Obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Outlook 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste upoznati sa Microsoft Office Outlook 2007 ili sa starijim verzijama programa Microsoft Outlook, Sledeća lista opisuje funkcije i funkcionalnost koje su obustavljene ili promenjene u Microsoft Outlook 2010.

 • Izaberite meni   Izaberite meni će biti uklonjena. Da biste se prebacivali između prikaza u programu Outlook, kao što su Pošta, Kalendari kontakte, koristite Okno za navigaciju. Tasterske prečice za svaki prikaz su i dalje dostupne. Postavite i postavite pokazivač miša iznad dugmadi za prikaz okna za navigaciju da biste videli tastersku prečicu.

 • DAV povezivanja za HTTP nalozi   Outlook 2010 ne podržava DAV protokol za povezivanje sa nalozima e-pošta zasnovana na HTTP. Za Povezivanje sa Outlook.com nalozi u programu Outlook, instalirajte i koristite Outlook Connector. 

 • Microsoft Exchange 2000 Server podržava   Outlook 2010 se može koristiti sa Microsoft Exchange Server 2003, Exchange Server 2007 ili Exchange 2010. Pokušaj korišćenja Outlook 2010 sa Exchange 2000 rezultate u dijalog greške koja obaveštava da verzija servera nije podržana. Obratite se administratoru Exchange za pitanja u vezi sa Exchange nalogom. 

  Napomena: Neke funkcije nisu dostupne ili nude veću funkcionalnost novija verzija programa Exchange.

 • Brzi prikaz     Podrška za generički datoteke prikazivač brzi prikaz je obustavljene. Brzi prikaz nije podržana na bilo koji operativni sistem tog Outlook 2010 zahteva.

 • ScanOST     Uslužni ScanOST je obustavljene. Ako naiđete na probleme sa sa vanmrežna Outlook datoteka sa podacima (.ost), preporučujemo da ponovo kreirate datoteku.

 • Stari format vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost)      Sve vanmrežne Outlook datoteke sa podacima (.ost) se kreiraju uz najnovije format datoteke koji uključuje Unikod podršku i veći kapacitet datoteka. Ovaj novi format je uvedena u programu Microsoft Office Outlook 2003.

 • Zastareli tasterske prečice    Na traci se koristi u sve delove Outlook 2010. Zastareli tasterske prečice, kao što je Alt-E za meniju Uređivanje nisu dostupni jer meniji zamenjuju trake. Pristup komandama pomoću tastature su dostupni, ali ne koristite tasterske prečice koje su korišćene sa starije trake sa alatkama i menija korisničkog interfejsa. Tasterska prečica koje se prebacivanje između prikaza pošte – Pošta (CTRL + 1), Kalendar (kombinaciju tastera CTRL + 2), kontakata (CTRL + (3) – možete nastaviti da se koristi.

 • Kopiranje dizajna fascikle    Ova funkcija je obustavljene. Umesto toga, koristite komandu Primeni prikaz na druge fascikle .

 • Koja je nedavno otvorili fascikla drugog korisnika    Prilikom otvaranja fascikle drugog Exchange korisnika listu prethodno otvorena fascikla se ne pojavljuje.

 • Prikaz Veb URL adresa stranice    URL adresa Veb stranice nije moguće prikazati u programu Outlook. Traka sa alatkama Web nije dostupna, što uključuje traku URL adresa, osvežavanje, zaustavite, Početna stranica i Pretraživanje Veba komande.

 • Proširenja za Exchange klijenta     Podrška za Exchange klijenta oznake tipa datoteke (ECE) je obustavljene u Outlook 2010. ECEs su sa funkcijom proširivanja uvedena u programu Microsoft Exchange klijenta pošta koja je postojala pre programa Outlook. ECEs će ne učitavaju u programu Outlook 2010. ECEs u programu Outlook 2010, kao što su Delegirani pristup, oporavak izbrisanih stavki, komande Exchange proširenja i Exchange oznake tipa datoteke svojstva stranice su konvertovane u izvorni kôd programa Outlook. Da biste ponovo dizajniranje rešenja nezavisnog proizvođača, projektanti trebalo bi da ponovo napisanog sve ECE kao COM programski dodatak za korišćenje osnovne ili kontrolisani kôd ili aplikacije usluge Windows koristeći izvorni kôd i MAPI.

Pošta

 • Prikaz razgovora     Poboljšani prikaz razgovora je dostupan za sve fascikle pošte. Ova nova verzija prikaz razgovora predstavlja stavki u jednom prikazu, uključujući poslate stavke, bez obzira na to koji fascikle sadrži stavku.

 • Okno za organizovanje    U oknu za organizovanje će biti uklonjena.

 • Daljinska pošta     Funkcija Daljinska pošta je obustavljene. Keširani režim Exchange servera obezbeđuje bolje iskustvo van mreže i ne zahteva da zatvorite i ponovo pokrenite Outlook prilikom prebacivanja između povezanih i van mreže.

