Obaveštavanje o promenama na listama u sistemu SharePoint

Obaveštavanje o promenama na listama u sistemu SharePoint

Da biste bili ažurirani kada se SharePoint liste ili stavke liste promene, možete da kreirate obaveštenja. Možete da podesite obaveštenja za razne tipove informacija kako biste mogli da saznate o promenama koje vas najviše zanimaju. Na primer, možete da podesite obaveštenje u SharePoint tako da dobijate obaveštenja o promenama događaja u kalendaru ili zadatku na listi zadataka. Možete i da podesite metod dostave tako da se obaveštenja pojavljuju kao poruke u prijemnom poštanskom sandučetu e-pošte ili kao tekstualne poruke na mobilnom telefonu, ako je lokacija podešena na taj način. Ako imate dozvolu za Upravljanje obaveštenjima, možete da kreirate obaveštenje i za drugu osobu tako što ćete otkucati njegove ili njene informacije u polje Korisnici .

Kreiranje obaveštenja za listu ili stavku liste

Napomena: Da li ekran izgleda drugačiji od primera ovde? Administrator možda ima klasičnu verziju iskustva na listi ili koristite stariju verziju. Ako je tako, pogledajte članak Kreiranje obaveštenja ili pretplata na RSS feed. Ako ste vlasnik liste, vlasnik lokacije ili administrator, pogledajte članak Prebacivanje podrazumevanog iskustva za liste ili biblioteke dokumenata iz novog ili klasičnog za korake za postavljanje podrazumevanog iskustva.

 1. U Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ pokretanje aplikacija izaberite stavku SharePoint, pronađite i idite na lokaciju, a zatim otvorite listu. Ako ne možete da pronađete listu, kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ , izaberite stavku Sadržaj sajta, a zatim otvorite listu.

 2. Da biste kreirali obaveštenje za jednu stavku liste, izaberite stavku. U suprotnom, obaveštenje koje kreirate za celu listu.

 3. Na komandnoj traci kliknite na dugme ... , a zatim izaberite stavku Obavesti me da biste otvorili dijalog upozorenje kada se stavke promene stavki .

  Upozorenje o meni

  Ako ... nije vidljivo, uverite se da ne uređujete listu ili da niste izabrali neke stavke. Takođe, možda nemate dozvolu. U tom slučaju, obratite se Microsoft 365 ili SharePoint administratoru ili vlasnicima lokacija ili liste.

 4. U odeljku naslov obaveštenja promenite naslov obaveštenja ako želite. Naslov se pojavljuje u temi teme e-poruke sa obaveštenjem i koristi se i za Upravljanje obaveštenjima.

 5. Ako je odeljak Slanje obaveštenja dostupan, unesite korisnička imena ili e-adrese osoba kojima želite da se pošalje obaveštenja.

 6. U odeljku način isporuke izaberite željeni metod isporuke za obaveštenja.

  Napomena:  Da biste poslali obaveštenje kao tekstualnu poruku, morate da unesete svoj broj telefona u polje. Ako su tekstualne poruke (SMS) nedostupne, lokacija možda nije podešena za odlazne e-poruke i SMS obaveštenja. Obratite se Microsoft 365 ili SharePoint administratoru.

 7. Ako je odeljak Promena tip promene dostupan, Odaberite tipove promena o kojima želite da budete obavešteni. Na primer, možete primati obaveštenja o svim promenama na listi ili na listi ili samo kada se stavke brišu.

 8. U odeljku Slanje obaveštenja za ove promene navedite da li želite da budete obavešteni za sve tipove promena ili za određene promene, na primer kada se sve promeni ili samo kada neko promeni listu ili stavku liste koju ste kreirali ili nedavno promenjene.

 9. U odeljku kada treba slati obaveštenja odaberite koliko često želite da primate obaveštenja, na primer odmah ili u svakodnevnom ili sedmičnom ili sedmičnom rezimeu, kao i u koji dan ili vreme.

  Napomena:  Za mobilna obaveštenja, Slanje obaveštenja odmah je jedina opcija.

 10. Kliknite na dugme U redu .

Napomena: U zavisnosti od toga kako je lokacija i serveri podešene, osoba za koju ste kreirali obaveštenje može primiti e-poruku koja potvrđuje da ste kreirali obaveštenje. Poruka upozorenja može da obezbedi veze ka listi, postavke obaveštenja, ime osobe koja je kreirala obaveštenje, mobilni prikaz i druge informacije i komande.

Ostavite komentar

Ažurirani oktobar 9, 2018

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×