Omogućavanje ili onemogućavanje objedinjavanja obrazaca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako omogućite objedinjavanje obrazaca za predložak obrasca, vaši korisnici možete da konsolidujete podatke iz više različitih obrazaca koji su zasnovani na predlošku obrasca u jedan novi obrazac. Ovo je korisno kada korisnici žele da uporede ili rezimiraju podatke iz više obrazaca. Na primer, menadžer čiji tim popunjava sedmični obrasca izveštaj o statusu možete objediniti podatke iz nekoliko obrazaca u jedan obrazac rezimea za na director.

Kada objedinjuje više obrazaca u jedan obrazac, samo podatke koji je izvršeno objedinjavanje je podrazumevano podatke koji se nalazi u tabela koja se ponavlja ili odeljak koji se ponavljaili podatke koji je povezan sa listom opcija ili kontrolu okvira za obogaćeni tekst. Međutim, možete da navedete da bi trebalo objediniti i podataka u druge tipove kontrola. Važno je da Imajte na umu da, čak i ako podaci se nalaze u kontrolama koje ne podržavaju objedinjavanje ili nemaju navedenu radnju objedinjavanja, podaci u originalnim obrascima se ne briše pri objedinjavanju tim obrascima. Korisnici i dalje mogu da vide njihove originalne podatke tako što ćete otvoriti svaki oblik pojedinačno.

Savet: Ako omogućite objedinjavanje obrazaca za predložak obrasca, korisnici mogu da objedinite i obrasce koji su uskladišteni u na fascikla „InfoPath obrasci“ u Microsoft Office Outlook 2007 ili u bibliotekama dokumenata na lokaciji Microsoft Windows SharePoint Services.

Da biste omogućili ili onemogućili objedinjavanje obrazaca za predložak obrasca, uradite sledeće:

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

 2. U okviru kategorijeizaberite stavku Napredno.

 3. Uradite sledeće:

  • Da biste onemogućili objedinjavanje, opozovite izbor u polju za potvrdu Omogući objedinjavanje obrazaca .

  • Da biste omogućili objedinjavanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući objedinjavanje obrazaca .

   Omogućavanje korisnicima da objedinjavanje obrazaca pomoću prilagođenog koda koji vam pružaju

   Da biste omogućili korisnicima da objedinjavanje obrazaca pomoću prilagođenog koda, kada izaberete u polju za potvrdu Omogući objedinjavanje obrazaca , uradite sledeće:

   1. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Objedini pomoću prilagođenog koda .

   2. Kliknite na dugme Uredi, i zatim otkucajte ili nalepite kôd u programu Microsoft Visual Studio Tools za aplikacije (VSTA) prozoru koji se pojavljuje.

    Napomene: 

    1. Dodavanje ili uređivanje kontrolisani kôd, morate imati Microsoft Visual Studio Tools for Applications (VSTA) instaliran na vašem računaru. Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 mora biti instaliran pre nego što instalirate VSTA. Da biste instalirali VSTA, na kontrolnoj tabli, otvorite Dodaj ili ukloni programe, pronađite Microsoft Office 2007i zatim kliknite na dugme Promeni.

    2. Objedinjavanje obrazaca pomoću prilagođenog koda nije podržana za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×