Objavljivanje predloška obrasca na serveru na Microsoft Windows SharePoint Services

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Objavljivanje predloška obrasca u novu biblioteka dokumenata možete ili objavi kao novi tip sadržaja lokacije za server na kojem je pokrenuta Windows SharePoint Services 3.0.

U ovom članku

Pregled

Pre nego što počnete

Objavljivanje predloška obrasca u novoj biblioteci dokumenata

Objavljivanje predloška obrasca kao novi tip sadržaja lokacije

Pregled

Kada objavite predložak obrasca u biblioteci dokumenata, svaki obrazac koji se kreira u te biblioteke dokumenata će zasnovan na tom predlošku. Objavljivanje predloška obrasca u biblioteci dokumenata omogućava vam da brzo primenite jednokratnu upotrebu obrasca, kao što su neformalnu anketu da biste uhvatili restorana željene opcije za sastanak tima.

Ako objavljujete predložak obrasca na serveru koji radi pod operativnim sistemom Windows SharePoint Services 3.0, takođe možete uraditi sledeće:

Objavljivanje predloška obrasca kao tipa sadržaja lokacije     Kada objavite predložak obrasca kao tipa sadržaja lokacije, možete da omogućite korisnicima da dodelite više predložaka obrasca u biblioteci pojedinačni dokument ili da biste dodelili predloška obrasca u više biblioteka u kolekciji lokacija. Kolekcije lokacija je skup Veb lokacije na virtuelnom serveru koje imaju istog vlasnika i dele administrativne postavke. Svaku kolekciju lokacija sadrži Veb lokacije najvišeg nivoa i može da sadrži jednu ili više podlokacija. Postoji više kolekcija lokacija na svakom virtuelnog servera. Koristite tip sadržaja lokacije kada želite da široko ponovno korišćenje informacija ili da biste omogućili prikupljanje podataka iz više oblika na jednom mestu.

Omogućavanje korisnicima da uređuju polja pomoću prikaza lista sa podacima    Možete da dozvolite korisnicima za dodavanje ili uređivanje podataka za polje koristeći prikaz lista sa podacima ili uređivanje svojstava obrasca u biblioteci dokumenata. To korisnicima omogućava da dodate ili ažurirate podatke za jednog ili više obrazaca bez otvaranja obrazaca.

Napomena: Prikaza lista sa podacima su omogućene u Veb pregledaču samo za korisnike koji nemaju instaliran Microsoft Office Access 2007 .

Napomena: Podrška za biblioteke i tipovi sadržaja lokacije se razlikuje u zavisnosti od toga da li vaš server radi pod operativnim sistemom Microsoft Windows SharePoint Services 2.0 ili Windows SharePoint Services 3.0. Stoga, koje treba da obratite se administratoru servera ako niste sigurni koju verziju sistema Windows SharePoint Services je pokrenut na serveru.

Ako objavljujete predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem, koristite Kontrolor dizajna da biste identifikovali probleme sa kompatibilnošću u predlošku obrasca pre nego što ga objavite u novoj biblioteci dokumenata. Kontrolor dizajna osigurava da je vaš predložak obrasca funkcionišu na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services. Ako Kontrolor dizajna greške u predlošku obrasca, morate da rešite ih pre nego što možete da objavite predložak obrasca na serveru koji radi pod operativnim sistemom InfoPath Forms Services.

Kada budete spremni da objavite predložak obrasca u novoj biblioteci dokumenata, koristite čarobnjak za objavljivanje da biste kreirali biblioteku dokumenata, da biste izmenili predloška obrasca za korišćenje u novoj biblioteci dokumenata, a zatim da sačuvate predložak obrasca na serveru kao podrazumevani templat e-za tu biblioteku dokumenata. Objavljivanje predloška obrasca kao tipa sadržaja lokacije, možete da koristite čarobnjak za objavljivanje da biste izmenili predložak obrasca za korišćenje kao tip sadržaja lokacije i sačuvajte predložak obrasca kao tipa sadržaja lokacije.

Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što objavite predložak obrasca na serveru koji radi pod operativnim sistemom Windows SharePoint Services 3.0, proverite sledeće administratoru servera:

 • Koja je potrebna prava da biste kreirali novu biblioteku dokumenata ili da objavite novi tip sadržaja lokacije na serveru.

 • Da korisnici imaju prava potrebna za korišćenje biblioteke dokumenata na serveru.

Vrh stranice

Objavljivanje predloška obrasca u novoj biblioteci dokumenata

 1. Dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, pokrenite Kontrolor dizajna i rešite probleme sa kompatibilnošću koji identifikuje.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna.

  2. Ispravljanje greške koje su navedene u oknu zadataka Kontrolora dizajna , a zatim kliknite na dugme Osveži da biste utvrdili da li i dalje postoje greške.

 2. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 3. U čarobnjaku za objavljivanje, kliknite na SharePoint server sa ili bez usluge InfoPath Forms Services, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polju Unesite adresu SharePoint ili usluge InfoPath Forms Services lokacije unesite lokaciju SharePoint lokacije i zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, izaberite stavku Biblioteka dokumenata, a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Kreiraj novu biblioteku dokumenata, a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime i opis za novu biblioteku dokumenata, a zatim kliknite na dugme dalje.

 8. Odaberite polja u predložak obrasca koji želite da se pojave kao kolone u podrazumevanom prikazu biblioteke dokumenata.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Dodaj.

  2. Izaberite polje koje želite da dodate kao kolone u biblioteci dokumenata, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Otkucajte ime za kolonu u polju ime kolone .

   • Izaberite kolonu lokacije na listi Grupa kolona lokacije , izaberite ime sa liste ime kolone i zatim kliknite na dugme u redu.

    Napomena: Ako ste izabrali ponavljajućim poljem za prikazivanje podataka u biblioteci dokumenata, možete da definišete način na koji želite da biste prikazali polje u biblioteci dokumenata tako što ćete izabrati vrednost na listi Funkcija . Možete da odaberete da li će biti prva vrednost u polju, poslednju vrednost u polje ili sva pojavljivanja polja broj ili da li želite da objedinite sve vrednosti zajedno.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  Veze ka više informacija o prikazivanju podataka u kolonama u biblioteci dokumenata u odeljku Takođe pogledajte .

 9. Kliknite na dugme Dalje.

 10. Na sledećoj stranici čarobnjaka, proverite da li su prikazane informacije ispravne i zatim kliknite na dugme Objavi.

  Ako predložak obrasca objavi, primite potvrdu na poslednjoj stranici čarobnjaka.

 11. Uradite sledeće:

  1. Da biste otvorili biblioteku dokumenata i testirali proces za popunjavanje obrasca zasnovanog na ovom predlošku obrasca, potvrdite izbor u polju za potvrdu Otvori ovu biblioteku dokumenata i zatim kliknite na dugme Zatvori. Biblioteka dokumenata će se otvoriti u Veb pregledaču. Kada kliknete na nju na traci sa alatkama liste, obrazac zasnovan na tom predlošku će se otvoriti u programu InfoPath.

   Savet: Ako želite da obavestite korisnike da je predložak obrasca dostupan za popunjavanje, pošaljite im e-poruku sa vezom do biblioteke dokumenata u kojoj ste objavili predložak obrasca.

  2. Da biste poslali e-poruku sa obrazaca i predložak obrasca korisnika, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pošalji obrazac primaocima e-pošte i zatim kliknite na dugme Zatvori.

   E-poruku sa obrascem u telu poruke će se otvoriti za popunjavanje i slanje korisnicima. Ako korisnici imaju Microsoft Office Outlook 2007, oni mogu da popune obrazac kada otvore e-poruku. Korisnici sa starijim verzijama programa Outlook ili druge aplikacije za e-pošte će primiti e-poruku sa obrazac i predložak obrasca koji je priložen. Korisnicima možete da otvorite prilog sa predloškom obrasca da biste instalirali predloška obrasca na njegovom računaru. Izaberite korisnike možete da otvorite prilog obrasca i popunjavanje obrasca u programu InfoPath.

