Omogućavanje pretraživanja sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sadržaj u sistemu SharePoint možete da prikažete iz više izvora kao što su kolone, biblioteka i stranica. Vlasnik lokacije možete da odlučite da li želite da uključite sadržaj u rezultatima pretrage ili ne. Dozvole na sadržaju utiče na i da li se pojavljuje u rezultatima pretrage. Dobro razumevanje funkcionisanje dozvole i postavke pretrage može pomoći da biste se uverili da osobe imaju pristup desnom dokumenata i lokacija.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Planiranje dostupnosti sadržaja u rezultatima pretrage

Kao vlasnik lokacije možete da koristite postavke da biste kontrolisali da li se sadržaj pojavi u rezultatima pretrage. U sistemu SharePoint, sadržaj se pojavljuje na mnogim mestima, uključujući lokacije, liste, biblioteke, Veb segmenti i kolona. Podrazumevano sadržaj koji se nalaze u novu lokaciju, listu, biblioteku, stranica sa Veb segmentima ili kolona će se popisuju i pojavljuju se u rezultatima pretrage. Dozvole koja su podešena na stavke liste, biblioteke, lokacije i tako dalje, takođe utiče li prikazivač može da vidi sadržaj u rezultatima pretrage.

Vlasnici lokacija i sadržaja možda ćete moći odaberite da li da uključite sadržaj u rezultatima pretrage. Podrazumevano, pojaviće se sadržaj na lokaciji u rezultatima pretrage. Ako vlasnik lokacije ili administrator koji navodi sadržaja lokacije neće pojaviti u rezultatima pretrage, a zatim druge pronađeno postavke kao što su oni za liste, biblioteke, ASPX stranica i kolonama ne bi neki efekat.

Slično tome, ako administrator lokacije ili vlasnik sprečava listu ili biblioteku sadržaj pojavi u rezultatima pretrage, zatim isključujući kolone ne bi neki efekat. Važno je da znate koje postavke se nasleđuju sa više nivoa kako biste efikasno planiranje.

Vrh stranice

Razumevanje postavki pretrage i dozvola

Jedna od odgovornosti vlasnika lokacije je da kontrolišete ko ima pristup sadržaju. Neke osobe možete dati dozvolu za čitanje i menjaju sadržaj, dozvolite drugima da samo čitanje sadržaja i sprečili druge osobe da u potpunosti prikazivanje sadržaja. Da biste prilagodili ovaj fleksibilnost SharePoint pruža dozvole grupe koje se dodeljuju određeni nivoi dozvola. Da biste dozvolili korisnicima pristup lokaciji ili sadržaju, vlasnik lokacije dodeljuje korisnicima jednog ili više SharePoint grupa. Pomoću postavki dozvola u kombinaciji sa postavke rezultata pretrage vlasnik lokacije možete da upravljate da li korisnici mogu da pregledaju sadržaj u rezultatima pretrage.

Na primer, recimo Joe radi na zahtev za predlog (RFP) u programu Microsoft Office Word i sarađuje sa tim od 10 osoba. Na SharePoint lokaciji tima ima 50 korisnika, od kojih su članovi lokacije. Joe nije spreman za ceo tim da biste prikazali na RFP. Stoga, kada je otprema na lokaciju tima da postavlja dozvole tako da samo u tim 10 možete da prikažete i uredite ga. Dok je dodeljuje sve 50 osoba dozvole za čitanje, samo 10 osoba koje imaju dozvolu da pregledate dokument će videti je naveden u rezultatima pretrage. Ovaj koncept se zove bezbednosnu proveru.

SharePoint dozvole se mogu primeniti na liste, lokacije, prikaze i Veb segmenti i može da se prilagodi diskretnu administratora. Takođe, dozvole može da bude zavise od drugih dozvola. Sve ovo može da utiče na korisnik će videti u rezultat pretrage. Stoga, možda je važno da upoznavanje sa modeli dozvola za SharePoint, model dozvole za lokaciju ili organizacije ili da planiraju šta biće model dozvole za lokaciju pre nego što dodate sadržaj. Više informacija o dozvolama potražite u članku SharePoint Foundation 2010 pomoći.

Napomena: Nedavno otpremljenih dokumenata možda neće odmah pojaviti u rezultatima pretrage. To može biti zbog period za koji je podešen za pretragu popisivača. Kada je popisanog sadržaja će se pojaviti u rezultatima pretrage. Interval popisivača postavljena u centralnoj administraciji.

Vrh stranice

Prikazivanje ili skrivanje sadržaja na lokaciji u rezultatima pretrage

Kao vlasnik lokacije možete da odaberete da li sadržaj na vašoj lokaciji se pojavljuje u rezultatima pretrage. Podrazumevano sav sadržaj lokacije se pojavljuje u rezultatima pretrage. Osoba koja je prikaz rezultata pretrage morate imati dozvolu da biste prikazali sadržaj. Kada ste sprečili sadržaj lokacije pojavi u rezultatima pretrage, sadržaj sve podlokacije takođe je blokirano i u rezultatima pretrage.

Napomena:  Da biste promenili ovu postavku, morate imati nivo dozvole „Upravljanje dozvolama“. Ovaj nivo dozvole je uključen u grupu vlasnik „Imena lokacije“.

