Ne možete da se prijavite u Office mobilni pomoću Android uređaja

Napomena: Office za Android je sada dostupan za sve Hromozmebooks koje podržavaju Android aplikacije i mogu se preuzeti iz prodavnice Play ili prodavnice aplikacija. 

PROBLEM

Kada instalirate Office mobilni telefon na Android uređaju i utvrdite potvrdu identiteta aplikacije pomoću organizacije org ili savezni ID, dobijate sledeću poruku o grešci:
 

Nije moguće povezivanje sa serverom

Uređaju možda nedostaju neophodni bezbednosni certifikati za ovaj server. Obratite se administratoru ili zamolite Microsoft Community na adresi http://answers.microsoft.com za pomoć prilikom instaliranja certifikata.

Nije moguće povezati se sa greškom na serveru

REŠENJE

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte ispravan pouzdani certifikat. Pratite ove korake da biste to uradili:

1. prvi: utvrdite koji certifikati nedostaju

 1. Na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows pokrenite Firefox ili Chrome (Microsoft Internet Explorer i Edge ne omogućavanje izvoza/čuvanje certifikata).

 2. Na traci adresa unesite URL adresu koja upućuje na HTTPS krajnju tačku za potvrdu identiteta koja sadrži certifikat koji morate da instalirate na Android uređaju. Na primer, one bi bile slične https://login.microsoftonline.com/Microsoft 365 (krajnjoj tački oblaka) i krajnjoj tački krajnje tačke https://STS. comtoso. com/ (na jednostrano saveznom serveru, ako ih ima).

  Napomena: U sistemu Microsoft OfficeHub, zahtev za potvrdu identiteta se preusmerava pre nego što dostigne servere preduzeća. Zbog toga ćete možda morati da probate nekoliko uređaja da biste pronašli onaj koji može da se uspešno potvrdi autentičnosti.

 3. Kada dođete do bezbedne Veb lokacije, ikona mala brava treba da se pojavi na traci adresa. Kliknite na ikonu katanca na traci adresa.

  Traka adresa sa ikonom brave

 4. Na dnu prozora "mala poruka" koji se otvara kliknite na vezu certifikata .

 5. U prozoru certifikata idite na putanju certifikata da biste videli sve certifikate koji se koriste za kreiranje SSL veze sa datim serverom.

Korak 2: slijedite ove korake da biste nabavili potrebne certifikate

Za svaki certifikat:

 1. Na kartici Putanja certifikata kliknite na zahtevani certifikat na listi.

  Izbor potrebnog certifikata u okviru putanje certifikata

 2. Izaberite stavku Prikaži certifikat.

 3. Na kartici Detalji kliknite na opciju Kopiraj u datoteku . Otvoriće se čarobnjak za izvoz certifikata . Da biste započeli proces izvoza, kliknite na dugme dalje.

 4. U okviru "Izbor formata koji želite da koristite" izaberite Der kodirani binarni x. 509 (. CER) ili Base-64 kodirani X. 509 (. CER).

  Izbor formata izvoza certifikata

 5. Kliknite na dugme dalje, otkucajte ime datoteke, a zatim izaberite lokaciju na kojoj ćete sačuvati datoteku.

 6. Kliknite na dugme dalje, a zatim na dugme Završi.

Treći broj: dobavi certifikat o certifikatu autoriteta za izdavanje certifikata

Za svaki certifikat:

Ako korisnik koristi federirani ID za potvrdu identiteta, treba nam jedan od posrednih certifikata sa Veb lokacije STS.

 1. Na Windows RAČUNARU, pritisnite kombinaciju tastera Win + R (Windows Key + R), otkucajte certmgr. msc u dijalogu pokreće , a zatim pritisnite taster ENTER.

 2. Proširite stavku pouzdani Vrhovni Certifikacioni organi->.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na certifikate i zatim izaberite sve zadatke – > Uvoz.

 4. Uvezete certifikate koje ste nabavili u drugom drugom odeljku. (Ako je federirani, oba certifikata moraju da se uvezu na Windows računaru.)

 5. U odeljku sertmfr. msc, proširite stavku posredni organi certifikata.

 6. Izaberite stavku Certifikati. Ovde treba da pronađete certifikate sa imenom "Microsoft IT SSL SHA2". Možda ćete takođe videti certifikate koji su specifični za izdavaoca ili Federaciju.

 7. Kliknite desnim tasterom miša na svaku od gorenavedenih certifikata, izaberite stavku Svi zadaci -> izvoz i praćenje čarobnjaka za izvoz da biste izvezli certifikat u (Base 64). cer datoteka.

4.2: instalirajte certifikat

Za svaki certifikat:

 1. Kopirajte datoteke certifikata na uređaj.

 2. Na uređaju, idite na Postavke, dodirnite stavku lično, dodirnite stavku bezbednost, a zatim dodirnite stavku Instaliraj iz skladišta.

 3. Izaberite certifikat koji morate da imate, a zatim dodirnite dugme u redu. (Ukupno, četiri sertifikata treba da se instaliraju – dva osnovna certifikata u 2.

 4. Da biste proverili da li je certifikat instaliran, idite na Postavke, dodirnite stavku lično, dodirnite stavku bezbednost, dodirnite stavku pouzdani akreditivi, a zatim dodirnite stavku korisnik.

  Važno: Ovde su navedeni svi instalirani certifikati korisnika. Ako certifikat nije pronađen u okviru pouzdani akreditivi >, certifikat mora ponovo da se instalira.

VIŠE INFORMACIJA

Do ovog problema dolazi zato što uređaj nema instaliran pouzdani certifikat.

I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×