Pređi na glavni sadržaj

Napredni Outlook.com Security za Office 365 pretplatnike

Svi Outlook.com korisnici imaju koristi od bezvredne i filtriranja malvera. Za Microsoft 365 Family i Microsoft 365 Personal pretplatnike Outlook.com izvršava dodatnu projekciju priloga i veza u porukama koje primate.

Prilozi

Kada primate poruke sa prilozima, Outlook.com skenira priloge za viruse i malver pomoću naprednih tehnika otkrivanja koji obezbeđuju viši nivo zaštite od besplatne verzije Outlook.com. Ako Outlook.com otkrije opasnu datoteku, ona će biti uklonjena kako je ne biste slučajno otvorili.

Sefelinkste

Kada primite poruke sa vezama ka veb stranicama, Outlook.com proverava da li su veze povezane sa phishing prevarama ili verovatno će preuzeti viruse ili malver na računar. Ako kliknete na vezu koja je sumnjiva, bićete preusmereni na stranicu upozorenja, kao što je ona ispod.

Snimak ekrana ekrana za upozorenje nije bezbedno

Ne preporučujemo da kliknete do bilo koje Veb stranice koje aktiviraju pojavljivanje stranice upozorenja.

Zaštita je automatska. Ove Premium bezbednosne funkcije automatski se aktiviraju automatski za Microsoft 365 Family i Microsoft 365 Personal pretplatnike koji imaju naloge e-pošte koji se završavaju u @outlook. com, @hotmail. com, @live. com i @msn. com.

Ove bezbednosne funkcije funkcionišu bez obzira na to kako pristupate Outlook.com e-pošti. Outlook.com sprovodi ove bezbednosne funkcije u oblaku, tako da ćete biti zaštićeni ako pristupate Outlook.com e-pošti na vebu, telefonu, aplikaciji pošta u operativnom sistemu Windows 10 ili bilo kom drugom klijentu e-pošte.

Zaštita se primenjuje samo na Outlook.com Poštanske sandučiće. Ove napredne bezbednosne funkcije se ne primenjuju na naloge e-pošte nezavisnih proizvođača kao što su gmail i Yahoo Mail koji se sinhronizuju sa Outlook.com nalogom. 

Najčešća pitanja

Pristupam svom gmail nalogu pomoću funkcije povezanih naloga u Outlook.com. Da li opcije napredne bezbednosti rade za mene?

ne. Nezavisni nalozi e-pošte kao što su gmail i Yahoo Mail ne pokrivaju se napredne funkcije bezbednosti.

Pristupam svom gmail nalogu pomoću Outlook aplikacije za iOS ili android, pošta za Windows 10 ili Outlook 2016 za PC ili Mac. Da li opcije napredne bezbednosti rade za mene?

Ne. Nezavisni nalozi e-pošte kao što su gmail i Yahoo Mail ne pokrivaju se napredne funkcije bezbednosti.

Mogu li da delim bezbednosne funkcije sa drugima kao deo Office 365 Home pretplate?

Da. Uz Office 365 pretplatu možete da delite beneficije sa najviše 5 osoba.  Ako osobe sa kojima ste delili imaju Outlook.com Poštanske sandučiće, oni će automatski dobiti beneficije. Saznajte više o deljenju pogodnosti pretplate.

Zašto veze u porukama deluju drugacije?

Kada aktivirate napredne funkcije bezbednosti, veze u e-pošti možda će izgledati različito. Na primer, u neke veze sa porukama može biti duže od uobičajenog i uključujete tekst kao što je "na01.safelinks.protection.outlook.com". Ovo je povezano sa čekovima koje vršimo kako bi vas zaštitili od phishing napada.

Mogu li da isključim Sefelinkse?

Da bi se obezbedila najbolja zaštita za vaš nalog, računovi su podrazumevano uključeno. Možete da ih isključite tako što ćete se prijaviti na https://Outlook.live.com. Zatim izaberite stavke postavke > Premium > bezbednosti. Postoji preklopnik u okviru Napredna bezbednost koju možete da koristite da biste isključili Sefelinkse. Napomena o isključivanju Safelinkermastila utiče samo na buduće poruke koje primate. To neće promeniti format povezivanja u porukama koje ste već primili. 

I dalje vam je potrebna pomoć?

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Takođe pogledajte

Saznajte više o šifrovanim porukama u Outlook.com

Office 365 – napredna zaštita

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×