OneDrive aplikacija za stone računare za prethodne verzije operativnog sistema Windows

OneDrive aplikacija za stone računare za prethodne verzije operativnog sistema Windows

Stalna zaštita bilo koje datoteke, bilo gde

Nabavite Word, Excel i PowerPoint plus 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu vaših datoteka.

Nadogradi odmah

Evo odgovora na neka najčešća pitanja o OneDrive aplikaciji za stone računare za starije verzije operativnog sistema Windows.

Napomene: 

Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Ako računar ima Windows 8,1 ili Windows RT 8,1, OneDrive aplikacija za stone računare je već ugrađena. (Tako da se instalacija OneDrive aplikacije za računare neće pojaviti ako pokušate da ga instalirate.) Instalirana je postavka koja vam omogućava da koristite Office za rad na OneDrive dokumentima sa drugim osobama u isto vreme, ali nijedna druga funkcija nije instalirana.

Više informacija o OneDrive u operativnom sistemu Windows 8,1 i Windows RT 8,1 potražite u članku Pomoć za OneDrive za Windows 8,1.

Preuzmite OneDrive aplikaciju za stone računare za Windows 8,1

Windows 7 i starije verzije

Preuzmite aplikaciju za stone računare za Windows 7 i stariju

Napomena: Aplikacija OneDrive nije podržana u operativnom sistemu Windows XP. Ako pokušate da ga instalirate na RAČUNARU koji radi pod operativnim sistemom Windows XP, dobićete poruku "OneDrive Setup. exe nije važeća Win32 aplikacija". Sistemski zahtevi za OneDrive

Preuzimanje aplikacije znači da prihvatate </c1>https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=390975Microsoft ugovor o pružanju usluga</c0> i https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=123161izjavu o privatnosti. Ovaj softver takođe može automatski preuzeti i instalirati ispravke.

Čemu služi fascikla OneDrive?

Kada instalirate OneDrive za Windows, kopira se kopija OneDrive na računar i stavlja u fasciklu OneDrive. Ta fascikla se sinhronizuje sa uslugom OneDrive. Ako dodate, izmenite ili izbrišete datoteku ili fasciklu na veb lokaciji OneDrive, ta datoteka ili fascikla se dodaje, menja ili briše u OneDrive fascikli i obrnuto.

Više informacija potražite u članku otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive.

Istraživača datoteka možete da koristite i za preimenovanje i brisanje datoteka, kreiranje novih fascikli i premeštanje datoteka u okviru OneDrive fascikle. Promene se automatski odražavaju u usluzi OneDrive i na drugim računarima na kojima je instalirana aplikacija .

Savet: Ako koristite mnogo prostora za skladištenje u usluzi OneDrive, preuzimanje svih datoteka može da potraje kada prvi put instalirate aplikaciju OneDrive. Savete za maksimizovanje brzine prenosa pronaći ćete u članku Maksimizovanje brzine otpremanja i preuzimanja.

Kako mogu da dodam i uklonim računare iz OneDrive ?

Kada instalirate OneDrive aplikaciju za stone računare za Windows na RAČUNARU, taj računar se pojavljuje na OneDrive Veb lokaciji, u levom oknu, u okviru računari. Ovako možete da pristupite datotekama i fasciklama računara koje se ne čuvaju u fascikli OneDrive. Kad daljinski pregledate računar, od vas se može zatražiti da unesete verifikacioni kôd. Da biste uklonili računar iz OneDrive, idite na OneDrive Veb lokaciju, izaberite računar, a zatim izaberite stavku UKLONI računar.

Više informacija o korišćenju funkcije "dobavi datoteke" za daljinsko upravljanje datotekama potražite u članku Korišćenje usluge OneDrive za dopremanje datoteka na PC računaru.

Da li treba da instaliram OneDrive aplikaciju na svim računarima (PC i Mac)?

Ne. Ako ne želite da držite na računaru sve datoteke iz usluge OneDrive, i dalje možete da radite sa uslugom OneDrive na tom računaru tako što ćete otići na lokaciju OneDrive. Ne možete da dovedete datoteke računara ako ne instalirate OneDrive na RAČUNARU.

Mogu li da izaberem druge fascikle za sinhronizaciju pored fascikle " OneDrive "?

