OneDrive aplikacija za stone računare za starije verzije operativnog sistema Windows

Evo odgovora na neka najčešća pitanja o OneDrive aplikaciji za stone računare za starije verzije operativnog sistema Windows.

Napomene: 

Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Ako računar radi pod operativnim sistemom Windows 8,1 ili Windows RT 8,1,OneDrive aplikacija za stone računare je već ugrađena. (Zato se datoteka za podešavanjeOneDrive aplikacije za stone računare neće pojaviti ako pokušate da je instalirate.) Instalirana je postavka koja vam omogućava da koristite Office za rad na OneDrive dokumentima sa drugim osobama u isto vreme, ali nijedna druga funkcija nije instalirana.

Više informacija o OneDrive u operativnom sistemu Windows 8,1 i Windows RT 8,1 potražite u članku Pomoć za OneDrive za Windows 8,1.

Preuzmite OneDrive aplikaciju za stone računare za Windows 8,1

Windows 7 i starije verzije

Preuzmite aplikaciju za stone računare za Windows 7 i stariju

Napomena: Aplikacija OneDrive nije podržana u operativnom sistemu Windows XP. Ako pokušate da ga instalirate na RAČUNARU koji radi pod operativnim sistemom Windows XP, dobićete "OneDrive Setup.exe nije važeća Win32 aplikacija". Više informacija potražite u članku sistemski zahtevi za OneDrive.

Preuzimanje aplikacije znači da prihvatate </c1>https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=390975Microsoft ugovor o pružanju usluga</c0> i https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=123161izjavu o privatnosti. Ovaj softver takođe može automatski preuzeti i instalirati ispravke.

Čemu služi fascikla OneDrive?

Kada instalirate OneDrive za Windows, možete da kopirate kopiju OneDrive instalacije na računar i stavite u fasciklu OneDrive. Ova fascikla se sinhronizuje sa instalacijomOneDrive u oblaku. Ako dodate, promenite ili izbrišete datoteku ili fasciklu na OneDrive Veb lokaciji, datoteka ili fascikla se dodaje, menja ili briše iz vaše OneDrive fascikle i obratno.

Više informacija potražite u članku otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive.

Istraživača datoteka možete da koristite i za preimenovanje i brisanje datoteka, kreiranje novih fascikli i premeštanje datoteka u okviru OneDrive fascikle. Promene će se automatski uraditi u OneDrive i na drugim računarima koji imaju instaliranu aplikaciju OneDrive.

Savet: Ako koristite mnogo prostora za skladištenje u usluzi OneDrive, preuzimanje svih datoteka može da potraje kada prvi put instalirate aplikaciju OneDrive. Savete za maksimizovanje brzine prenosa pronaći ćete u članku Maksimizovanje brzine otpremanja i preuzimanja.

Kako mogu da dodam i uklonim računare iz OneDrive ?

Kada instalirate OneDrive aplikaciju za stone računare za Windows na RAČUNARU, taj računar se pojavljuje na OneDrive Veb lokaciji, u levom oknu, u okviru računari. Ovako možete da pristupite datotekama i fasciklama računara koje se ne čuvaju u fascikli OneDrive. Kad daljinski pregledate računar, od vas se može zatražiti da unesete verifikacioni kôd. Da biste uklonili računar iz OneDrive, idite na OneDrive Veb lokaciju, izaberite računar, a zatim izaberite stavku UKLONI računar.

Da li treba da instaliram OneDrive aplikaciju na svim računarima (PC i Mac)?

Ne. Ako ne želite da zadržite sve datoteke u OneDrive fascikli na računaru, i dalje možete da radite sa OneDrive nalogom na tom računaru tako što ćete otići na Veb lokaciju OneDrive.

Mogu li da izaberem druge fascikle za sinhronizaciju pored fascikle " OneDrive "?

Ne možete da odaberete druge fascikle za sinhronizaciju, ali možete da preusmerite određene fascikle kao što su radna površina i fascikle u bibliotekama u fasciklu OneDrive. Saznajte više.

