Oporavak izbrisanih stavki u programu Outlook za Windows

Kada slučajno izbrišete stavku iz Outlook poštanskog sandučeta, često možete da je oporavite. Prvo mesto za pogledati su Izbrisane stavke ili fascikla za otpatke . Potražite željenu stavku, kliknite desnim tasterom miša na nju, a zatim izaberite stavku premesti > drugu fasciklu. Ako ne možete da pronađete tu stavku, sledeći koraci zavise od toga koji tip naloga e-pošte imate u programu Outlook.

Ako lista fascikli izgleda ovako i vidite fasciklu " Izbrisane stavke ", slijedite korake iz sledećeg odeljka da biste oporavili izbrisane e-poruke, zakazane obaveze, događaje, kontakte i zadatke koji su uklonjeni iz fascikle " Izbrisane stavke ".

Ako lista fascikli izgleda ovako, a vidite fasciklu za smeće , možete da vratite stavke iz fascikle za otpatke u druge fascikle. Međutim, ne možete da spasete stavke koje su izbrisane iz fascikle za otpatke.

Ako vidite fasciklu izbrisane stavke, možete da spasete izbrisane stavke.

Ako vidite fasciklu za smeće, koristite IMAP nalog.

Treba da spasete izbrisanu fasciklu u programu Outlook 2013, Outlook 2016 ili Outlook za Microsoft 365 ?    Možete da spasete izbrisanu fasciklu (zajedno sa svim porukama) ako je i dalje u fascikli "Izbrisane stavke" (Pogledajte kako). Ne možete da spasete fasciklu koja je trajno izbrisana. Međutim, korake u ovoj temi možete da koristite da biste oporavili poruke iz fascikle koju ste izbrisali.

Oporavak stavke koja se više ne nalazi u fascikli „Izbrisane stavke“

Ako ne možete da pronađete stavku u fascikli " Izbrisane stavke ", sledeće mesto na koje treba pogledati je fascikla " stavke koje se mogu spasti ". Ovo je skrivena fascikla i ona predstavlja mesto gde se stavke premeštaju kada uradite neku od sledećih stvari:

 • Izbrišite stavku iz fascikle " Izbrisane stavke ".

 • Ispraznite fasciklu " Izbrisane stavke ".

 • Trajno izbrišite stavku iz prijemnog poštanskog sandučeta ili iz druge fascikle tako što ćete je izabrati i pritisnuti kombinaciju tastera SHIFT + DELETE.

Pogledajte ovaj video ili pratite korake u ovom odeljku da biste oporavili stavke iz fascikle " stavke koje se mogu spasti ".

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.
 1. U Outlook idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.

  Važno: Ako ne vidite fasciklu " Izbrisane stavke ", ali umesto toga vidite fasciklu " smeće ", nalog ne podržava oporavku stavke koja se više ne nalazi u fascikli " Izbrisane stavke ".

 2. U meniju Početak izaberite stavku spasi izbrisane stavke sa servera.

  Izaberite fasciklu „Izbrisane stavke“ i izaberite stavku „Oporavi stavke sa servera“

  Važno: Ako u meniju ne postoji komanda " oporavi izbrisane stavke ", nalog ne podržava oporavljanje stavke koja se više ne nalazi u fascikli " Izbrisane stavke ".

 3. Izaberite stavke koje želite da spasete, izaberite stavku Vrati izabrane stavke, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Izaberite stavku koju želite da vratite u prethodno stanje i kliknite na dugme „U redu“

Gde odlaze spasene stavke?    Kada oporavite stavke iz fascikle "stavke koje se mogu spasti," one se premeštaju u fasciklu " Izbrisane stavke ". Kada oporavite stavku, možete da je pronađete u fascikli " Izbrisane stavke ", a zatim je možete premestiti u drugu fasciklu.

Vrh stranice

 • Da biste mogli da pronađete određenu stavku u prozoru oporavak izbrisanih stavki , izaberite temu, Brisanjeili iz zaglavlja kolone da biste sortirali stavke po toj koloni.

  Izaberite zaglavlje kolone da biste sortirali stavke koje se mogu oporaviti

  Imajte u vidu da je izbrisano na datumu navedeno kada će stavke biti trajno izbrisane (pomoću SHIFT + DELETE) ili kada su uklonjene iz fascikle " Izbrisane stavke ".

 • Sve stavke u fascikli "Oporatne stavke" – uključujući kontakte, stavke kalendara i zadatke – predstavljene su ikonom koverte.

  Svi tipovi stavki imaju istu ikonu u fascikli „Stavke koje je moguće oporaviti“
 • Ako tražite kontakt, sortirate po koloni temu , a zatim potražite ime osobe. Takođe možete da sortirate po koloni iz kolone da biste pronašli prazne stavke. To je zato što kontakti nemaju polje od .

 • Ako tražite zakazanu obavezu ili zadatak, sortirate po koloni " od ", a zatim potražite ime.

 • Da biste oporavili više stavki, pritisnite kombinaciju tastera CTRL dok birate svaku stavku, a zatim izaberite stavku Vrati izabrane stavke. Možete da spasete više susednih stavki tako što ćete izabrati prvu stavku, držite pritisnut taster SHIFT , a zatim izabrati poslednju stavku koju želite da spasete.

 • Administrator je možda naveli koliko su duge stavke u fascikli "ispravnosti stavki" dostupne za oporavak. Na primer, možda postoje smernice koje brišu sve što se u fascikli „Izbrisane stavke“ nalazi 30 dana i druge smernice koje vam omogućavaju da u narednih 14 dana oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“.

  Kada istekne oporavak, administrator može da spase stavku. Ako ne možete da pronađete stavku u fascikli "stavke koje mogu da se Oporene", zamolite administratora da se oporavi. Ako nijedno od vas ne može da pronađe stavku, stavka je verovatno trajno izbrisana iz poštanskog sandučeta i ne može da se spase.

 • Kada izbrišete više Outlook stavki, možete ih videti navedene u fascikli " Izbrisane stavke ". Ako morate da oporavite stavke, možete da ih vratite samo na sledeće fascikle.

  Stavka

  Fascikla

  Pozivi za sastanak (IPM. Planiranje. zahtev za sastanak.

  Kalendar

  Zakazane obaveze (IPM. Stavke zakazane obaveze)

  Kalendar

  E-poruke (IPM. Cedu

  Pošta

  Kontakti (IPM. Obratite

  Kontakti

Svaka od ovih fascikli predstavlja određenu klasu poruke. Kada izaberete više stavki, a zatim počnete da ih premeštate, Outlook kreira novu Outlook stavku koja je karakteristična za klasu poruke odredišne fascikle. Sve izabrane stavke koje premeštate dodeljuju se novoj stavci.
 

Vrh stranice

Da li su vam potrebna uputstva za različitu verziju programa Outlook?

Ovaj članak je za Outlook za Microsoft 365, Outlook 2016, Outlook 2013 i 2010 za Windows... Koristite nešto drugo?

Isprobajte Outlook.com | Outlook na vebu | Outlook Web App

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×