Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Office se predugo instalira

Ako dobijete ovu poruku o grešci „Žao nam je, izgleda da vam je veza spora...“ ili ako instaliranje sistema Office traje previše dugo ili izgleda kao da prekida da se odaziva, trebalo bi da otkažete instaliranje i isprobate neko od sledećih rešenja.

Isprobajte sledeća rešenja

Da li pokušavate da instalirate Office na Mac računaru?   Ako pokušavate da instalirate Office na Mac računaru, pratite korake u članku Deinstaliranje sistema Office za Mac, a zatim ponovo pokrenite instaliranje sistema Office.

Ako Office instalirate na PC računaru (stonom računaru, laptopu ili konvertibilnom računaru), isprobajte ova rešenja redosledom kojim su navedena.

1. Da li Office prestaje da se odaziva ili se zamrzava na 90%?

Ako instaliranje sistema Office prekida da se odaziva ili se zamrzava na oznaci za 90% kao što je prikazano na snimku ekrana u nastavku, to se možda dešava zbog toga što je Windows Installer zauzet. Moguće rešenje potražite u članku Instaliranje sistema Office prekida da se odaziva na 90%.

Dijalog koji prikazuje da je instalacija sistema Office zapela na 90%

2. Ponovo pokrenite računar i proverite da li je Office instaliran

Instalacija sistema Office je možda završena. Dakle, nakon što ponovo pokrenete računar, izaberite „Ne možete da nađete Office aplikacije na sistemima Windows 10, Windows 8 ili Windows 7“? da biste ste videli da li je Office zapravo instaliran.

3. Koristite žičnu vezu

Ako se Office nije instalirao, pokušajte da ga ponovo instalirate nakon prebacivanja na žičnu vezu. Ovo može da ubrza instalaciju jer je žična veza obično brža od bežične. Nakon toga ponovo pokrenite instalaciju sistema Office.

4. Ako vam je internet veza spora, instalirajte Office pomoću vanmrežnog instalacionog programa

Office vanmrežni instalacioni program može da vam pomogne da zaobiđete potencijalne probleme sa proxy serverom, zaštitnim zidom, antivirusnim programom ili internet vezom do kojih može da dođe tokom instalacije sistema Office.

Za korake za instalaciju verzije van mreže sistema Office, pogledajte odeljak Korišćenje instalacionog programa za Office van mreže i izaberite pravu karticu za svoju verziju sistema Office.

Ako se Office i dalje ne instalira, pokušajte sa nekim od opcija u nastavku.

5. Privremeno isključite antivirusni softver

Za informacije o tome kako da isključite antivirusni softver posetite veb lokaciju proizvođača antivirusnog softvera. Deinstaliranje antivirusnog softvera takođe može pomoći. Ne zaboravite da ga ponovo instalirate kada se završi instalacija sistema Office i ako ste ga isključili, ponovo ga uključite.

Ako niste sigurni koji antivirusni softver imate,pratite sledeća uputstva da biste otišli na kontrolnu i pronašli ime antivirusnog softvera.

Savet: Windows 10 dolazi uz podrazumevani antivirusni softver, Windows zaštitnik. Ako utvrdite da ga koristite, kliknite na Start dugme > Postavke > Ažuriranje i bezbednost, a zatim izaberite stavku „Windows zaštitnik“ sa leve strane. Prevucite dugme na Isključi. Ne zaboravite da ga ponovo postavite na Uključeno.

 • Izaberite svoj operativni sistem
 • Windows 10
 • Windows 8.1
 • Windows 7
 1. U Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 meniju otkucajte Kontrolna tabla u polje za pretragu i izaberite stavku Kontrolna tabla u rezultatima.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Bezbednost i održavanje, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu Velike ikone ili Male ikone izaberite stavku Bezbednost i održavanje, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

 1. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na dugme Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 (donji levi ugao) i odabrati stavku Kontrolna tabla.

  Lista opcija i komandi koja se prikazuje kad pritisnete taster sa Windows logotipom i taster X

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu Velike ikone ili Male ikone izaberite stavku Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

 1. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti na dugme Start Windows 7 „Start“ dugme (u donjem levom uglu) i odabrati stavku Kontrolna tabla.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu Velike ikone ili Male ikone izaberite stavku Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

6. Pokrenite popravku na mreži sa kontrolne table

 1. Otvorite kontrolnu tablu i izaberite stavku „Programi i funkcije“.

 2. U prozoru Deinstaliranje ili izmena programa pronađite i izaberite Office proizvod sa liste koji želite da instalirate.

 3. Dodirnite ili kliknite na „Promeniti“, izaberite „Popravka na mreži“.

7. Uklonite i ponovo instalirajte Office

Potpuno uklonite Office pomoću alata za lako popravka, a zatim ga ponovo instalirajte.

Savet: Da li imate HP 4500 ili HP 8500 OfficeJet štampač i pokušavate da instalirate Office? Ako je to slučaj, zaustavite uslugu štampanja na čekanju pre neko što ponovo pokrenete instaliranje sistema Office.

 1. Kliknite na dugme ispod da biste preuzeli i instalirali pomoćnu alatku za deinstaliranje sistema Office.

 2. Pratite uputstva u nastavku da biste preuzeli pomoćnu alatku za deinstaliranje u skladu sa vašim pregledačem.

  Savet: Proces preuzimanja i instaliranja alatke može da potraje nekoliko minuta. Kada dovršite instalaciju, otvoriće se prozor „Deinstaliranje Office proizvoda“.

  Edge ili Chrome

  U donjem levom uglu kliknite desnim tasterom miša na SetupProd_OffScrub.exe > Otvori.

  Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču

  Edge (starija verzija) ili Internet Explorer

  U dnu prozora pregledača izaberite stavku Pokreni da biste pokrenuli datoteku SetupProd_OffScrub.exe.

  Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Edge ili Internet Explorer veb pregledaču

  Firefox

  U iskačućem prozoru, izaberite čuvanje datoteke, a zatim u gornjem desnom uglu prozora pregledača izaberite strelicu za preuzimanje > SetupProd_OffScrub.exe.

  Gde da pronađete i otvorite preuzetu datoteku „Pomoćnik podrške“ u Chrome veb pregledaču
 3. Izaberite verziju koju želite da deinstalirate a zatim izaberite opciju „Dalje“

 4. Pratite preostale ekrane i kada bude potrebno, ponovo pokrenite računar.

  Nakon što ponovo pokrenete računar, alatka za deinstaliranje će se automatski ponovo pokrenuti da bi dovršila poslednji korak u procesu deinstalacije. Pratite preostala uputstva.

 5. Izaberite uputstva za verziju sistema Office koju želite da instalirate ili deinstalirate. Zatvorite alatku za deinstaliranje.

  Microsoft 365 | Office 2019 | Office 2016 | Office 2013 | Office 2010 | Office 2007

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×