Objavljivanje predloška obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak objašnjava kako da objavite predložak obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost pomoću Microsoft Office InfoPath čarobnjak za objavljivanje.

U ovom članku

Pregled

Obrasce koji su zasnovani na predlošku obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost možete da pristupite sistemske resurse na računaru korisnika. Na primer, pretpostavimo da dizajnirate predložak obrasca čiji se obrasci da odredite veličinu čvrstog diska na računaru korisnika radi popisivanja. Obrazac da biste dobili ove informacije iz operativnog sistema, morate da Dizajniranje predloška obrasca sa nivoom bezbednosti potpuna pouzdanost.

Za obrazac da biste pristupili sistemske resurse na računaru korisnika, mora biti digitalno potpisan certifikatom iz pouzdani autoritet za izdavanje certifikata i zatim objavljen na deljenu mrežnu lokaciju predloška obrasca. Zatim možete da pošaljete predložak obrasca u e-poruci ili zatražite od korisnika da biste otvorili obrazac koji je zasnovan na predlošku obrasca sa deljene mrežne lokacije.

Napomena o bezbednosti: Podsetite korisnike da bi trebalo da otvaraju samo priloge e-poruke iz pouzdanog izvora.

Kada korisnici sa Microsoft Office Outlook 2007 otvorite e-poruku, mogu da popune obrazac direktno u telu e-poruke. Korisnici sa starijim verzijama programa Outlook ili drugih aplikacija e-pošte primiti e-poruku sa obrazac i predložak obrasca koji se zasniva na kao priloge. Ovi korisnici prvo morate da otvorite prilog sa predloškom obrasca da biste instalirali predloška obrasca na njegovom računaru. Zatim mogu da otvore prilog sa obrascem, koji će se otvoriti u programu InfoPath, gde ga mogu popuniti obrazac.

Ako vaše preduzeće infrastrukture za izdavanje certifikata i upravljanje njima, možete da objavite predložak obrasca koji mora biti instaliran na računaru svakog korisnika. Zatim administrator ili osoba sa odgovarajućim pravima na računaru korisnika možete da kopirate instalacionu datoteku, a zatim instalirajte predloška obrasca.

Moraćete da biste kreirali predložak obrasca može da se instalira Microsoft Visual Studio .NET 2003 ili Microsoft Visual Studio 2005 instaliran na vašem računaru. Zatim možete da koristite čarobnjak za objavljivanje za kreiranje datoteke koje možete da instalirate predložak obrasca na računarima korisnika.

Objavljivanje predloška obrasca nije ista kao čuvanje predloška obrasca. Kada objavite predložak obrasca, čarobnjak za objavljivanje dodaje lokacije za objavljivanje i uputstva za predložak obrasca za obradu tako da korisnici mogu da otvorim obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca. Kada sačuvate predložak obrasca, čuvate kopiju predloška obrasca, kao i kada sačuvate datoteku na svoj računar. Uvek bi trebalo da koristite čarobnjak za objavljivanje kada želite da učinite dostupnim za korisnike za popunjavanje predloška obrasca.

Vrh stranice

Pre nego što počnete

Pre nego što objavite predložak obrasca, biće vam potrebno sledeće:

 • Ako kreirate datoteke, moraćete ili Visual Studio .NET 2003 ili Visual Studio 2005 instaliran na vašem računaru.

 • Ako želite da distribuirate predložak digitalno potpisanu obrasca u e-poruci, moraćete Office Outlook 2007 instaliran na vašem računaru.

 • Ako kreirate datoteke, uverite se da korisnici koji će pokretati datoteku imate administratorska prava na računarima.

Vrh stranice

Objavljivanje predloška obrasca digitalno potpisanu na deljenu mrežnu lokaciju

Napomena: Ova procedura pretpostavlja da imate predložak obrasca koji je digitalno potpisan certifikatom od autoriteta za izdavanje certifikata. Veze ka više informacija o digitalnim potpisima potražite u odeljku Takođe pogledajte .

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 2. U čarobnjaku za objavljivanje, kliknite na mrežnu lokaciju, a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Potraži.

 4. U dijalogu Pretraživanje potražite deljenu mrežnu fasciklu gde želite da objavite predložak obrasca, a zatim kliknite na dugme u redu.

 5. Otkucajte ime predloška obrasca u polju ime predloška obrasca , a zatim kliknite na dugme dalje.

 6. Ako imate alternativne putanje gde korisnici mogu da idu da preuzmu datoteku, kao što je veza na Veb stranici, upišite tu putanju u polju na sledećoj stranici čarobnjaka. U suprotnom, kliknite na dugme dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, proverite da li su prikazane informacije ispravne i zatim kliknite na dugme Objavi.

 8. Da biste poslali e-poruku sa obrazaca i predložak obrasca korisnika, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pošalji obrazac primaocima e-pošte i zatim kliknite na dugme Zatvori.

  E-poruku sa obrascem u telu poruke će se otvoriti za popunjavanje i slanje korisnicima. Ako korisnici imaju Microsoft Office Outlook 2007, oni mogu da popune obrazac kada otvore e-poruku. Korisnici sa starijim verzijama programa Outlook ili druge aplikacije za e-pošte će primiti e-poruku sa obrazac i predložak obrasca koji je priložen. Korisnicima možete da otvorite prilog sa predloškom obrasca da biste instalirali predloška obrasca na njegovom računaru. Izaberite korisnike možete da otvorite prilog obrasca i popunjavanje obrasca u programu InfoPath.

  Savet: U okviru Uvod u e-poruku, otkucajte podsetnik za korisnike da otvarate samo priloge e-poruka od pouzdanog pošiljaoca.

Vrh stranice

Koristite čarobnjak za objavljivanje i Visual Studio za kreiranje datoteke

 1. U meniju datoteka izaberite stavku Objavi.

 2. U čarobnjaku za objavljivanje izaberite stavku kao predložak koji može da se instalira obrasca (zahteva Microsoft Visual Studio), a zatim kliknite na dugme dalje.

 3. Otkucajte ime vašeg preduzeća u polju Ime preduzeća , izaberite jezik na koji se čarobnjak za instalaciju koristite na listi jezik , a zatim kliknite na dugme dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Potraži.

 5. U dijalogu Pretraživanje potražite deljenu mrežnu fasciklu gde želite da objavite može da se instalira datoteku, a zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Na sledećoj stranici čarobnjaka, kliknite na dugme Objavi.

Nakon što ste objavili predložak obrasca, administrator ili osoba sa administratorskim pravima može da instalira i registruje predložak obrasca tako što ćete pokrenuti može da se instalira datoteku sa računara korisnika.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×