Obezbeđivanje fascikle „Deljeno sa svima“ u usluzi OneDrive for Business

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Kada se novi korisnici kreiraju u usluzi Office 365, oni dobijaju sopstvenu OneDrive for Business biblioteku za skladištenje i deljenje dokumenata. U toj biblioteci je fascikla „Deljeno sa svima“ koja se deli sa celom organizacijom, osim za spoljne korisnike. Za korisnika to predstavlja javnu fasciklu koju svi u organizaciji mogu da vide. Ona izgleda ovako u usluzi OneDrive for Business.

Fascikla „Deljeno sa svima“ u usluzi OneDrive for Business

Počevši od 1 avgusta 2015, fascikla "Deljeno sa svima" više neće biti obezbeđena za nove korisnike da bi prihvatila neka zbunjenost i nenamerno deljenje koje je rezultiralo ovim funkcijom. Ova promena će uticati samo na nove korisnike; ne utiču na postojeće korisnike i mogu da nastave da koriste fasciklu za deljenje širom organizacije.

Ako želite da vratite obezbeđenu fasciklu „Deljeno sa svima“ kada se kreiraju novi korisnici, izvršite neku od sledećih procedura.

Ponovno kreiranje fascikle „Deljeno sa svima“ kada se korisnik kreira

Ako imate samo nekolicinu korisnika i želite ponovo da kreirate fasciklu „Deljeno sa svima“, sledite ove korake.

  1. Recite korisnicima da odu do usluge OneDrive for Business.

  2. Kreirajte fasciklu pod imenom Deljeno sa svima (ili sličnim imenom) prateći iste korake koje biste pratili za kreiranje dokumenta iz usluge OneDrive for Business.

  3. Delite fasciklu sa svima u organizaciji kao što je to objašnjeno u članku Deljenje dokumenata ili fascikli u usluzi OneDrive for Business.

Ponovite te korake za svakog novog korisnika kog kreirate.

Koristite Windows PowerShell cmdlet za vraćanje obezbeđivanja fascikle „Deljeno sa svima“

Ako vi ili korisnici ne želite ručno da kreirate fasciklu „Deljeno sa svima“ svaki put kada se kreira novi korisnik i želite da vratite trenutnu funkcionalnost u usluzi Office 365, možete da pokrenete sledeći PowerShell cmdlet u sistemu SharePoint Online.

Set-SPOTenant –SharingCapability Disabled –ProvisionSharedWithEveryoneFolder $true

Saznajte više

Da biste saznali više o Windows PowerShell cmdlet komandama u sistemu SharePoint Online, pogledajte članak Uvod u SharePoint Online Management Shell.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×