Obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Access 2010

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak navodi funkcije koje su promenjene u programu Microsoft Access 2010 sa funkcije koje su dostupne u programu Access 2007. Sledeća tabela obezbeđuje neke rasuđivanja za funkciju promene, objašnjava kako promena može da utiče na Access baze podataka, a zatim vam pruža alternativa gde druge opcije su dostupne.

Obustavljena ili izmenjena funkcija

Šta se promenilo

Alternative

Dodavanje funkcija okno zadatka polja zamenjuje se galeriji tip podataka.

Umesto pomoću opcije Dodaj polje sa trake u prikazu lista sa podacima, moći ćete da koristite galeriju tipova podataka da biste izabrali različite vrste unapred definisane podataka i čuvanje i ponovno korišćenje sopstvene. Tip podataka galerije omogućava bolji deljenja tipove podataka i funkcionalnosti. Dodavanje polja opcijama okna zadataka dozvoljeno samo jedno polje predložaka dok tip podataka dozvoljava više predložaka polja da se uhvati. Promene izvršene u listi polja će biti zanemarili i makro pozive u okno zadatka Dodaj polje neće uspeti.

Automatsko oblikovanjegrupe zamenjuje se grupe opcija .

Automatsko oblikovanje grupe više nije dostupna na traci za prikaz raspored obrasca i raspored izveštaja prikaza. Automatsko oblikovanje zamenjuje se tema.

Teme pružaju bolje oblikovanje izveštaje zato što su prilagodljivi i Proširivi ili opcije za obrasce i može preuzeti ili dele sa drugima pomoću sistema Office Online ili e-pošte. Takođe može biti objavljen na serveru. Automatska oblikovanja može da se koristi samo sa pristupom; Tema su korisne sa drugim Office aplikacijama.

Komanda "Automatsko oblikovanje" možete dodati prilagođene trake.

Kontrola kalendara (mscal.ocx) nije podržano

Ako otvorite obrazac koji sadrži kontrolu kalendara, kontrole neće biti prikazana u programu Access 2010 i dobićete poruku o grešci koja ukazuje u Access bazu podataka sadrži koje nedostaju ili su oštećene referencu na kontrolu.

Da biste rešili ovaj problem, uklonite kontrola kalendara iz aplikacije.

Da biste dodali kontrolu kalendara možete da koristite funkciju birača datuma.

Stranice za pristup podacima (DAPs) neće biti dostupna.

Nećete moći da dizajnirate i izvršavanje stranicama za pristup podacima. Iako je DAPs vidljive u oknu za navigaciju, kada pokušate da ih otvorite, videćete grešku koja ukazuje da Access ne podržava operaciju na stranicama za pristup podacima.

DAPs će i dalje biti uskladištene u bazama podataka i možete da koristite prethodne verzije programa Access da ih koristite. Takođe možete da koristite SharePoint host Access na vebu.

Izvoz, uvoz i povezivanje sa podacima iz Lotus 1-2-3 datoteka neće biti dostupna.

Lotus lista će biti vidljive u programu Access 2010, ali nećete moći da radite sa njima.

Bi u „može da se instalira ISAM nije pronađen” poruka o grešci.

Koristite prethodne verzije programa Access za izvoz, uvoz i povezivanje podataka iz Lotus 1-2-3 datoteka.

Izvoz, uvoz i povezivanje sa podacima iz paradoks 3, 4, 5, 6, 7 neće biti dostupna.

Možete da vidite paradoks liste, ali nećete moći da radite sa njima od prikaz podataka, izvoz i uvoz opcije neće biti dostupne.

Bi u „može da se instalira ISAM nije pronađen” poruka o grešci.

Koristite prethodne verzije programa Access za izvoz, uvoz i povezivanje podataka iz paradoks 3, 4, 5, 6, 7 datoteke.

Crveni 2 ISAM ili Jet 2 neće biti podržana.

Izvoz, uvoz i povezivanje sa podacima iz Access 1.0 i 2.0 (Crveni 2 ili Jet 2) neće biti dostupna u programu Access 2010.

Bi u „može da se instalira ISAM nije pronađen” poruka o grešci.

Moraćete Access 2007 da biste mogli da izvoz, uvoz i povezivanje podataka iz Access 1.0 i 2.0 (Crveni 2 ili Jet 2) datoteke.

Replikacija neusaglašenosti prikazivač neće biti dostupne.

Replikacija neusaglašenosti prikazivač omogućio korisnicima da vizuelno prikažete neusaglašenosti sinhronizacije i omogućite rezoluciju.

Možete napisati prilagođene u sukobu rezoluciju funkcije i označite ih po tom svojstvu ReplicationConflictFunction u skupu kopiju baze podataka.

Za informacije o tome kako da kreirate prilagođene proceduru za rešavanje neusaglašenosti potražite u članku o tome Kako da koristite svojstvo ReplicationConflictFunction.

Format snimka neće biti podržana.

Snimak format (.snp) je prenosiva format koji se mogu koristiti da biste prikazali Access izveštaje na računarima koji nemaju instaliran Access. Programa Access 2010 korisnici će moći da izvezete svoje izveštaje na format snimka.

Možete da izvezete izveštajima u XPS ili PDF formatu, ili možete da izvezete u drugim Office programima kao što je Word ili Excel.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×