Operacija UNION

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Operacija UNION u programu Access kreira upit sjedinjavanja, koji kombinuje rezultate dva ili više nezavisnih upita ili tabela.

Sintaksa

[TABLE] upit1 UNION [ALL] [TABLE] upit2 [UNION [ALL] [TABLE] queryn [ ... ]]

Operacija UNION sastoji se od tri dela:

Deo

Opis

upit1-n

Izraz SELECT, ime uskladištenog upita ili ime uskladištene tabele kome prethodi ključna reč TABLE.

Napomene

Možete objediniti rezultate više upita, tabela i naredbi SELECT u bilo kojoj kombinaciji, u jednoj operaciji UNION. Sledeći primer objedinjuje postojeću tabelu pod imenom „Novi nalozi“ i naredbu SELECT:

TABLE [New Accounts] UNION ALL
SELECT *
FROM Customers
WHERE OrderAmount > 1000;

Duplirani zapisi se podrazumevano ne vraćaju kada koristite operaciju sa UNIJOM. Međutim, možete da dodate predikat ALL da biste se uverili da se dobijaju svi zapisi. Ovo takođe omogućava brže izvršavanje upita.

Svi upiti u operaciji UNION moraju da zahtevaju isti broj polja. Međutim, polja ne moraju biti iste veličine ili tip podatka.

Koristite pseudonime samo u prvoj naredbi SELECT zato što su se zanemaruju u svim ostalim. U odredbi ORDER BY uputite na polja po njihovom imenu u prvom izrazu SELECT.

Napomene: 

  • Odredbu GROUP BY ili HAVING možete koristiti u svakom argumentu upita da biste grupisali vraćene podatke.

  • Odredbu ORDER BY možete koristiti na kraju poslednjeg argumenta upita da biste prikazali vraćene podatke u navedenom redosledu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×