Oporavak izbrisanog kontakta u Outlook

Treba da oporavite izbrisanu e-poruku?

Isprobajte Outlook.com | Outlook 2013 ili 2016 | Outlook 2010 | Outlook Web App | Outlook na vebu

Često možete da oporavite izbrisane kontakte kao što je izbrisana e-pošta iz Outlook poštanskog sandučeta.

Važno: Ne možete da oporavite fasciklu potfascikle sa kontaktima koja je trajno izbrisana. Izbrisanu fasciklu potfascikle (sa svim njenim kontaktima) možete da oporavite ako je još uvek u fascikli "Izbrisane stavke".

Kako da oporavite izbrisane kontakte u Outlook

Oporavak kontakta koji se i dalje nalazi u fascikli "Izbrisane stavke"

Kada izbrišete kontakt, on se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke" u poštanskom sandučetu, baš kao izbrisana e-poruka. Fascikla Izbrisane stavke je prvo mesto na koje treba da pogledate ako pokušavate da pronađete izbrisani kontakt. Ako je kontakt tamo, evo kako možete da ga oporavite:

 1. U programu Outlook idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.

  Izaberite stavku „Izbrisane stavke“ na spisku fascikli
 2. Koristite polje Pretraga izbrisanih stavki (ili pritisnite CTRL + E) da biste pronašli stavku koju želite da oporavite. Možete i da sortirate po koloni Ikona da biste grupisali sve kontakte u fascikli Izbrisane stavke.

  Ikona „Sortiraj po“ ya grupisanje kontakata u fascikli „Izbrisane stavke“
 3. Kada pronađete kontakt, kliknite desnim tasterom miša na njega, a zatim izaberite stavku Premesti > drugu fasciklu.

  Kliknite na dugme „Premesti“ i izaberite stavku „Druga fascikla“
 4. Da biste kontakt vratili na spisak kontakata, izaberite stavku Kontakti ,a zatim kliknite na dugme U redu.

  Premeštanje kontakta u fasciklu „Kontakti“

  Savet: Izbrisane kontakte možete da premestite i u potfasciklu u fascikli "Kontakti".

Vrh stranice

Saveti oporavljanje kontakata u fascikli "Izbrisane stavke"

 • Ako izbrišete potfasciklu iz fascikle "Kontakti", ona se premešta u fasciklu "Izbrisane stavke" i pojavljuje se kao potfascikla. Da biste oporavili potfasciklu (i sve kontakte koje ona sadrži), jednostavno je izaberite na spisku fascikli u okviru Izbrisane stavke, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu, izaberite stavku Premesti fasciklu ,a zatim izaberite stavku Kontakti da biste potfasciklu vratili u fasciklu "Kontakti".

 • Da biste oporavili izbrisani kontakt na lokaciji Outlook.com, pogledajte ovu temu.

 • Administrator je možda podesio smernice za brisanje stavki iz fascikle „Izbrisane stavke“ nakon određenog broja dana. Kao i kada vi izbrišete stavku iz fascikle "Izbrisane stavke", stavke koje su izbrisane od strane smernica premeštaju se u fasciklu "Stavke koje mogu da se oporave". Ako ne možete da pronađete kontakt u fascikli "Izbrisane stavke", pronađite ga u fascikli "Stavke koje mogu da se oporave". Sledeći odeljak će vam pokazati kako.

Oporavak kontakta koji se više ne nalazi u fascikli "Izbrisane stavke"

Ako ne možete da pronađete kontakt u fascikli "Izbrisane stavke", sledeće mesto gde treba da pogledate jeste fascikla "Stavke koje mogu da se oporave". Ovo je skrivena fascikla i ona je mesto gde se kontakti premeštaju kada uradite nešto od sledećeg:

 • Brisanje kontakta iz fascikle "Izbrisane stavke".

 • Ispraznite fasciklu „Izbrisane stavke“.

 • Trajno izbrišite kontakt tako što ga izaberete i pritisnete kombinaciju tastera Shift+Delete.

Evo kako da oporavite kontakte iz fascikle "Stavke koje mogu da se oporave":

 1. U programu Outlook idite na listu fascikli e-pošte, a zatim izaberite stavku Izbrisane stavke.

 2. Uverite se da je izabrana kartica Početak, a zatim izaberite stavku Oporavi izbrisane stavke sa servera.

  Izaberite fasciklu „Izbrisane stavke“ i izaberite stavku „Oporavi stavke sa servera“

  Važno: Ako je stavka Oporavi izbrisane stavke sa servera zasivljena ili je nema:

 3. Da biste pronašli određeni kontakt u prozoru Oporavak izbrisanih stavki, kliknite na zaglavlje kolone Tema da biste sortisali stavke po koloni. Potraže ime kontakta. Možete da sortirate i po koloni Od i da prazne unose potražite zato što kontakti ne imaju vrednost u polju Od.

  Sortiranje po koloni „Tema“ ili „Od“ radi pronalaženja kontakata
 4. Izaberite kontakt koji želite da oporavite, izaberite stavku Vrati izabrane stavkeu prethodno stanje , a zatim kliknite na dugme U redu.

  Izaberite kontakt da biste ga vratili i kliknite na dugme „U redu“

Gde idu oporavljeni kontakti?    Kada oporavite kontakte iz fascikle "Stavke koje mogu da se oporave", oni se premeštaju u fasciklu "Izbrisane stavke". Kad oporavite kontakt, možete da ga pronađete u fascikli "Izbrisane stavke", a zatim da ga vratite u fasciklu "Kontakti". Da biste pronašli spasene kontakte, jednostavno ih potražite u fascikli "Izbrisane stavke".

Vrh stranice

Saveti za oporavak kontakata u fascikli "Stavke koje mogu da se oporave"

 • Imajte u vidu da datum Izbrisano dana navodi kada su stavke trajno izbrisane (pomoću kombinacije tastera Shift + Delete) ili kada su izbrisane iz fascikle „Izbrisane stavke“. Sortirajte po koloni Izbrisano dana da biste pomogli u pronalaženju kontakata iz potfascikle koja je trajno izbrisana zato što će svi kontakti imati isti datum.

 • Sve stavke u fascikli "Stavke koje mogu da se oporave" – uključujući kontakte – predstavljene su istom ikonom, koja izgleda kao koverta.

  Svi tipovi stavki imaju istu ikonu u fascikli „Stavke koje je moguće oporaviti“
 • Da biste oporavili više kontakata, izaberite stavku Vrati izabrane stavkeu prethodno stanje i pritisnite taster CTRL dok birate svaki kontakt. Možete i da oporavite više susednih kontakata tako što ćete kliknuti na prvu stavku, držati pritisnut taster Shift, a zatim kliknuti na poslednji kontakt koji želite da oporavite.

 • Administrator je možda naveo koliko dugo su stavke u fascikli „Stavke koje mogu da se oporave“ dostupne za oporavak. Na primer, možda postoje smernice koje brišu sve što se u fascikli „Izbrisane stavke“ nalazi 30 dana i druge smernice koje vam omogućavaju da u narednih 14 dana oporavite stavke iz fascikle „Stavke koje mogu da se oporave“. Nakon ovih 14 dana, administrator će možda i dalje moći da oporavi stavku. Ako ne možete da pronađete kontakt u fascikli "Stavke koje mogu da se oporave", pitajte administratora da li on može da ga oporavi.

  Nažalost, ako vi ili vaš administrator ne možete da pronađete kontakt u fascikli "Stavke koje mogu da se oporave", verovatno je trajno izbrisan iz usluge Outlook i nije ga moguće oporaviti.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×