Pređi na glavni sadržaj
Ograničenja veličine datoteke za radne sveske u sistemu SharePoint

Ograničenja veličine datoteke za radne sveske u sistemu SharePoint

Microsoft SharePoint ima neka ograničenja veličine datoteke za radne sveske. Kada otpremite Excel za veb radnu svesku u SharePoint biblioteku dokumenata koja je prevelika, ona se neće otvoriti u prozoru pregledača ili će vam dozvoliti da uređujete ili osvežite podatke u pregledaču. Da ne biste potrošili previše prostora na disku ili memorijski prostor, Microsoft 365 SharePoint daje neka ograničenja veličine datoteke na datoteke ili radne sveske koje možete da otpremite i radi sa mrežom.

Da li možete da prikažete radnu svesku i vršite interakciju sa njom u prozoru pregledača zavisi od nekoliko faktora, kao što su to kolika je veličina datoteke radne sveske, šta uključuje vaša Microsoft 365 pretplata i gde se nalazi radna sveska.

Koja su trenutna ograničenja veličine datoteke za radne sveske?

Ograničenja veličine datoteka određuju se Microsoft 365 pretplata.

Ako pretplata na Microsoft 365 obuhvata…

A radna sveska je uskladištena ovde...

Onda se primenjuju ova ograničenja veličine datoteke na radne sveske u prozoru pregledača

SharePoint Online

Biblioteka na lokaciji kao što je lokacija tima

0-50 MB

Outlook Web App

Priloženo e-poruci

0–10 MB

Ako pokušavate da otvorite radnu svesku koja je priložena e-poruci u programu Outlook Web App, primenjuju se manja ograničenja veličine datoteke. U tom slučaju, radna sveska mora da bude manja od 10 MB da bi se otvorila u prozoru pregledača.

Ako koristite Excel za veb i Power BI, primenjuju se različita ograničenja veličine datoteke. Više informacija potražite u članku skladištenje podataka u usluzi Power bi i smanjenje veličine radne SVESKE za Power bi.

Šta se dešava ako je datoteka radne sveske prevelika?

Ako radna sveska premaši ograničenje veličine datoteke podešeno za Microsoft 365 pretplatu, nećete moći da je prikažete u prozoru pregledača. Ali postoji nekoliko stvari koje možete pokušati u programu Excel:

  • Ako na uređaju imate instaliran program Excel, možete da preuzmete radnu svesku i da je zatim otvorite u programu Excel.

  • Ako imate dozvole za uređivanje radne sveske, možete da probate da smanjite veličinu datoteke radne sveske.

Gde mogu da pronađem više informacija?

Da biste saznali više o ovome...

Idite ovde...

Kako da sačuvate datoteke u biblioteci na lokaciji kao što je lokacija tima u usluzi SharePoint Online

Otpremanje datoteka ili kreiranje datoteka u biblioteci

Ograničenja za radne sveske koje sadrže model podataka

Specifikacija i ograničenja modela podataka

Dodatne granične vrednosti i ograničenja za SharePoint Online, uključujući broj korisnika i ukupna ograničenja prostora za skladištenje u okviru različitih pretplata na Microsoft 365

SharePoint ograničenja

Koju pretplatu na Microsoft 365 imate?

Obratite se administratoru za Microsoft 365. To je obično osoba koja vam je poslala poslovni nalog kad ste se prvi put prijavljivali u Microsoft 365.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×