 1. Idite na lokaciju za koju želite da dozvolite ili sprečili sadržaja da bi bili uključeni u rezultate pretrage.

 2. Izaberite stavku Radnje na lokaciji, a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru Administracija lokacijeizaberite stavku Pretraga i vanmrežna dostupnost.

 4. U polju Indeksiranja sadržaja lokacijeodeljka, u okviru Dozvoli ovoj lokaciji da se pojavi u rezultatima pretrage.

 5. Izaberite da da biste omogućili sadržaj lokacije pojavi u rezultatima pretrage ili ne da biste sprečili sadržaja u rezultatima pretrage.

Vrh stranice

Prikazivanje ili skrivanje sadržaja iz liste ili biblioteke u rezultatima pretrage

Kao vlasnik lokacije možete da odlučite da li se stavke na listama i u bibliotekama na lokaciji uključuju u rezultate pretrage. Svaka lista i biblioteka je podrazumevano postavljena tako da uključuje sve stavke u rezultate pretrage.

Napomena: Da biste promenili ovu postavku, morate imati nivo dozvole upravljanje listama. Dizajner iIme lokacije” vlasnika grupe sadrže ovaj nivo dozvole. Kada nemate dozvole za upravljanje listama, meniji opisane u ovoj proceduri nisu dostupne.

 1. Idite na lokaciju koja sadrži listu ili biblioteku koju želite da promenite

 2. Izaberite stavku Radnje na lokaciji, a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. Na stranici "Postavke lokacije", kliknite na ime liste ili biblioteke koju želite da prilagodite.

 4. U okviru Administracija lokacijeizaberite stavku biblioteke lokacije i liste. Na primer Prilagodi „deljene dokumente”.

 5. Na stranici Postavke liste, u okviru Opšte postavke izaberite stavku Napredne postavke.

 6. U odeljku Pretraga , u okviru Dozvoli da se stavke iz ove biblioteke dokumenata pojave u rezultatima pretrage, izaberite da da biste uključili sve stavke na listi ili biblioteci u rezultat pretrage ili ne da biste isključili sve stavke iz rezultata pretrage.

Vrh stranice

Odaberite da li želite da uključite sadržaja ASPX stranica u rezultatima pretrage

Kao vlasnik lokacije možete da kontrolišete da li sadržaja ASPX stranica su uključene u rezultatima pretrage. Kada kreirate na SharePoint lokaciji, veliki broj sadržaja stranice se automatski kreiraju, na primer, default.aspx, allitems.aspx za Veb segment galeriji, editform.aspx kao jedan obrazac za uređivanje za listu objava i nekoliko drugih osoba. Takođe možete da kreirate prilagođene ASPX stranice. Podrazumevano, kada Veb segment prikazuje na stranici ASPX koristi informacije iz liste ili biblioteke koja sadrži ograničene dozvole, poznat i kao preciznije dozvole, nijedan sadržaj iz svih ASPX stranica na lokaciji je uključena u rezultatima pretrage. Ovo sprečava korisnike koji nisu ovlašćeni prikazivanje sadržaja.

Na primer, recimo pet dokumenata prikazana u na Veb segment za deljene dokumente na lokaciji tima gde su 50 članova. Jedan od dokumenata ima ograničene dozvole; Samo nekoliko osoba je dozvoljeno da ga vide. SharePoint automatski skriva sadržaj sa te lokacije u rezultatima pretrage tako da se sadržaj iz tog dokumenta se ne pojavljuje kada korisnici sprovođenje pretrage. Ovo sprečava sadržaja ASPX stranice slučajno izložena osobe koje ne bi trebalo da ga vide.

Imate opciju da ignorišete ovu postavku da biste prikazali sav sadržaj u rezultatima pretrage bez obzira na dozvole. U ovom slučaju, sav sadržaj će se pojaviti u rezultatima pretrage, ali neovlašćeni korisnici možda ćete moći da pristupite stvarni dokumente. Druga mogućnost je da se ne uključuju ASPX sadržaj u rezultatima pretrage, bez obzira na skup dozvola na njega.

Napomena:  Da biste promenili ovu postavku, morate imati nivo dozvole „Upravljanje dozvolama“. Ovaj nivo dozvole je uključen u grupu vlasnik „Imena lokacije“.

 1. Idite na lokaciju za koju želite da kontrolišete Veb segmenata u rezultatima pretrage.

 2. Izaberite stavku Radnje na lokaciji, a zatim izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru Administracija lokacijeizaberite stavku Pretraga i vanmrežna dostupnost.

 4. U na Indeksiranja ASPX stranice sadržajaodeljka, u okviru , ova lokacija sadrži preciznije dozvole. Navođenje lokacije ASPX stranice indeksiranja ponašanje , izaberite jednu od sledećih opcija:

Opcija

Opis

Nemojte indeksirati veb segmente ako ova lokacija sadrži preciznije dozvole

Kada su dozvole ASPX stranice drugačije od nadređene lokacije, nijedan sadržaj sa lokacije pojavi u rezultatima pretrage.

Uvek indeksirajte sve veb segmente na ovoj lokaciji

Prikazivanje sadržaja svih ASPX stranica na lokaciji se pojavljuju u rezultatima pretrage bez obzira na to kako se postavljaju dozvole.

Nikada ne indeksirajte nijedan veb segment na ovoj lokaciji

Sakrijte sadržaj svih ASPX stranica na lokaciji u rezultatima pretrage bez obzira na to kako se postavljaju dozvole.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×