O kreiranju kataloga

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Počnite sa unapred dizajnirane kataloga publikacije

Postoje dva osnovna načina za kreiranje katalozi pomoću Microsoft Publisher:

Ako želite da kreirate katalog koji će navesti mali broj stavki, možda ćete želeti da biste započeli katalog tako što ćete izabrati neku od unapred dizajnirane kataloga publikacije u programu Publisher. (U oknu zadataka Nove publikacije , kliknite na dugme publikacije za štampanje, izaberite stavku katalozii zatim kliknite na dugme dizajn koji želite.)

Možete da zamenite čuvara mesta teksta i grafike u publikaciji unapred dizajnirane kataloga sopstvene teksta i grafike. Takođe možete da prilagodite izgled katalog tako što ćete promeniti raspored na stranici, šemu fontova ili šemu boja.

Koristite pošte i čarobnjak za objedinjavanje kataloga da biste kreirali objedinjene stranice za katalog

Ako želite da kreirate velike kataloga koji prikazuje više stavki i održavate zapise ove stavke u unakrsnoj tabeli, tabele, baze podataka ili drugoj datoteci sa podacima, možete da kreirate stranica kataloga pomoću objedinjavanja za objedinjavanje kataloga ovih zapisa u publikaciju.

Pomoću objedinjavanja kataloga, možete da objedinite više zapisa iz izvora podataka u jednu publikaciju. Objedinjavanje kataloga možete da koristite za kreiranje stranica za bilo koju publikaciju koja prikazuje jednu ili više stavki po stranici, kao što je katalog, direktorijum ili foto-album. Možete da objedinite tekst i slike u publikaciji.

Da biste kreirali objedinjene stranice pomoću objedinjavanja kataloga, započnite novi, prazan, jedne stranice publikacije. Ova publikacija će postati predložak za objedinjavanje kataloga. U predložak za objedinjavanje kataloga dizajnirate raspored za objedinjenih podataka u konačnoj publikaciji stranica. Umetnete polja za objedinjavanje pošte kao čuvare mesta za informacije u izvoru podataka u oblast za objedinjavanje kataloga u predložak za objedinjavanje kataloga. Kada dovršite objedinjavanje, informacije u izvoru podataka popunjava ova polja za objedinjavanje, a oblast objedinjavanja kataloga ponavlja na objedinjene publikacije stranice dok se ne prikazuju se sve zapise iz izvora podataka.

Kada dovršite objedinjavanje, možete da dodate objedinjene stranice na kraj postojeće publikacije ili objedinjene stranice možete da sačuvate kao novu publikaciju. Zatim možete da uređujete ove stranice kao što biste Publisher publikaciju. Možete da sačuvate predložak za objedinjavanje kataloga i koristite ga u budućnosti ponovo da biste kreirali dodatne grupe objedinjenih stranica svaki put kada ažurirate informacije u izvoru podataka.

Možete da kreirate katalog pomoću kombinacije iznad dva metoda:

Koristite pošte i čarobnjak za objedinjavanje kataloga sa unapred dizajnirane kataloga publikacije

Ako planirate da koristite pošte i čarobnjak za objedinjavanje kataloga da biste kreirali sadržaj za katalog, ali želite da koristite naslovnu stranicu dizajnom iz unapred dizajnirane kataloga publikacije, to možete učiniti lako.

Prvo kreirajte prednja i zadnja maska za katalog tako što ćete izabrati unapred dizajnirane kataloga publikaciju u koju želite. Izbrišite sve osim prve i poslednje stranice kataloga, a zatim sačuvajte i zatvorite publikacije.

Kada kreirate predložak za objedinjavanje kataloga, uverite se da biste ga podesili pomoću istih dimenzija stranice i prikaz stranice (širine dve stranice) kao katalog naslovnu stranicu. Možete da učinite tako što ćete izabrati brošura u okviru tip publikacije u dijalogu Podešavanje stranice (meni "datoteka ", komanda " Podešavanje stranice ").

Kada dovršite objedinjavanju, kliknite na opciju Dodaj u postojeće publikacijei izaberite sačuvanu kataloga Naslovna stranica publikacije. Publisher će dodati objedinjene stranice na kraj Naslovna stranica publikacije. Promena rasporeda stranice ili premeštanje unazad naslovnu stranicu na kraju publikacije, kliknite na stranicu na Razvrstavanje stranica i prevucite je na željeno mesto.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×