Ne mogu da sinhronizuju OneDrive datoteke i fascikle sa lokalne lokacije datoteke koje nisu podrazumevana OneDrive path

Problem

Ovaj članak sadrži informacije koje se primenjuju prilikom korišćenja OneDrive klijenta za sinhronizaciju (groove.exe).

Napomena: Da biste odredili koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristite, pogledajte članak koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristim? 


Razmotrite sledeći scenario:

  • Konfigurisali OneDrive ili biblioteku SharePoint da se sinhronizuju sa računarom pomoću aplikacije OneDrive.

  • Želite da koristite dodatnu lokalnu putanju za sinhronizaciju datoteka, ali ne možete da je konfigurišete u aplikaciji za sinhronizaciju.

Rešenje/zaobilaženje problema

Da biste rešili ovaj problem, koristite simbolike veze da biste povezali lokalnu putanju lokalne fascikle OneDrive za sinhronizaciju. Datoteke koje se stave na povezanu lokaciju će biti dodate u lokalnu OneDrive fasciklu i sinhronizovaće se na OneDrive ili SharePoint lokaciji.

Komanda mklink se koristi za kreiranje simboličkih veza na komandnoj liniji. Da biste kreirali simboličnu povezanost sa fasciklom, prvo morate da napravite ciljnu fasciklu na lokalnoj OneDrive lokaciji, a zatim da koristite sledeću komandu: 

    mklink /d \Path to Link\Path to Target

Napomena u ovom scenariju, Poveži je nova karika koju kreirate i ciljanje je lokacija trenutne OneDrive sinhronizovane lokacije. Na primer, komanda bi trebalo da liči na sledeće:

    mklink /d c:\OneDriveLink c:\users\username\OneDrive @ Contoso\Folder

Možda ćete morati da koristite opciju " pokrene kao administrator " da biste pokrenuli komandu na narednoj komandnoj liniji. 

Više informacija o mklink komandi potražite u članku mklink.


Napomena: U kontekstu komande mklink, originalne fascikle ili <Target>, mora da bude direktorijum OneDrive koji je već sinhronizovan. Nova putanja za sinhronizaciju ili <Link>, a zatim veze ka ciljnoj lokaciji.

Dodatne informacije

Ograničenja

  • OneDrive indikatori sinhronizacije (Zeleni potvrdni znak ili crveni X) se ne pojavljuju na datotekama kojima se pristupa kroz vezu sa fasciklom. Ove datoteke će i dalje biti sinhronizovane i indikatori statusa će i dalje biti dostupni na originalnoj OneDrive lokalnoj fascikli.

  • NTFS simboličke veze (poznate i kao simetrične) mora postojati na istoj disk jedinici i particiji kao cilj.

  • Ne preporučujemo da sinhronizujete sistemske direktorijume i to obuhvata fasciklu Moji dokumenti. To može dovesti do problema sa različitim ograničenjima u usluzi OneDrive. Ova ograničenja uključuju dužinu putanje, znakove, ograničenja veličine datoteke i probleme koji uključuju Dodavanje metapodataka u datoteke kao što je XML.

  • Simetrika nije potpuno prozirna za aplikacije. Sinhronizovanje fascikli aplikacija ili zaštićenih sistemskih fascikli tako što ćete ih zameniti sa simetrikom će verovatno dovesti do problema.

  • Ne možete da sinhronizujete fascikle na drugim particijama ili diskovima pomoću ovog metoda. Simetrika mora postojati na istoj disk jedinici kao originalna datoteka.

  • Ovo zaobilaženje problema ne možete da koristite u reverznim. Originalna ili <Target> fascikla mora da se nalazi u direktorijumu OneDrive.


I dalje vam je potrebna pomoć? Idite u Microsoft Community.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×