   Savet: U okviru Uvod u e-poruku, otkucajte podsetnik za korisnike da otvarate samo priloge e-poruka od pouzdanog pošiljaoca.

Vrh stranice

Objavljivanje predloška obrasca kao novi tip sadržaja lokacije

 1. Dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, pokrenite Kontrolor dizajna i rešite probleme sa kompatibilnošću koji identifikuje.

  Kako?

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Kontrolor dizajna.

  2. Ispravljanje greške koje su navedene u oknu zadataka Kontrolora dizajna , a zatim kliknite na dugme Osveži da biste utvrdili da li i dalje postoje greške.

 2. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 3. U čarobnjaku za objavljivanje, kliknite na SharePoint server sa ili bez usluge InfoPath Forms Services, a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u polju Unesite adresu SharePoint ili usluge InfoPath Forms Services lokacije unesite lokaciju SharePoint lokacije na kojoj želite da objavite predložak obrasca i zatim kliknite na dugme dalje.

 5. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na Tip sadržaja lokacije (napredno), a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Na sledećoj stranici čarobnjaka, izaberite stavku Kreiraj novi tip sadržaja. Na listi tip sadržaja se zasniva na kliknite na obrazac , a zatim kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, otkucajte ime i opis za novi tip sadržaja, a zatim kliknite na dugme dalje.

 8. Na sledećoj stranici čarobnjaka, u okviru Navedite lokaciju i ime datoteke za predložak obrasca upišite lokaciju SharePoint lokacije i zatim kliknite na dugme Potraži.

 9. Potražite lokaciju na serveru na kojoj želite da objavite predložak obrasca kao tipa sadržaja lokacije. U polju ime datoteke otkucajte ime predloška obrasca i zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 10. Kliknite na dugme Dalje.

 11. Odaberite polja u predložak obrasca koji želite da se pojave kao kolone u podrazumevanom prikazu biblioteke dokumenata.

  Kako?

  1. Kliknite na dugme Dodaj.

  2. Izaberite polje koje želite da dodate kao kolone u biblioteci dokumenata, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Otkucajte ime za kolonu u polju ime kolone .

   • Izaberite kolonu lokacije na listi Grupa kolona lokacije , izaberite ime sa liste ime kolone i zatim kliknite na dugme u redu.

    Napomena: Ako ste izabrali ponavljajućim poljem za prikazivanje podataka u biblioteci dokumenata, možete da definišete način na koji želite da biste prikazali polje u biblioteci dokumenata tako što ćete izabrati vrednost na listi Funkcija . Možete da odaberete da li će biti prva vrednost u polju, poslednju vrednost u polje ili sva pojavljivanja polja broj ili da li želite da objedinite sve vrednosti zajedno.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  Veze ka više informacija o prikazivanju podataka u kolonama u biblioteci dokumenata u odeljku Takođe pogledajte .

 12. Kliknite na dugme Dalje.

 13. Na sledećoj stranici čarobnjaka, proverite da li su prikazane informacije ispravne i zatim kliknite na dugme Objavi.

 14. Proverite da li je vaš predložak obrasca tipa sadržaja na SharePoint lokaciji.

  Kako?

  1. Otvorite SharePoint lokaciju u Veb pregledaču.

  2. U meniju Radnje na lokaciji u gornjem desnom uglu lokacije izaberite stavku Postavke lokacije.

  3. U okviru Postavke lokacije, u okviru galerijeizaberite stavku Tipovi sadržaja lokacije.

   Predložak obrasca trebalo bi da bude navedena u okviru Tipovi sadržaja programa InfoPath u Galerija tipova sadržaja lokacije.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×