Ne možete da odaberete druge fascikle za sinhronizaciju, ali možete da preusmerite određene fascikle kao što su radna površina i fascikle u bibliotekama u fasciklu OneDrive. Takođe možete da dodate potfascikle iz OneDrive fascikle u biblioteke da biste olakšali rad u istraživaču datoteka. Na primer, ako imate fasciklu sa fotografijama za odmor u OneDrive, možete da je dodate u biblioteku "slike" u operativnom sistemu Windows 7 ili Windows 8. Da biste saznali kako to da uradite, pogledajte članak Dodavanje fascikli u biblioteku.

Preusmeravanje fascikle u OneDrive fasciklu

 1. Zatvorite OneDrive tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka, a zatim kliknuti na dugme Izađi. (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive.)

 2. Kreirajte potfasciklu za preusmerene datoteke u fascikli OneDrive. Na primer, da biste preusmerili fasciklu moje slike, možete da kreirate fasciklu u OneDrive pod imenom "slike".

 3. Desnim tasterom miša kliknite na fasciklu koju želite da preusmerite (u ovom primeru „Moje slike“), a zatim izaberite stavku Svojstva.

 4. Kliknite na karticu Lokacija, a zatim izaberite stavku Premesti.

 5. Pronađite lokaciju na koju želite da preusmerite ovu fasciklu (na primer,% userprofile% \OneDrive \).

 6. Izaberite stavku Izaberi fasciklu, a zatim kliknite na dugme U redu.

 7. U dijalogu koji se pojavljuje, kliknite na dugme Da da biste sve datoteke premestili na novu lokaciju.

 8. Ponovo pokrenite OneDrive uslugu. Da biste to uradili, kliknite na dugme Start , u polje za pretragu unesite OneDrive , a zatim izaberite stavku MicrosoftOneDrive.

Mogu li da promenim ime ili lokaciju OneDrive fascikle kada se kreira?

Možete samo da promenite lokaciju. Više informacija potražite u članku Promena lokacije OneDrive fascikle.

Mogu li da izaberem fascikle u OneDrive koje ne želim da sinhronizujem na RAČUNARU?

Možete. Kad prvi put podesite OneDrive, izaberite stavku Izbor fascikli za sinhronizaciju. Ako to niste uradili kada ste podesili OneDrive, to možete da uradite u postavkama. Više informacija potražite u članku izbor koje će OneDrive fascikle da sinhronizujete sa računarom.

Napomena: Ne možete odabrati pojedinačne datoteke koje želite da sinhronizujete i ne možete odabrati da sinhronizujete datoteke ili fascikle koje se dele sa vama.

Mogu li da promenim nalog koji koristim sa uslugom OneDrive?

Možete da promenite nalog koji koristite sa uslugom OneDrive, ali ne možete da koristite fasciklu sa više naloga istovremeno.

Da biste promenili nalog koji koristite sa OneDrive:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli tu ikonu.)

 2. Na kartici Postavke kliknite na dugme Ukloni vezu OneDrive.

 3. Ponovo pokrenite OneDrive i prijavite se pomoću naloga koji želite da koristite. Moraćete ponovo da izaberete lokaciju za fasciklu OneDrive. Ako izaberete istu lokaciju, fascikle za oba naloga će se objediniti. Ako je na računaru bila uključena opcija dobavljanja datoteka, moraćete ponovo da je uključite.

Mogu li da oporavim datoteke ili fascikle koje sam izbrisao?

Da, možete da vratite izbrisane datoteke ili fascikle u usluzi OneDrive.

Nešto u fascikli " OneDrive " se ne sinhronizuje sa OneDrive. Kako mogu da vidim više podataka o tom problemu?

Pomoć oko problema sa sinhronizacijom potražite u članku Rešavanje problema sa OneDrive sinhronizacijom.

Kako da deinstaliram aplikaciju OneDrive?

Ako deinstalirate OneDrive aplikaciju za računare sa računara, OneDrive fascikla će prestati da se sinhronizuje. OneDrive fascikla i datoteke u OneDrive neće biti izbrisane. Više informacija potražite u članku Isključivanje, onemogućavanje ili deinstaliranje usluge OneDrive.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×