Ne možete da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8 ili Windows 7?

Evo nekoliko načina za pronalaženje i otvaranje Office aplikacija sa ekrana Početak i trake zadataka u operativnom sistemu Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ili Windows 7:

Imate Mac? Ako tražite kako da usidrite aplikacije Office za Mac , pogledajte članak Dodavanje ikone Office za Mac aplikacije na dok.

Napomene: 

 • Ako u odeljku Sve aplikacije u operativnom sistemu Windows 10 imate više od 512 aplikacija, možda nećete videti prečice do aplikacija na toj listi, u Start meniju ili kada pretražujete.

 • Ovaj problem je rešen u novembarskoj ispravci za Windows 10, koja će se automatski preuzeti i instalirati kada bude dostupna. Ako još nemate ispravku, pogledajte ova Najčešća pitanja da biste saznali kako da ručno proverite da li postoje ispravke.

 • Ako ne možete da instalirate ispravku za Windows 10 novembar ili dok čekate da instalirate ispravku, možete da koristite ovo zaobilaženje da biste pronašli aplikacije: Office aplikacije nedostaju iz svih aplikacija u operativnom sistemu Windows 10.

Pogledajte video ili pratite korake navedene ispod njega da biste saznali kako da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 10.

Pregledač ne podržava video.
 • Izaberite stavku Start i počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Snimak ekrana pretraživanja za aplikaciju u operativnom sistemu Windows 10
 • Za Microsoft 365, Office 2019 ili Office 2016, odaberite stavku Započni i pomerajte se do imena Office aplikacije, na primer Excel.

  Za Office 2013 odaberite stavku Započni i pomerite se ka grupi Microsoft Office 2013.

Savet: Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

Snimak ekrana koji prikazuje kako se Kačenje aplikacije na "Start" meni

Ako i dalje ne možete da pronađete Office prečice, izvršite Office popravku na mreži. Pogledajte članak popravka Office aplikacije.

Pogledajte video ili pratite korake navedene ispod njega da biste saznali kako da pronađete Office aplikacije u operativnom sistemu Windows 8.

Pregledač ne podržava video.
 • Na ekranu Početak počnite da kucate ime aplikacije, na primer Word ili Excel. Pretraga se automatski otvara dok kucate. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Važno: Office aplikacije nećete pronaći ako pretražujete reč „Office“, zato svaku aplikaciju tražite po imenu.

  Otkucajte ime aplikacije u polju „Pretraga“

 • Brzo prevucite nagore ili odaberite strelicu u dnu ekrana Početak da biste videli listu svih aplikacija.

  Kliknite na strelicu na dnu ekrana sa leve strane

  Možda ćete morati da se pomerite nalevo ili nadesno da biste videli grupu Microsoft Office.

  Pronalaženje Office aplikacije po imenu

Saveti: 

 • Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih na ekran Početak ili traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i izaberite stavku Zakači na ekran Početak ili Zakači na traku zadataka.

 • Možete i da koristite ovu alatku za rešavanje problema sa kačenjem Microsoft Office programa na traku zadataka da biste brzo zakačili aplikacije na traku zadataka. Jednostavno kliknite na vezu alatke za rešavanje problema, kliknite na dugme Otvori i pratite korake u okviru alatke za rešavanje problema.

Zakači na početni ekran

Ako i dalje ne možete da pronađete Office prečice, obavite Office Online popravku kao što je prikazano u popravci Office aplikacije.

Ako ne možete da pronađete Office posle osvežavanja operativnog sistema Windows 8 ili Windows 8.1, on je možda uklonjen.

Da biste ponovo instalirali Office, izaberite verziju koju želite da instalirate i sledite ove korake.

Microsoft 365
Office 2019
Office 2016
Office 2013

 • Odaberite ekran Početak i otkucajte ime aplikacije, kao što je Word ili Excel, u polju Pretraga programa i datoteka. U rezultatima pretrage kliknite na aplikaciju da biste je pokrenuli.

  Search for Office apps in Windows 7

 • Odaberite stavke Start > Svi programi da biste videli listu svih aplikacija.

  Search for Office apps using All Programs in Windows 7

  Možda ćete morati da se pomerite nadole da biste videli grupu Microsoft Office.

  Office 2013 group under All Programs in Windows 7

Savet: Da biste brže otvarali Office aplikacije, zakačite ih za meni „Start“ ili na traku zadataka na radnoj površini. Kliknite desnim tasterom miša na ime svake aplikacije i odaberite stavku Zakači za meni „Start“ ili Zakači na traku zadataka.

Pin Office app to Start menu or taskbar in Windows 7
 

Ako i dalje ne možete da pronađete Office prečice, obavite Office Online popravku kao što je prikazano u popravci Office aplikacije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×