Opcije izvedene tabele

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite dijalog Opcije izvedene tabele da biste kontrolisali različite postavke za izvedenu tabelu.

Ime    Prikazuje ime izvedene tabele. Da biste promenili ime, kliknite na tekst u polju i uredite ime.

Raspored i oblikovanje

Odeljak rasporeda

Objedini i centriraj ćelije sa oznakama    Izaberite stavku da biste objedinili ćelije spoljnog reda i kolone stavke tako da možete da centrirate stavke horizontalno i vertikalno. Opozovite izbor u polju za Levo poravnavanje stavki u spoljni polja reda i kolone na vrhu grupe stavki.

Kada se nalazite u sažetom obliku uvlačenja oznake redova     Da biste uvukli redova u oblast oznake reda kada izvedene tabele u sažetom obliku, izaberite nivo uvlačenja 0 do 127.

Prikaži polja u oblasti filtera za izveštaj     Izbor nadole, zatim po širini da prvo prikažete polja u oblasti filtera za izveštaj od vrha do dna kao polja dodaju se, pre prelaska u sledeću kolonu. Izaberite stavku po širini, a zatim nadole da prvo prikažete polja u oblasti filtera za izveštaj sleva nadesno, po redosledu dodavanja polja, pre prelaska u sledeći red.

Polja filtera za izveštaj po koloni     Otkucajte ili izaberite broj polja koja će se prikazati pre prelaska na drugu kolonu ili red na osnovu postavku Prikaži polja u oblasti filtera za izveštaj.

Odeljak "Oblikovanje"

Za vrednosti greške Prikaži     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, a zatim otkucajte tekst, kao što su „Nevažeće” koje želite da prikažete u ćeliji umesto poruke o grešci. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazali poruku o grešci.

Prazne ćelije prikazuju     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, a zatim otkucajte tekst, kao što su „Prazan”, koje želite da prikažete u ćeliji umesto praznu ćeliju.

Automatski uklopi širinu kolona po ažuriranju     Izaberite stavku da biste prilagodili kolone izvedene tabele tako da se automatski veličine program tekst ili vrednost broja. Opozovite izbor u polju da biste zadržali trenutnu širinu kolona izvedene tabele.

Očuvaj oblikovanje ćelija po ažuriranju    Izaberite stavku da biste sačuvali raspored izvedene tabele i oblikovali tako da se koristi svaki put kada se da izvršite operacije u izvedenoj tabeli. Opozovite izbor u polju da ne sačuvate izvedene tabele rasporeda i oblikovanja i primenim podrazumevani raspored i oblikovanje svaki put da izvršite operacije u izvedenoj tabeli.

Ukupne vrednosti i filteri

Ukupni zbirovi odeljka

Prikaži sveukupne vrednosti za redove    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili Sveukupne vrednosti kolonu pored poslednje kolone.

Prikaži sveukupne vrednosti za kolone    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili Sveukupna vrednost reda na dnu izvedenu tabelu.

Odeljak "Filteri"

Izračunaj međuvrednost filtriranih stavki na stranici    Potvrdite ili opozovite izbor da biste uključili ili izuzeli filtrirane stavke izveštaja u međuvrednosti.

Napomena: OLAP izvor podataka mora da podržava izrazima upita sintaksu MDX izraz.

Označi ukupne vrednosti znakom *    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili zvezdicu pored ukupne vrednosti. Zvezdica označava da vidljive vrednosti koje se prikazuju i koje se koriste kada Excel izračunava ukupan nisu samo vrednosti koje se koriste u izračunavanje.

Napomena: Ova opcija je dostupna samo ako OLAP izvor podataka ne podržava sintaksu izrazima upita MDX izraz.

Dopusti više filtera za svako polje    Izaberite stavku da biste uključili sve vrednosti, uključujući i one skrivene filtriranjem kada Microsoft Office Excel izračunava međuvrednosti i sveukupne vrednosti. Kada Excel izračunava međuvrednosti i sveukupne vrednosti, opozovite izbor u polju da biste uključili samo prikazuje stavke.

Napomena: Ova postavka je dostupna samo za izvor podataka koji nije OLAP.

Odeljak "Sortiranje"

Korišćenje prilagođene liste pri sortiranju    Potvrdite ili opozovite izbor da biste omogućili ili onemogućili upotrebu prilagođenih lista kada Excel sortira liste. Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu može poboljšati performanse prilikom sortiranja velike količine podataka.

Prikaz

Odeljak "Prikaz"

Prikaži dugmadi za razvijanje/skupljanje    Izaberite opciju da biste prikazali znak plus ili minus dugmad koju koristite da biste razvili ili skupili red ili oznake kolona. Opozovite izbor da biste sakrili znak plus ili minus dugmad koju koristite da biste razvili ili skupili red ili oznake kolona. Možda ćete želeti da biste sakrili znak plus ili minus dugmad kada štampate izvedene tabele ili kada prikažete samo za prikaz izvedene tabele.

