Osnove animacije za prezentaciju

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Animacija može pomoći da napravite prezentaciju PowerPoint dinamičniju, i pomaže da se lakše pamti informacije. Najčešći tipovi efekata animacije uključuju ulaza i izlaza. Takođe možete da dodate zvuk da biste povećali intenzitet efekata animacije.

Prezentacija stručnjaci preporučuju umereno koristite animacije i zvučne efekte. Animacija može da bude korisna u izrade prezentacije dinamičniju i pomoć da biste naglasili tačaka, ali previše animacije može biti koji vam smetaju. Ne dozvoli animacija i zvuk se fokus sa tome.

Izaberite naslov u nastavku da biste ga otvorili i videli detaljnija uputstva.

 1. Izaberite tekst ili objekat koji želite da animirate.

 2. Na kartici animacije , u grupi animacija kliknite na dugme efekta animacije iz galerije. Kliknite na strelicu još da biste videli više opcija.

  Napomena:  U galeriji ulazni efekti ikone su obojene zelenom ikone efekti naglašavanja su obojene žute i izađi efekti ikone su obojene u crveno.

 3. Da promenite kako animira izabranog teksta, izaberite stavku Opcije efekata, i izaberite stavku želite animacije da uradite.

  Napomena:  Ne svih efekata animacije nude isti izbor Opcije efekta .

 4. Da biste naveli vreme efekata, na kartici animacije , koristite komande u grupi Podesi vreme . Više informacija potražite u članku Podešavanje vremena animacije ili opcije efekta.

Pogledajte ovaj kratki video demonstraciju o dodavanju ulazne i izlazne efekte animacije. Animacije primenjen su primeri; možete da koristite istu proceduru da biste primenili sve dostupne animacije na tekst ili objekte.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste dodali zvuk animacije teksta ili objekta, uradite sledeće:

 1. Na kartici Animacije, u grupi Napredna animacija kliknite na dugme Okno za animaciju. Okno za animaciju se otvara sa strane oknu radnog prostora, prikazuje porudžbine, tip i trajanje efekata animacije primenjen na tekst ili objekte na slajdu.

 2. Pronađite efekat na koju želite da dodate zvuk, kliknite na strelicu nadole, a zatim kliknite na dugme Opcije efekta.

  Okno za animacije, dodavanje opcija efekata u efekat

  Napomena: U dijalogu Opcije efekta prikazuje različite opcije, u zavisnosti od tipa animacije izabrana.

 3. Na kartici efekat , u grupi poboljšanjau okviru zvuk , kliknite na strelicu da biste otvorili listu, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Sa liste izaberite zvuk, a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Da biste dodali zvuk iz datoteke, na listi izaberite stavku Drugi zvuk , pronađite zvučnu datoteku koju želite da koristite i zatim kliknite na dugme Otvori.

   Na kartici „Efekti“ sa liste izaberite zvuk

  Kada kliknete na dugme u redu ili otvorena, slajd se reprodukuje pregled animacije sa zvukom dodaje. Da biste promenili jačinu zvuka pregleda, kliknite na dugme zvuk „Zvuk“ u polju „Opcije efekata animacije“ i pomerajte klizač nagore ili nadole. Da biste isključili pregleda zvuk, potvrdite izbor Privremeno isključi .

 4. Ponovite za svaki znak za nabrajanje teksta u koju želite da dodate zvučni efekat.

 5. Da biste pregledali sve animacije i zvuk primenjen na slajd u Okno za animaciju, kliknite na dugme Reprodukuj iz.

 1. Kliknite na objekat ili tekst na koji želite da biste dodali putanju kretanja. Putanju koju ste primenili sledi centra znak za nabrajanje objekta ili teksta.

 2. Na kartici animacije , u grupi " animacije ", u okviru Stavke putanje kretanja, uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme linija, Luka, uključuje, oblike, ilipetlji. Putanja odabrali se prikazuje kao u tačkastu liniju na izabranog objekta ili teksta objekat. Zelena strelica ukazuje na početak putanje, a crvena strelica ukazuje na njen završetak.

  • Izaberite stavku Prilagođena putanja. Kliknite na mesto na koje želite da biste pokrenuli putanju kretanja.
   Crtanje putanje povezanih pravih linija, pomerite pokazivač i kliknite na mesto na koje želite u redu da biste završili. Crtanje na sledeći red povezanim tako što ćete kliknuti na željeno mesto da biste završili. Kliknite dvaput na poslednju krajnju tačku kretanja.
   Da biste nacrtali nepravilne putanja, držite pritisnut levi taster miša i premestite pokazivač na putanju koju želite da pratite putanju kretanja. Kliknite dvaput na poslednju krajnju tačku kretanja.

 3. Da biste videli kompletnu animacija i zvuk za slajd, na kartici animacije , u grupi Pregled kliknite na dugme Pregled.

  Napomene: 

  • Da biste premestili putanju kretanja celu, kliknite na nju da biste uključili pokazivača u strelicu sa četiri Pokazivač programa Excel za premeštanje , a zatim prevucite putanju kretanja željeno mesto.

  • Oblici i petlje putanje zatvore, što znači da objekat daje njegove početne tačke. Da biste se vratili na početnu tačku sa otvori putanja, kao što su Redovi, Luka, uključujeili Prilagođena putanja, kliknite desnim tasterom miša na putanju i zatim kliknite na dugme Zatvori putanju. Linearni putanja se dodaje iz prethodnog krajnju tačku na početnu tačku.

  • Da biste promenili oblik putanju kretanja, kliknite desnim tasterom miša na putanju, a zatim kliknite na dugme Uredi tačke. Kvadratnog crnih regulatora pojavljuju se na putanju. Prevucite jedan od regulatora veličine da biste premestili taj deo putanju.

  • Bilo koji deo putanja, uključujući na početak ili kraj zareza, može da radi sa slajda.

Možete da dodate još složene ili prilagođene pokreta animacije na tekst ili objekat. Pogledajte ovaj kratki demonstracija da biste videli neke primere.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste primenili efekat animacije na SmartArt grafika, pogledajte članak Animiranje SmartArt grafike.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×