Oblikovanje kolona

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Osnovni podaci o oblikovanju kolona

Poboljšajte prikaz kolona na SharePoint listama pomoću oblikovanja. Tekst za oblikovanje kolona opisuje prikazane elemente o njihov stil prikaza. Podaci u koloni se ne menjaju.

Svako ko može da kreira prikaze na listi i upravlja njima, može da pristupi oblikovanju kolona iz postavki kolona.

Primer oblikovanja kolona

Ovo je standardni prikaz liste, bez oblikovanja: Primer SharePoint liste bez oblikovanja kolona

Sa oblikovanjem, obojena traka prikazuje veličinu, dodaje se veza e-pošte i status je naznačen pomoću boja i ikona: Primer SharePoint liste sa primenjenim oblikovanjem kolona

Način izvršavanja

Oblikovanje kolona primenjuje pomoću tekstualnom formatu koji se zove JSON. Međutim, ne morate da znate sve o JSON da biste oblikovali kolone. JSON je tekst jezika za definisanje na osnovu podataka koje definiše JSON objekte kao tekst parove. Na primer, „ime”: Jovana ili „okruga”: WA su objekata.

Najlakši način da koristite za oblikovanje kolona je da krenete iz primera i uredite da biste primenili u određenom polju. Vezu ispod sadrži primere koji možete da kopirate, nalepite i uredite za Vaše slučajeve.

  • Da biste otvorili tablu za oblikovanje kolona , kliknite na naslov kolone, izaberite stavku postavke kolone iz menija i zatim izaberite oblik u ovoj koloni. Na tabli za oblikovanje kolona će se otvoriti

  • Kopirajte i nalepite tekst iz JSON reference za oblikovanje kolona u kolone na svojoj SharePoint listi.  

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×