Office aplikacije za Windows 10 mobile - FAQ

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Je Office već na mom Windows 10 telefonu?

Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook pošta i kalendar su unapred instalirane na svim novim Windows 10 uređajima i većina uređaja se nadograđuje sa operativnog sistema Windows 8.1 na Windows 10. Možete pronaći aplikacije na početnom ekranu ili na listi aplikacija.

Savet: Da biste štedeli vreme kada se instaliraju, zakačite aplikacije koje najviše koristite na početni ekran. Na listi aplikacija pritisnite i držite aplikaciju koju želite da zakačite i dodirnite stavku Zakači na početni ekran.

Gde je aplikacija Office Hub koja je bila na mom Windows 8.1 uređaju?

Na Windows 10 mobilnim telefonima, čvorištu Office aplikacije zamenjena pojedinačne mobilne verzije Office aplikacija; Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook pošta i Outlook kalendar. Možete da ih pronađete na ekranu početak, u spisku aplikacija ili u Microsoft Store.

Gde se nalaze moji dokumenti koji su sačuvani pomoću stare Office Hub aplikacije?

Office čvorištu imali liste najnovijih dokumenata koje ste radili sa. Uz Office Mobile aplikacije, svaku aplikaciju deli listu uobičajenih poslednje korišćeno sa Office aplikacija radne površine. Na primer, ako otvorite dokument u programu Word na računaru, kada otvorite Word na telefonu, videćete te iste liste. Ako radite na mnogo različitih tipova datoteka iz usluge OneDrive, možda ćete želeti da razmotrite kačenje aplikacije OneDrive na početnom ekranu za jednostavan pristup te dokumente.

Mogu li da zakačim svoje dokumente na početni ekran sa Office aplikacijama na Windows 10 telefonu?

Da. Na listi aplikacija, pritisnite i držite aplikaciju koju želite da zakačite i dodirnite stavku zakači na početni ekran.

Koje Office aplikacije su dostupne za Windows 10 Phone?

Ovo su sve Office aplikacije dostupne u operativnom sistemu Windows 10 phone (veze u aplikaciji za pomoć su uključena ispod):

Koje vrste datoteka mogu da otvorim na Windows 10 Phone uređaju?

Office aplikacija

Podržani tipovi datoteka

Word

.doc, .docx, .odt, .docm

Excel

.xls, .xlsx, .xlt, .xltx, .xlsm, .xltm

PowerPoint

.ppt, .pptx, .pps, .ppsx, .pptm, .ppsm

OneNote

.one

Da li Office aplikacije za Windows 10 Phone uključuju sve iste funkcije kao verzije za računare?

Ne. Te aplikacije su dizajnirane za telefon i imaju manji skup funkcija od onih koje možete pronaći u verzijama sistema Office za računare.

Gde je dugme „Sačuvaj“?

Ne postoji. Office automatski čuva datoteke svakih nekoliko sekundi dok radite.

Ako želite da sačuvate kopiju, dodirnite stavke Datoteka > Sačuvaj > Sačuvajte kopiju dokumenta.

Gde su komande i funkcije?

Aplikacije za telefon organizuju ih u grupe.

  1. Otvorite ili kreirajte datoteku i dodirnite stavku Opcije [...] u donjem desnom uglu. Tako otvarate grupu Početak.

  2. Dodirnite stavku Početak da biste videli kompletnu listu grupa. U programu Excel, na primer, videćete stavke Početak, Umetanje, Formule, Redigovanje i Prikaz.

  3. Dodirnite ime neke grupe da biste došli do komandi koje sadrži.

  4. Dodirnite strelice pored komandi da biste pronašli više funkcija i opcija.

Kako da izbrišem Office datoteku pomoću telefona?

Koristite telefon da biste otišli na lokaciju gde se datoteka skladišti i izbrišite je odatle.

