Osnovne informacije o instaliranju datoteka klipova i kolekcija klipova

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Postoje dva tipa datoteke koje potiču sa Microsoft Clip Organizer: clip izvorne datoteke (zovu se i datoteke klipova) i kolekcije programa Clip Organizer (zovu se i kolekcije klipova). Kolekcije klipova sadrže informacije, koji se zove Svojstva klipa, o datotekama klipa. Kada dodajete klipove u programu Clip Organizer (posebno kada instalirate dodatni Microsoft proizvod na računaru), imate dve opcije za kolekcije klipova i dve opcije za datoteke klipova. Pogledajte dokumentaciju za program koji Clip Organizer instaliran da biste odredili gde ćete pronaći opcije za prilagođavanje instalacije za taj proizvod.

Napomena: Clip Organizer nije dostupna u sistemu Office 2013 i novije verzije. Više informacija potražite u članku promene u sistemu Office 2013.

Instaliranje Clip Organizer kolekcija na čvrstom disku

Ako imate dovoljno prostora na čvrstom disku, dobićete najbolje rezultate prilikom pregledanja ili pretraživanja klipova u programu Clip Organizer tako što ćete sve Clip Organizer kolekcije instalirati na čvrstom disku. Kolekcije su relativno male i sadrže informacije o svakom klipu, uključujući sličicu ili mali pregled koji vidite kada pregledate listu kolekcije ili gledate svojstva klipa. Neke aplikacije ne instaliraju kataloge prilikom tipičnog instaliranja, pa morate da odaberete opciju Prilagođeno kada instalirate ili ponovo instalirate taj određeni program, a zatim da obavezno izaberete Clip Organizer kolekcije koje želite da instalirate na lokalnom čvrstom disku ili mreži.

Ostavljanje Clip Organizer kolekcija na CD-ROM-u

Ovo je najbolje koristiti ako su veoma kratak prostora na čvrstom disku ili neće moći da pristupe tim klipovima s vremena na vreme. Ako ne instalirate Clip Organizer katalozi koji dolaze uz aplikaciju na lokalnom čvrstom disku ili deljenog mrežnog resursa, nećete videti klipove iz te Clip Organizer kolekcije osim ako je disk koji sadrži kolekcije u disk jedinicu.

Smeštanje većine ili svih izvornih datoteka klipova na čvrsti disk računara

To je dobar izbor ako imate mnogo dostupnog prostora na čvrstom disku i želite najbrži pristup klipovima kada koristite opcije za Pregled, Reprodukovanje ili Umetanje klipova. Prilikom instaliranja ili ponovnog instaliranja aplikacije morate da odaberete opciju Prilagođeno kako biste datoteke klipova smestili na čvrsti disk.

Ostavljanje izvornih datoteka klipova na izvornoj lokaciji, na CD-ROM-u, drugom prenosivom medijumu ili na mreži

Ovo je dobar izbor ako imate ograničen prostor na čvrstom disku ili ćete retko koristiti ove klipove retko. Možete da uradite ovo samo ako su klipovi na prenosivim medijumima ili na mreži koji možete da pristupite. Ne možete da koristite ovu opciju klipovima iz naše Veb lokacije.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×