Obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu PowerPoint 2010

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Ako ste upoznati sa Microsoft Office PowerPoint 2007 ili starijim verzijama ako je Microsoft PowerPoint, Sledeća lista opisuje funkcije i funkcionalnost koje su obustavljene ili promenjene u Microsoft PowerPoint 2010.

 • Čuvanje kao Veb stranice    Više ne možete da izaberete Veb stranicu u jednoj datoteci (. mht,. MHTML) ili Veb stranicu (. htm,. HTML) iz dijaloga Sačuvaj kao .

 • Maksimalna veličina zvučne datoteke    Funkcija audio/video karika i ugrađivanje je zamenila maksimalnu funkciju veličine zvučne datoteke. U programu PowerPoint 2010 možete da ugradite više tipova datoteka bilo koje veličine. Nećete videti veličinu datoteke Max zvuka (kB) na traci ili zvuk povezivanja sa većim brojem datoteke od dijaloga " Opcije ".

 • Pregled pre štampanja    Dijalozi " Štampanje i Pregled pre štampanja " su uključeni u Prikaz „Microsoft Office Backstage“. Da biste pristupili funkcijama štampanja u programu PowerPoint 2010, izaberite karticu datoteka , a zatim kliknite na dugme Odštampaj.

 • Okno zadatka "Prilagođena animacija"    Okno zadataka " Prilagođena animacija " Preimenovano je u okno za animaciju. U programu PowerPoint 2010 ne možete da dodajete animacije u objekte pomoću okna za animaciju. Da biste dodali, izmenili ili izmenili efekte animacije, možete da koristite komande koje se nalaze na kartici animacije , u animaciji, naprednoj animacijii grupama vremena .

 • Crtanje prilagođene putanje kretanja    Više ne možete da nacrtate linije, krivu, slobodnu formuili skriptak prilagođene animacije putanje kretanja. I dalje možete da uređujete tačke za većinu animacija putanje kretanja.
  Da biste uredili tačke za animaciju putanje kretanja, izaberite objekat sa putanjom kretanja i na kartici animacije , u grupi animacija izaberite stavku Uređivanje tačaka.

 • Kartica "prelaz"    Prelazi efekti više nisu pristupačni na kartici animacije na traci. Umesto toga, prelazi su sada dostupni na sopstvenoj kartici!

 • Efekti prelaza usmereni na usmeravanje    Efekti prelaza kao što su Brisanje, otkrivaš, Push, oblik, Razdeljivanje, omoti tabla za proveru će se sada izmeniti kako bi otišli nadesno, nalevo, nagore ili nadole. Prelazi na polja točkić i okvir su preimenovani satom i oblik. Trake koje se ostave nalevo, trake koje se nalaze levo, trake se uklanjaju nadole, a trake nadesno su uklonjene.
  Ove funkcije će i dalje funkcionisati u datoteci kreiranom u prethodnoj verziji programa PowerPoint.

 • Okno zadatka "Clip Art"    U oknu zadatka Clip Art napravljene su nekoliko promena:

  • Polje "Pretraži u"    Polje " Pretraži u " više nije dostupno, što znači da više ne možete da ograničite pretragu na određene kolekcije sadržaja. Da biste suzili pretragu, možete da koristite više termina za pretragu u polju Pretraga .

  • Povezivanje klipova    Karika za Organizovanje klipova više nije dostupna. Da biste otvorili Microsoft Clip Organizer iz operativnog sistema Windows 7, Windows Vista ili Windows XP, kliknite na dugme Start u operativnom sistemu Windows, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku MicrosoftOffice 2010 Tools, a zatim izaberite stavku Microsoft Clip Organizator

 • Clip Organizer    Clip Organizer više nije dostupan direktno iz okna zadatka Clip Art u programu Microsoft Office programima. Pored toga, izvršene su sledeće promene u programu Clip Organizer:

  • Automatska organizacija    Komanda za Automatsko pronalaženje medijskih datoteka na računaru i njihovo organizovanje u kolekcije više ne postoje. Međutim, i dalje možete ručno da dodajete klipove u okviru programa Clip Organizer ili ih uvezete iz skenera ili fotoaparata.

  • Slanje primaocu e-pošte kao priloga    Komanda za slanje klipa kao priloga u e-poruci više nije dostupna.

  • Brisanje iz kolekcije    Iako možete da izbrišete klipove iz programa Clip Organizer, više ne možete da izbrišete klip iz određene kolekcije.

  • Pronađi sličan stil    Komanda koja vam je dozvolila da pronađete klipove sliиnog stila više nije dostupna.

  • Prikazi liste i detalji    Prikazi liste i detalji više nisu dostupni.

 • Podrška za Englesku pomoć    Zbog niske upotrebe, funkcija "pomoć za Englesku i usluga" više nije dostupna. Više informacija potražite u članku Šta se dogodilo sa engleskom podrškom? Ako pokušate da koristite uslugu, dobićete poruku "usluga nije mogla da se pretražuje zato što niste povezani sa Internetom. Povežite se i pokušajte ponovo.“ čak i ako ste povezani sa internetom.

 • Usluga korejskog jezika (KOLR)    Zbog niske upotrebe, usluga istraživanja jezika za Koreanski jezik više nije dostupna. Ovo utiče na Englesku i Koreanske verzije programa PowerPoint. Ako pokušate da koristite uslugu, dobićete poruku "usluga nije mogla da se pretražuje zato što niste povezani sa Internetom. Povežite se i pokušajte ponovo.“ čak i ako ste povezani sa internetom.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×