Prikazivanje kontekstualnog opise alatki    Izaberite stavku da biste prikazali opise alatki koji prikazuju vrednost, red ili kolonu informacije za vrednosti za polja i podataka. Opozovite izbor u polju da biste sakrili savete koji prikazuju informacije o vrednost, red ili kolonu za vrednosti za polja i podataka.

Prikazivanje svojstava u opise alatki    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili savete koji prikazuju informacije o svojstvima za stavke.

Napomena: Ova postavka je dostupna samo za OLAP izvor podataka.

Prikaži natpise za polja i padajuće menije za filtere    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili natpise izvedene tabele na vrhu izvedene tabele i filtriranje padajuće strelice na oznake kolona i redova.

Klasični raspored izvedene tabele    Potvrdite ili opozovite izbor da biste omogućili ili onemogućili prevlačenja polja na, a iz izvedene tabele.

Prikaži stavke bez podataka o redova    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili stavke u redovima koje nemaju vrednosti.

Napomena: Ova postavka je dostupna samo za OLAP izvor podataka.

Prikaži stavke bez podataka o kolonama    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili stavke u kolonama koje nemaju vrednosti.

Napomena: Ova postavka je dostupna samo za OLAP izvor podataka.

Prikaži oznake stavki kada nema polja u oblast "vrednosti"    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili oznake stavki kada nema polja u oblasti vrednosti.

Napomena: Ovo polje za potvrdu primenjuje se samo na izvedene tabele kreirane pre Office Excel 2007.

Prikaži izračunate elemente sa OLAP servera     Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili izračunati članovi u dimenziji. Ovo polje za potvrdu ne utiče na izračunate mere.

Napomena: Ova postavka je dostupna samo za OLAP izvor podataka.

Lista polja odeljka

Sledeće dve opcije međusobno isključuju.

Sortiranje od A do Z    Izaberite stavku da biste sortirali polja na listi polja izvedene tabele po rastućem redosledu po abecednom redu.

Napomena: Ova postavka nije dostupna za OLAP izvor podataka.

Sortiranje po redosledu izvora podataka    Izaberite stavku da biste sortirali polja na listi polja izvedene tabele u redosledu koji je naveden u spoljnom izvoru podataka.

Napomena: Ova postavka nije dostupna za OLAP izvor podataka.

Štampanje

Dugmad za razvijanje/skupljanje Odštampaj kada je prikazan na izvedene tabele    Potvrdite ili opozovite izbor da biste prikazali ili sakrili razvijanje i skupljanje dugmad kada štampate izvedene tabele. Ovo polje za potvrdu nije dostupna ako je opozvan izbor Prikaži dugmad na kartici " Prikaz " u ovom dijalogu.

Ponavljanje oznaka reda na svakoj odštampanoj stranici    Potvrdite ili opozovite izbor da biste ponovili trenutne oznake stavki u oblasti oznake reda na svakoj stranici odštampane izvedene tabele.

Postavljanje naslovi za štampanje    Potvrdite ili opozovite izbor da biste omogućili ili onemogućili ponavljanje reda i zaglavlja kolone polja i stavke oznake kolona na svakoj odštampanoj stranici izvedene tabele.

Napomena: Da biste odštampali nalepnice, i dalje morate da unesete vrednosti u poljima Redovi koje treba ponoviti na vrhu stranice ili kolone koje treba ponoviti sa leve strane u odeljku Štampanje naslova na kartici " list " u dijalogu " Podešavanje stranice ". (Na kartici Raspored na stranici , u grupi Podešavanje stranice kliknite na dugme Štampanje naslova.

Podaci

Odeljak podataka izvedene tabele

Čuvanje izvorne podatke sa datotekom    Potvrdite ili opozovite izbor da biste sačuvali ili sačuvati podatke iz spoljnog izvora podataka sa radnom sveskom.

Napomene: 

  • Ne treba koristiti ovu postavku da biste upravljali privatnost podataka.

  • Takođe, ova postavka nije dostupna za OLAP izvor podataka.

Omogući razvijanje detalja    Potvrdite ili opozovite izbor da biste omogućili detaljnu analizu podataka iz izvora podataka, a zatim na novi radni list koji prikazuje podatke.

Napomena: Ova postavka nije dostupna za OLAP izvor podataka.

Osvežavanje podataka prilikom otvaranja datoteke    Potvrdite ili opozovite izbor da biste osvežili ili osvežavati podatke kada otvorite Excel radnu svesku koja sadrži ovu izvedenu tabelu.

Napomena: Ova postavka nije dostupna za OLAP izvor podataka.

Zadržavanje stavki koje su izbrisane iz odeljka izvora podataka

Broj stavki za vraćanje po polju    Da biste naveli broj stavki za svako polje da biste privremeno keš sa radnom sveskom, izaberite neku od sledećih opcija:

  • Automatsko     Podrazumevani broj jedinstvenih stavki za svako polje.

  • Nijedno    Nema jedinstvenih stavki za svako polje.

  • Max     Maksimalan broj jedinstvenih stavki za svako polje. Možete navesti najviše 1 048 576 stavki.

Napomena: Ova postavka nije dostupna za OLAP izvor podataka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×