Osnovni podaci o ograničenja licence fonta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Fontove koji se dobijaju uz Publisher nemaju ograničenja licence, što znači da biti ugrađen u publikaciji i štampaju bilo gde. Fontove koji se ne dobijaju uz Publisher, međutim, će možda biti ograničeno.

Kada izvršite Microsoft Office Publisher datoteku u komercijalnoj štampariji, štamparska mora da bude fontovi koje ste koristili u publikaciji tako da su ispravno da štampate publikacije. Ako koristite-embeddable fonta, štamparije nije moguće učitati font da biste odštampali publikaciju. Umesto toga, morate da kupite fonta ili zameni drugi font.

Fontovi instaliran na vašem računaru imaju dozvole tako što ćete im proizvođača za određene korisnike. Na primer, fonta licence možda vam omogućavaju da koristite font za prikazivanje na monitoru i štampanje na stonom štampaču; Međutim, licencu mogu da ograniče možete ugrađivanje fonta prilikom čuvanja publikacije.

Izdavač samo ugrađuje TrueType fontovi. Možete da proverite licence ograničenja TrueType fontovi koje ste koristili u publikaciji otvaranjem publikacije i izabrati stavke datoteka > informacije > Upravljanje ugrađenim fontovima. Ako ste koristili ograničene fonta, možete da promenite neograničeni font ili da zatražite od štamparije za savete.

Ova tabela navodi ograničenja licence i kako ona utiču na rad sa publikacije na drugom računaru ili u komercijalnu štampariju.

Fonta licence

Šta znači da opis licence fonta

Kako licencu utiče štamparije

Samo za pregled

Možete da ugradite ovaj font, ali ako uređujete publikaciju na drugom računaru, ne možete da sačuvate te promene.

Štamparije možete da otvorite datoteku u programu Microsoft Publisher i izvršite promene u publikaciji, ali one ne može da sačuva promene. Razmislite o promeni ovaj font da onaj koji je ograničen.

Mogu li da ugradite

Možete da ugradite ovaj font. Za najbolje rezultate koristite fontove sa ovim opisom licencu.

Štamparije da učitate ovaj font, unesite promene u publikaciju tako što ćete koristiti ovaj font, a zatim sačuvajte promene.

Mogu li da ugradite

Ne možete da ugradite ovaj font.

Ako font nije instaliran na računaru usluzi štampanja, Microsoft Windows će prikazati tekst tako što ćete koristiti drugi font. Da biste koristili font koji odaberete, štamparije morate kupite fonta ili zameni drugi font. Razmislite o promeni ovaj font da onaj koji je ograničen.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×