Navođenje opcija pomeranja teksta za kontrolu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako prelome pasusa su omogućene za kontrolu ili ako navedete da bi trebalo da tekst prelomljen unutar kontrole, možete da navedete opcije pomeranja za tu kontrolu. Na primer, možete da trake za pomeranje pojavljuju na okvir za tekst kada korisnik otkuca tekst šire od okvira za tekst se može da prikaže kao podrazumevani.

Napomena: Opcije za pomeranje dostupni su za okvire za tekst, okvira za obogaćeni tekst i polja za izraz. Podrazumevano, okvir za tekst se pomera automatski dok korisnik otkuca i okvira za obogaćeni tekst i polje za izraz proširite da biste prikazali sav tekst.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da postavite opciju za pomeranje teksta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva kontrole .

  2. Kliknite na karticu Prikaz .

  3. U listi Pomeranje izaberite opciju za pomeranje teksta koji želite.

Savet: Ako traka za pomeranje ne funkcionišu kao što očekujete kada se testira obrazac – na primer, ako su zatamnjene bez obzira na količinu teksta koja je napisana u kontroli – otvorite dijalog Svojstva kontrole , a zatim pregledajte visinu i širinu postavke na kartici Veličina . Ako automatski se pojavljuje u svakom, kontrola će se proširiti da biste prilagodili tekst. U ovom slučaju, trake za pomeranje nisu neophodni i uvek će biti zatamnjena na obrascu. Da biste rešili ovaj problem, ili neki drugi automatski u polje Visina ili Širina Unesite ili izaberite drugu opciju za pomeranje na kartici " Prikaz ".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×