OneDrive može da preimenuje datoteke sa nevažećim znakovima

OneDrive može da preimenuje datoteke sa nevažećim znakovima

Kada OneDrive ne može da sinhronizuje datoteku ili fasciklu zato što njeno ime sadrži nevažeće znakove, OneDrive može da je preimenuje umesto vas.

Ako OneDrive može da preimenuje datoteku ili fasciklu, videćete opciju preimenovanja na sistemskoj traci poslova. Ako OneDrive ne može automatski da preimenuje datoteku ili fasciklu, moraćete sami da ga ručno preimenujete .

Da biste dozvolili OneDrive preimenujte datoteke ili fascikle za vas

Samo izaberite dugme Preimenuj u obaveštenju koje primate. 

Snimak ekrana obaveštenja o preimenovanju u OneDrive aplikaciji za sinhronizaciju za stone računare

Prilikom automatskog preimenovanja, OneDrive zamenjuje sve nevažeće znakove sa podvlaиivanjem. Na primer, datoteka pod imenom . datoteka za sinhronizaciju će biti preimenovana u _file za sinhronizaciju.

Opcija za automatsko Preimenovanje datoteka i fascikli pojavljuje se samo za imena sa sledećim problemima:

  • Imena koja počinju ili se završavaju sa prostorom

  • Imena se završavaju tačkom

  • Imena koja sadrže nepodržane tačke koda Unicode

  • Imena sa problemima sa surogata

Ručno Preimenovanje datoteka ili fascikli

  • Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu u operativnom sistemu Windows, otvorite istraživač datoteka, izaberite datoteku i pritisnite taster F2.

  • Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu na Mac računaru, otvorite pronalaženje, izaberite datoteku i pritisnite povratnu šifru.

Savet: Da biste pronašli datoteku ili fasciklu kojoj je potrebna pažnja, otvorite istraživač datoteka ili pronalazaи i idite na fasciklu i datoteku koja je označena Ikona "OneDrive Error" , na primer:

Istraživač datoteka koji prikazuje grešku u usluzi OneDrive Sync

Nevažeći znakovi koji OneDrive ne mogu da preimenuju

Pored nevažećih znakova koje OneDrive mogu da ispravite, drugi znakovi i kombinacije znakova mogu takođe sprečiti sinhronizaciju datoteka i fascikli. Ovi drugi znakovi imaju posebna značenja kada se koriste u imenima datoteka u OneDrive, SharePoint ,Windows i macOS, kao što je "*" za džoker znakove "\" u putanjama imena datoteka i imenima koja sadrže. Lock, CON ili |. 

Sledeći znakovi nisu dozvoljeni u imenima datoteka i fascikli uOneDrive, OneDrive za posao ili školu na Microsoft 365 i SharePoint u programu Microsoft 365:

" * : < > ? / \ |

Ako sinhronizujete datoteke i fascikle sa OneDrive za posao ili školu, Microsoft ima alatku za podršku koja može da preimenuje dodatna podržana imena datoteka i fascikli. Pročitajte više o pomoćniku za podršku i oporavak. Ova alatka će preimenovati datoteke i fascikle koje skladištite u OneDrive za posao ili školu (kada ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga). Ne preimenuje datoteke ili fascikle na OneDrive.com kada se prijavite pomoću Microsoft naloga.

Napomene: 

  • Neke organizacije još ne podržavaju # i % u imenima. Ako ste globalni administrator ili SharePoint administrator u Microsoft 365 Apps za manje firme, pogledajte članak Omogućavanje greške # i% na SharePoint blogu da biste saznali kako da omogućite ove znakove.

  • Ako koristite Office 2010, ne možete da koristite "&" u imenima datoteka i fascikli.

Takođe pogledajte

Nevažeća imena datoteka i tipovi datoteka u usluzi OneDrive, OneDrive for poslu ili školi i sistemu SharePoint

Sortiranje, preimenovanje ili premeštanje fotografija i datoteka u usluzi OneDrive

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×