Navođenje opcija prelamanja teksta za kontrolu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da omogućite prelamanje teksta za broj kontrola u programu Microsoft Office InfoPath, uključujući okvire za tekst, okvira za obogaćeni tekst i polja za izraz. Kada je prelamanje teksta omogućena za kontrolu, tekst će automatski prelama unutar koji kontrolišu kada korisnici upisuju u. Ukoliko je onemogućeno prelamanje teksta, sav tekst koji prevazilazi širinu kontrole će biti skrivena. Takođe možete da promenite način na koji se tekst prelama oko kontrola slike u predlošku obrasca.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Omogućavanje ili onemogućavanje prelamanja teksta za okvir za tekst, okvira za obogaćeni tekst ili polje za izraz

Promena prelamanja teksta za kontrolu slike

Omogućavanje ili onemogućavanje prelamanja teksta za okvir za tekst, okvira za obogaćeni tekst ili polje za izraz

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu za koju želite da omogućite ili onemogućite prelamanje teksta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva kontrole .

 2. Kliknite na karticu Prikaz .

 3. Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prelamanje teksta .

Vrh stranice

Promena prelamanja teksta za kontrolu slike

Kada umetnete kontrolu slike u predlošku obrasca, možete da koristite stilove prelamanja da biste izmenili raspored teksta u odnosu na kontrolu slike. Podrazumevano, InfoPath koristi stil na Uravnato sa tekstom koji insets kontrolu slike u tekst na lokaciji od mesta umetanja. Kontrola slike se pomera prilikom dodavanja ili brisanja teksta. Tekst se ne prelama oko kontrole slike, a prazan prostor između margina sa obe strane kontrole slike.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu slike koju želite da oblikujete, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva slike .

 2. Izaberite karticu Pozicija .

 3. Uradite sledeće:

  • Da biste pozicionirali sliku tako da se tekst pojavljuje na obe strane slike, izaberite stavku Uravnato sa tekstom.

  • Da biste pozicionirali sliku na levoj strani na predložak obrasca, tako da se tekst prelama sa njene desne strane, kliknite na dugme levo.

  • Da biste pozicionirali sliku sa desne strane predloška obrasca, tako da se tekst prelama oko njene leve strane, kliknite na dugme desno.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×