Odjavljivanje ili prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata

Ako želite da unesete promene u datoteku u SharePoint biblioteci dokumenata, ali neka drugi ne unose istovremeno promene, odjavite datoteku iz biblioteke dokumenata.

Kada odjavite datoteku iz SharePoint biblioteke dokumenata, samo vi možete da je uredite. Možete da uredite datoteku na mreži u Microsoft 365 ili van mreže i da sačuvate promene koliko god želite pre nego što ponovo proverite datoteku. Kada završite sa promenama u datoteci, prijavite je iz biblioteke da biste otpremili promene. Možete da odbacite promene i opozovete odjavljivanje ako se predomislite.

Napomena: Ako ne vidite korisnički interfejs prikazan u ovim primerima, možda koristite verziju SharePoint starijih servera. Pogledajte članak Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci .

Napomena: Kada odjavite datoteku, ništa joj se ne dešava. Datoteka se i dalje skladišti u biblioteci. Samo je označena tako da prikazuje da imate ekskluzivna prava za uređivanje dok ga ponovo ne prijavite. Da biste ga uredili, morate da preuzmete dokument ili da ga uredite na mreži. Kako da uredite ili ažurirate datoteku, zavisi od tipa datoteke. Ako je to Word dokument, možete da koristite Word u Microsoft 365 ili na radnoj površini za Word. Za datoteku koja nije Microsoft 365 format, preuzmite datoteku i koristite uređivač koji obično koristite za taj format.

Odjavljivanje datoteke iz biblioteke dokumenata

 1. Otvorite biblioteku sa datotekom koju želite da odjavite, izaberite datoteku, kliknite na tri tačke (...) na traci sa alatkama, a zatim izaberite stavku odjavljivanje.

  Izaberite datoteku, kliknite na tri tačke na gornjoj traci, a zatim izaberite stavku odjavi

  Možete i da kliknete desnim tasterom miša na datoteku, izaberete stavku Napredna ili više, a zatim kliknete na dugme Odjavi se.

 2. Prikazuje se napomena dok je datoteka odjavljena. Ako kliknete na ikonu, možete da vidite tok odjavljivanja.

  Odjavljivanje beleške sa istaknutim ikonom
 3. Kada se datoteka odjavi, ikona dokumenta će imati zelenu strelicu iznad nje.

  Ime datoteke i ikona sa presjekom zelene strelice.

Napomene: 

Prijavljivanje datoteke u biblioteku dokumenata

 1. Otvorite biblioteku i izaberite datoteku koju želite da prijavite. Kliknite na tri tačke (...) na traci sa alatkama, a zatim kliknite na dugme Prijavi se.

  Meni "dokument" sa markiranim proverom

  Napomena: Takođe možete kliknuti desnim tasterom miša na datoteku, izabrati stavku Više opcija ili više, a zatim izabrati stavku Prijavi se.

 2. U dijalogu Prijavljivanje možete da unesete komentar, na primer šta ste promenili ili dodali.

  Prijavljivanje u dijalog sa umetnutim komentarom i istaknuto dugme "prijavi se"
 3. Kliknite na dugme Prijavi se kada završite.

Ako pokušate da prijavite dokument na kojem niste izvršili promene, dobićete poruku koja kaže da stavka ili stavke nisu ažurirane.

Stavka nije ažurirana poruka i ikona

Proverite da li ste sačuvali promene u dokumentu pre prijavljivanja. Pošto SharePoint Online ostavi odjavljenu dokument i niko drugi ne može da ga uređuje, odbacite odjavljivanje ako ne želite da se promene izvrše. .

Napomene: 

Odbacivanje odjavljivanja iz biblioteke dokumenata

 1. Otvorite biblioteku i izaberite datoteku koju želite da odbacite odjavljivanje.

 2. Kliknite na tri tačke (...) na traci sa alatkama, a zatim izaberite stavku Odbaci odjavljivanje .

  Kliknite na dugme Odbaci odjavljivanje da biste otkazali promene u datoteci i odbacili odjavljivanje

  Napomena: Takođe možete da kliknete desnim tasterom miša na datoteku, kliknete na dugme Više opcija ili više, a zatim izaberete stavku Odbaci odjavljivanje.

 3. Dobićete dijalog "da li ste sigurni" kada odbacite odjavljivanje. Kliknite na dugme Odbaci odjavljivanje da biste obrisali odjavljivanje.

  Dugme "odbaci potvrdni izbor u dijalog" sa istaknutim dugmetom "odbaci"

  Da biste se uverili da je status datoteke odjavljivanje, možete da kliknete na ikonu iznad stavke Odbaci odjavljivanje poruke.

  Potvrdite izbor u polju odbaci poruku o napretku.

Napomene: 

Da biste videli ko ima odjavljenu kolonu, možete brzo da zadržite pokazivač iznad ikone odjavljene icon image da biste videli savet koji vam govori ko je odjavljen.

zadržite pokazivač iznad ikone sa zelenom strelicom i pogledajte ko je proverio datoteku.

Takođe možete da prikažete odjavljenu po koloni u podrazumevanom prikazu biblioteke. Na ovaj način svi mogu lako da vide ko je proverio dokument. Možete da odaberete koje kolone treba da prikažete i sakrijete prilikom kreiranja prilagođenog prikaza u biblioteci dokumenata.

Postojeći dokument možete da zamenite novim tako što ćete pratiti ove korake.

 1. U biblioteci dokumenata pogledajte datoteku koju želite da zamenite.

 2. Imenujte novu datoteku sa istim imenom kao ona koju želite da zamenite i prevucite je u biblioteku ili koristite dugme "otpremanje". Druga opcija je da preuzmete datoteku i da je zamenite. Više informacija o otpremanju potražite u članku otpremanje datoteka i fascikli u biblioteku dokumenata.

 3. U SharePoint Online videćete poruku o napretku na kojoj piše da stavka nije otpremljena na traku sa alatkama, kliknite na poruku.

  Polje "status" koji prikazuje neuspelo otpremanje
 4. U dijalogu tok izaberite stavku Zameni.

  Otpremanje neuspelo dijaloga sa istaknutim dugmetom "zameni"
 5. Ponovo prijavite datoteku da biste zamenili staru datoteku novom datotekom. Ako se predomislite, potražite odbačene korake iznad.

Ako imate omogućeno kreiranje verzija, kada se datoteka prijavi, SharePoint pravi novu kopiju, zadržavanje ranijih verzija. Više informacija o kreiranju verzija potražite u članku kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?

Ostavite komentar

Ažuriran 2018 3.

Da li je ovaj članak bio koristan? Ako jeste, obavestite nas o tome na dnu ove stranice. Ako nije bio koristan, recite nam šta je bilo zbunjujuće ili šta je nedostajalo. Dodajte verziju SharePoint, OS i pregledača. Iskoristićemo vaše povratne informacije da bismo dodatno proverili podatke, dodali informacije i ažurirali ovaj članak.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×