Niste prijavljeni vidu vlasnik baze podataka ili korisnik koji je član sa ulogom db_owner. Nećete moći da sačuvate promene u tabelama koje posedujete.

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Zato što niste prijavljeni kao administrator sistema, vlasnik baze podataka ili korisnik koji je član sa ulogom db_owner, imate ograničen privilegije bazu podataka. Privilegija imate određene dozvole koje vam vaš ID za prijavljivanje i privilegije dodeljene uloge koje vaš ID za prijavljivanje je član.

Čak i ako niste vlasnik baze podataka, i dalje moći da koristite sve tabele koje imate dozvole za pregledanje. Na primer, možete da kreirate dijagrama baze podataka pomoću kao što je tabela. Međutim nećete moći da izvršite sva uređivanja. Određene uređivanja zahtevaju SQL Server tabela KREIRATI dozvolu, koja vam daje dozvolu za kreiranje nove tabele i izmena tabele koje posedujete.

Čak i ako imate dozvolu za kreiranje tabele, postoje ograničenja na izmene koje možete napraviti. Ne zaboravite, dok menjate postojeće tabele ili dizajnirate novi, rad može da izazove telefonskog izmene u drugim tabelama. Na primer, ako promenite tip podataka za kolonu sporedni ključ, odgovarajuća kolona u tabeli primarni ključ će se automatski menja pomoću Microsoft Access. Ako ne posedujete primarni ključ tabele, a niste prijavljeni kao administrator sistema, vlasnik baze podataka ili korisnik koji je član sa ulogom db_owner, vaše izmene neće uspeti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×