 • Razmena poruka bezbednosti    Ova funkcija je obustavljene. Koristite S/MIME za bezbednost poruka e-pošte.

 • Zastareli smernice za zadržavanje     Administratori više ne možete da primenjujete smernica grupe na kontrolu smernice za zadržavanje. Smernice za zadržavanje deo dijalog " Automatsko arhiviranje " se više ne pojavljuje.

 • Pošaljite vezu u javnu fasciklu    NaPošalji vezu u ovu fasciklu u kontekstualnom meniju javnih fascikli će biti uklonjena.

 • Promena veličine priložene slike     Priložene slike mogu biti veličinu da bi 1024 x 768 piksela. Uklanjaju se prethodne opcije 640 x 480 i 800 x 600 piksela. Više informacija potražite u članku smanjenje veličine slika i priloga.

 • Opcije pošiljaoca    Kada koristite Exchange nalog, Pošiljalac opcije (pristupiti tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ime primaoca u polje za nove e-poruke) pod uslovom da pošiljalac mogućnost da promenite poruku kodiranje tom primaocu. Ova funkcija je za slanje poruka da biste osobama koje koriste aplikaciju e-pošte na Apple računara koji je. kodiranje MIME sada je standardni i razumeli aplikacijama pošta.

 • Smanjivanju količine    Ova funkcija je obustavljene. Outlook 2010 ne generiše Outlook pisama. Sve obeležavanja žigom povezane smernice se uklanjaju. U dijalogu Opcije neželjene pošteprilikom slanja e-pošte, žigom za e-poštu klijenata razlikovanje običan e-poštu od neželjene e-pošte će biti uklonjena.

 • Liste za automatsko dovršavanje    Liste za automatsko dovršavanje unosa se više ne čuvaju u .nk2 datoteke na računaru. Stavke su sačuvane u poštanskom sandučetu Exchange servera ili za sve druge naloge u Outlook datoteku sa podacima (.pst). Za Exchange Server naloge, ovo omogućava iste liste da se pojavljuju na svim računarima gde možete da koristite Outlook da biste se povezali sa Exchange nalogom.

 • Pretrage okna zadatka Clip Art kolekcije    Polje za pretragu u više nije dostupna, što znači da više ne možete da ograničite pretrage na određene kolekcije sadržaja. Da biste suzili obim pretrage, možete da koristite više termina za pretragu u polju za pretragu.

 • Clip Art zadatak okno za organizovanje klipova   Organizovanje klipova nije dostupan. Da biste otvorili Microsoft Clip Organizer iz operativnog sistema Windows 7, Windows Vista ili Windows XP, kliknite na dugme Windows Start , izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Office, kliknite na dugme Microsoft Office 2010 alatkei zatim kliknite na dugme Microsoft Clip Art.

 • Clip Art    Clip Organizer se može pristupiti direktno okno u Microsoft Office programima zadatka Clip Art. Pored toga, sledeće izmene koje su napravljene Clip Organizer:

  • Automatska organizacija    Komanda za automatsko pronalaženje medijskih datoteka na računaru i njihovo organizovanje u kolekcije više ne postoji. Međutim, klipove i dalje možete ručno dodati u Clip Organizer ili ih uvesti sa skenera ili kamere.

  • Poslato primaocu kao prilog e-pošte    Komanda za slanje klipa u vidu priloga u e-poruci više nije dostupan.

  • Brisanje iz kolekcije    Iako možete da brišete klipove iz alatke Clip Organizer, više nije moguće izbrisati klip iz određene kolekcije.

  • Pronalaženje sličnog stila    Komanda koja vam je omogućavala da pronađete klipove sličnog stila više nije dostupna.

  • Prikazi liste i detalja    Prikazi liste i detalja više nisu dostupni. Umesto toga, sve klipove se prikazuju kao sličice u prozoru programa Clip Organizer.

Kalendar

 • Objavljivanje kalendara na lokaciji Office.com     Kalendari mogu da se objavljuju iz Outlook 2010 Office.com za deljenje sa drugim osobama. Obustavljena imaju Web alatke ranije koristili za upravljanje i pregledali kalendarima objavljenim pomoću usluge objavljivanja Outlook kalendara. Međutim, možete da nastavite da upravljate ili brisanje kalendara koji ste objavili pomoću Microsoft Office Outlook 2007 ili Outlook 2010.

 • Čuvanje kalendara kao Veb stranicu    Ova funkcija je obustavljene.

 • Grupni raspored    Komande Prikaži planove grupe i Planiranje sastanka koji je prethodno su se nalazila u okviru kalendar će biti uklonjeni. Ove komande zamenjuju nove funkcije grupni raspored, integrisani u Outlook kalendaru.

Kontakti

 • Kontakt karticu za aktivnosti fascikla    Ova funkcija je obustavljene.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×