Preusmeravanje fascikle u OneDrive fasciklu

 1. Zatvorite OneDrive: Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka, a zatim izaberite stavku Izađi. (Možda ćete morati da izaberete strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive.)

 2. Kreirajte potfasciklu za preusmerene datoteke u fascikli OneDrive. Na primer, da biste preusmerili fasciklu moje slike, možete da kreirate fasciklu u OneDrive pod imenom "slike".

 3. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu koju želite da preusmerite ("moje slike" u ovom primeru), a zatim izaberite stavku Svojstva.

 4. Izaberite karticu lokacija , a zatim izaberite stavku Premesti.

 5. Pronađite lokaciju na koju želite da preusmerite ovu fasciklu (na primer,% userprofile% \OneDrive \).

 6. Izaberite stavku Izaberi fasciklu, a zatim kliknite na dugme u redu.

 7. U dijalogu koji se pojavi izaberite stavku da da biste premestili sve datoteke na novu lokaciju.

 8. Ponovo pokrenite OneDrive uslugu. Da biste to uradili, kliknite na dugme Start , u polju za pretragu unesite OneDrive , a zatim izaberite stavku MicrosoftOneDrive.

Mogu li da promenim ime ili lokaciju OneDrive fascikle kada se kreira?

Možete samo da promenite lokaciju. Više informacija potražite u članku Promena lokacije OneDrive fascikle.

Mogu li da izaberem fascikle u OneDrive koje ne želim da sinhronizujem na RAČUNARU?

Da. Kada prvi put podesite OneDrive, izaberite stavku Odaberi fascikle za sinhronizaciju. Ako to niste uradili kada ste podesili OneDrive, to možete da uradite u postavkama. Više informacija potražite u članku izbor koje će OneDrive fascikle da sinhronizujete sa računarom.

Napomena: Ne možete odabrati pojedinačne datoteke koje želite da sinhronizujete i ne možete odabrati da sinhronizujete datoteke ili fascikle koje se dele sa vama.

Mogu li da promenim nalog koji koristim sa uslugom OneDrive?

Možete da promenite nalog koji koristite sa uslugom OneDrive, ali ne možete da koristite fasciklu sa više naloga istovremeno.

Da biste promenili nalog koji koristite sa OneDrive:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka. (Možda ćete morati da izaberete strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu.)

 2. Na kartici nalog izaberite stavku UKLONI povezivanje ovog računara.

 3. Ponovo pokrenite OneDrive i prijavite se pomoću naloga koji želite da koristite. Moraćete ponovo da izaberete lokaciju za fasciklu OneDrive. Ako izaberete istu lokaciju, fascikle za oba naloga će se objediniti. Ako je na računaru bila uključena opcija dobavljanja datoteka, moraćete ponovo da je uključite.

Mogu li da oporavim datoteke ili fascikle koje sam izbrisao?

Da, možete da vratite izbrisane datoteke ili fascikle u usluzi OneDrive.

Nešto u fascikli " OneDrive " se ne sinhronizuje sa OneDrive. Kako mogu da vidim više podataka o tom problemu?

Pomoć oko problema sa sinhronizacijom potražite u članku Rešavanje problema sa OneDrive sinhronizacijom.

Kako da deinstaliram aplikaciju OneDrive?

Ako deinstalirate OneDrive aplikaciju za računare sa računara, OneDrive fascikla će prestati da se sinhronizuje. OneDrive fascikla i datoteke u OneDrive neće biti izbrisane. Više informacija potražite u članku Isključivanje, onemogućavanje ili deinstaliranje usluge OneDrive.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive mobilnu aplikaciju, pogledajte Rešavanje problema sa OneDrive mobilnom aplikacijom..

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona "Podrška e-poštom"

Podrška putem e-pošte
Ako Vam je i dalje potrebna pomoć, protresite svoj mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Ako nas obavestite o vašoj lokaciji, možda ćemo vam brže rešiti problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×