OneDrive je zaglavljen na „Obrada promena“

AkoOneDrive prikazuje "promene u obradi" dugo vremena, to je možda zato što imate otvorenu datoteku na mreži, mnogo datoteka zaglavljene u redu ili veoma veliku sinhronizaciju datoteke.

Izaberite ikonu belog ili plavog OneDrive oblaka na traci zadataka/menija da biste prikazali listu svih datoteka koje se sinhronizuju ili nedavno sinhronizovane.

OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

Prikaz usluge OneDrive obrada

Problem

Rešenje

Otvorili ste mrežnu datoteku i koristite datoteke na zahtev.

Označite datoteku kao "Uvek čuvaj ovaj uređaj".

Sinhronizujete mnogo datoteka.

To možete da rešite tako što ćete pauzirati i nastaviti sinhronizaciju. Dodatne informacije potražite u odeljku Kako se pauzira i nastavlja sinhronizacija u usluzi OneDrive.

Pokušavate da sinhronizujete veoma veliku datoteku, na primer video ili Outlook PST ili OST vanmrežne datoteke.

Možete da premestite velike datoteke kao što su datoteke sa podacima e-pošte iz OneDrive Storage fascikle ili da odaberete da ne sinhronizujete fascikle koje imaju velike datoteke kao što su video zapisi u njima.

SveOneDrive datoteke evidencije pod nazivom "aria-debug" mogu se bezbedno obrisati.

Za više informacija pročitajte Kako da uklonite Outlook. pst datoteke sa podacima iz usluge OneDrive i Odaberite koje OneDrive fascikle želite da sinhronizujete sa računarom.

Savet: Ne možete da uklonite Outlook datoteke sa podacima/fascikle iz sinhronizacije kada koristite datoteke na zahtev. Outlook mora da ima pristup datotekama na RAČUNARU.

Nepoznate/skrivene datoteke koje uzrokuju grešku

Privremene ili skrivene datoteke možda blokiraju sinhronizaciju. Pročitajte OneDrive status zaglavljeno na "sinhronizacija na čekanju" za više informacija.

Nešto drugo

Ako je "obrada promena" ostala, možete da uspostavite početne vrednosti OneDrive ili pogledajte ispod za uputstva i druge ispravke.

Ako je "obrada promena" ostala, možete da zaustavite proces OneDrive sinhronizacije pomoću Windows upravljača zadacima.

 1. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL, Alt i Del ili kliknite desnim tasterom miša na Windows traku zadataka i izaberite stavku Upravljač zadacima.

 2. Kliknite Dugme "još detalja" u upravljaču zadacima više detalja i otvorite listu aplikacija ili procesa pozadine

 3. Kliknite desnim tasterom miša na sve instance MicrosoftOneDrivei izaberite stavku Završi zadatak:

  Kako završiti zadatak za OneDrive u upravljaču zadacima

 4. Kada izmenite datoteke ili fascikle koje se sinhronizuju, pritisnite Pritisnite taster Windows , potražite OneDrive , a zatim otvorite OneDrive aplikaciju za računare da biste ponovo pokrenuli sinhronizaciju.

 5. Kada se OneDrive ponovo pokrene, on će OneDrive.com ažurira svim promenama koje ste izvršili na RAČUNARU. Sve datoteke koje ste premestili iz OneDrive fascikli za sinhronizaciju ostaće u OneDrive.com korpi za otpatke za 30 dana. Pročitajte kako da vratite izbrisane datoteke ili fascikle u usluzi OneDriveza više informacija.

Ako koristite svoj uređaj kod kuće i na poslu, pokušajte da isključite proxy postavke u aplikaciji Microsoft Edge ili Internet Explorer. Ako koristite neki drugi pregledač, pogledajte pomoć za njega da biste saznali kako da isključite postavke proxy servera.

Microsoft Edge

 1. Kliknite na dugme Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 (donji levi ugao) i odaberite stavku Postavke.

 2. Izaberite stavku Mreža i internet, idite na dno opcija sa leve strane i izaberite stavku Proxy.

 3. U okviru Automatska konfiguracija proxy servera automatski otkrijte postavke ili upotrebite skriptu za konfiguraciju tako što ćete opciju prevući na vrednost Uključeno ili Isključeno.

 4. U okviru Ručna konfiguracija proxy servera možete odabrati da koristite proxy server. Opcija je generalno isključena i ako je prevučete na vrednost Uključeno, obavezno izaberite stavku Sačuvaj. Ako je opcija podrazumevano bila isključena pre nego što ste je uključili, obavezno je ponovo prevucite na stavku Isključeno kad prestanete da je koristite.

Internet Explorer 7, 8, 9, 10 ili 11

 1. U programu Internet Explorer izaberite stavke Alatke (u gornjem desnom uglu) > Internet opcije.

 2. Izaberite karticu Veze, a zatim kliknite na dugme LAN postavke.

 3. U okviru proxy servera, opozovite izbor opcije „Koristi proxy server za LAN (ove postavke se neće odnositi na pozivne veze ili VPN veze)“.

 4. Kliknite na dugmad Primeni i U redu da biste sačuvali izmene. Ponovo pokrenite računar.

Za informacije o tome kako da isključite antivirusni softver posetite veb lokaciju proizvođača antivirusnog softvera. Deinstaliranje antivirusnog softvera takođe može pomoći. Ne zaboravite da ga ponovo uključite kada završite.

Ako niste sigurni koji antivirusni softver imate,pratite sledeća uputstva da biste otišli na kontrolnu i pronašli ime antivirusnog softvera.

Savet: Windows 10 dolazi uz podrazumevani antivirusni softver, Windows zaštitnik. Ako utvrdite da ga koristite, kliknite na Start dugme > Postavke > Ažuriranje i bezbednost, a zatim izaberite stavku „Windows zaštitnik“ sa leve strane. Prevucite dugme na Isključi. Ne zaboravite da ga ponovo postavite na Uključeno.

 1. U Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 meniju otkucajte Kontrolna tabla u polje za pretragu i izaberite stavku Kontrolna tabla u rezultatima.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Bezbednost i održavanje, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu velike ikone ili male ikone izaberite stavku bezbednost i održavanje, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

 1. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na dugme Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 (donji levi ugao) i odabrati stavku Kontrolna tabla.

  Lista opcija i komandi koja se prikazuje kad pritisnete taster sa Windows logotipom i taster X

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu Velike ikone ili Male ikone izaberite stavku Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

 1. Idite na kontrolnu tablu tako što ćete kliknuti na dugme Start Windows 7 „Start“ dugme (u donjem levom uglu) i odabrati stavku Kontrolna tabla.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U prikazu Kategorija izaberite stavke Sistem i bezbednost > Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

  • U prikazu Velike ikone ili Male ikone izaberite stavku Centar aktivnosti, a zatim kliknite na strelicu nadole pored stavke Bezbednost.

Ako Windows može da otkrije antivirusni softver, on će biti naveden u okviru Zaštita od virusa.

Ako koristite zaštitni zid drugog proizvođača, posetite veb sajt proizvođača da biste pronašli informacije o tome kako da privremeno onemogućite zaštitni zid. Za Windows zaštitni zid pogledajte opcije u nastavku.

Windows 10

Windows 8.1 i 7

Resetovanje programa OneDrive može ponekad da reši sve probleme sa sinhronizacijom i vrati sve OneDrive postavke. OneDrive će izvršiti potpunu sinhronizaciju posle resetovanja.

Za pune korake pročitajte kako da poništite OneDrive.

Saznajte više

Status usluge OneDrive je zaglavljen na "Sinhronizuj Neobrađeno"

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×