Ako se datoteka skladišti u usluzi OneDrive, možete da koristite OneDrive aplikaciju na telefonu da biste je pronašli i izbrisali.

Ako ste datoteku kreirali i sačuvali na telefonu:

  1. Otvorite istraživač datoteka da biste pronašli datoteku.

  2. Pritisnite i držite ime datoteke da biste otvorili listu radnji i dodirnite stavku Izbriši.

Mogu li da otvorim i uredim Office datoteke na računaru nakon korišćenja na telefonu?

Da. Kada se prebacite sa telefona na računar, možete da nastavite da radite sa datotekama. Uređujte ih koristeći Office 2016, Office 2013, Office 2010 (uz kvalifikovanu Office licencu) ili u veb pregledaču uz Office Online.

Postoje dva načina za korišćenje datoteka sa telefona na računaru:

  • Ih sačuvate lokacije na mreži, kao što su u OneDrive, Dropbox ili na SharePoint lokaciji. Kad se vratite na svoj računar, preuzmite datoteke koje želite da radite ili radite na njima na mreži.

  • Pošaljite sebi e-poruku, priložite datoteke koje želite da uređujete i otvorite tu e-poruku na računaru.

Savet: Da biste datoteke poslali brzo ako koristite OneDrive, dodirnite stavke Deljenje > Više opcija i dodirnite stavku Pošalji kao prilog ili Pošalji vezu.

Zašto na telefonu ne mogu da uređujem pojedine Microsoft Office dokumente?

Prvo se uverite da ste prijavljeni pomoću Microsoft naloga.

  • Možete da kreirate Microsoft nalog besplatno. Ako nemate nešto, i dalje možete da prikažete i pročitajte Office datoteke na telefonu, ali ne možete da ih uređujete.

  • Morate da se prijavite pomoću Microsoft Account koji je povezan sa trenutnom kopiju sistema Office da biste pristupili „jezgro Office iskustvo” koja uključuje kreiranje i uređivanje funkcija na uređajima sa ekrana veličine 10,1 inča ili manje. Pretplate na Office 365 samo je neophodan za kreiranje ili uređivanje na uređajima sa ekranom koje su veće tu 10,1 inča ili da koristite napredne funkcije uređivanja (premium).

Zatim, možda nećete moći da uredite Microsoft Office datoteku na telefonu, u zavisnosti od toga šta se nalazi u njoj ili kako je poslednji put sačuvana.

Mogu li da koristim Office aplikacija za Windows 10 telefon sa spoljnim monitorom?

Da. Kada se povežete uređaj sa spoljnim ekranom kao što je TV, monitor ili projektor, možete da koristite Office Mobile aplikacije da biste prikazali dokumente na tom ekranu. Ako imate kvalifikovanu Office 365 pretplatu, možete da uređujete dokumente dok ste povezani.

OneNote je besplatna preko uređaja za nekomercijalno korišćenje.

Šta je to Continuum?

Vremenskog perioda je funkcija koja će biti dostupan na mobilnim uređajima izaberite Windows 10 i omogućiti vezu sa monitor, tastatura i miš samim tim daje korisniku PC-kao iskustvo.

Takođe imajte u vidu vremenskog perioda za telefone je dostupna samo na izaberite stavku Windows 10 premium telefoni i vremenskog perioda kompatibilan pribor je potrebno, zajedno sa spoljni monitor koji podržava HDMI unosa. Saznajte više o vremenskog perioda za telefone.

Pretplate na Office 365 bude zatraženo da biste koristili vremenskog perioda sa Office dokumentima?

Premium funkcija – kao što su uređivanje dokumenta putem vremenskog perioda – će zahtevaju pretplatu na Office 365. Prikazivanje dokumenata u periodu će biti besplatno.

Imate još pitanja?

Postavite pitanje na forumu Microsoft zajednice za Office Mobile za Windows 10 phone ili Dobijte pomoć uživo od Answer Desk.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×