Oblikovanje brojeva u programu Excel za Veb

Kada otkucate brojeve u radnom listu, Excel za veb automatski primenjuje opšti format broja, ali možete da ga promenite da biste prikazali određene formate brojeva kao što su datumi, valuta ili čak razlomci.

Na primer, ako radite na tromesečnom budžetu, možete da koristite format broj valute da biste prikazali brojeve kao novčane vrednosti. Datume možete da postavljate tako da se prikažu kao Dugački datum kao što je subota, 14 decembar, 2013 ili kratak datum 12/14/13. Evo kako:

  1. Izaberite kolonu ili ćelije koje želite da oblikujete.

  2. Izaberite stavku format broja i izaberite željeni format.

    Napomena: Primenom formata broja menjate samo način na koji se broj prikazuje, a ne i stvarne vrednosti ćelija koje Excel za veb koriste za računanje.

    Dostupni formati brojeva

    Savet: Ako se neki brojevi pojave kao # # # # #, to je verovatno zato što ćelija nije dovoljno široka. Da biste automatski uklopili brojeve, kliknite dvaput na desnu ivicu zaglavlja kolone.

promena širine kolone

Više o oblikovanju brojeva

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×