Oblikovanje objekta (alternativni tekst)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da kreirate alternativni tekst (alt tekst) za oblike, slike, grafikone, tabele, SmartArt grafika ili druge objekte u Office dokumentu. Alternativni tekst pomaže drugima pomoću čitača ekrana da razumeju sadržaj slika. Kada koristite čitač ekrana da biste prikazali dokument ili ga sačuvajte u formatu datoteke kao što su HTML ili DAISY (digitalni pristupačnih informacije sistem), pojavljuje se alternativni tekst kada premestite pokazivač iznad slike u većini pregledača.

Napomena: Osim ukoliko nemate složen grafikon ili tabelu, obično ćete želeti da unesete tekst samo u polje Opis. Ako imate složeni sadržaj koji želite da opišete, popunjavanje polja Naslov je korisno kako čitanje kompletnog opisa ne bi bilo neophodno osim po želji.

Opis

U ovo polje unesite objašnjenje oblika, slike, grafikona, tabele, SmartArt grafike ili drugog objekta, Ovo polje bi uvek trebalo popuniti.

Naslov

U ovo polje unesite kratak rezime. Ovo polje treba popuniti samo ako unosite detaljan ili dugačak opis u polje Opis.

Na primer, pretpostavimo da imate tabelu koja pokazuje populaciju pataka na mesečnom nivou za 2010. godinu. Naslov bi mogao da bude: „Tabela koja opisuje populaciju pataka u 2010. godini“. U polje Opis biste mogli da unesete: „Mesečni podaci koji opisuju populaciju pataka u 2010. godini. U martu je populacija divljih pataka porasla za 30% i time narušila usaglašeni trend rasta od 5% između januara i juna. Dva uzastopna meseca porasta populacije pingvina od 0% počev od avgusta takođe nisu uobičajeni“.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×