Osnovni podaci o pristupačnosti za osobe sa umanjenim sposobnostima

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft je posvećena proizvođenju proizvoda koji su dostupni svima, uključujući osobe koje iskustvo na svetu na različite načine zbog problema ili umanjenim sposobnostima.

Funkcije pristupačnosti u programu Picture Manager

Mnoge funkcije pristupačnosti su ugrađene u Microsoft Picture Manager. Ove funkcije su dostupne svakom, bez potrebe za dodatnim TE000127224.

Tasterske prečice

Mnoge funkcije i komande su dostupne direktno sa tastature. Takođe, možete da prikazujete i štampate liste svih dostupnih tasterskih prečica.

Prilagođavanje

Možete da prilagodite Picture Manager da više odgovara vašim potrebama. Možete da uvećate svoje slike da biste videli više detalja na ekranu ili da prikažete interfejs programa Picture Manager u TE000127945. Ako koristite Microsoft IntelliMouse ili Microsoft IntelliMouse Trackball pokazivački uređaj, možete da se pomerate i zumiranje direktno pomoću miša umesto da kliknete na dugmad na ekranu.

Dodatni resursi

Možete saznati više o funkcijama pristupačnosti u Microsoft proizvodima iz pristupačnosti danas Veb lokacije Microsoft. Da biste saznali više o kreiranju pristupačnog sadržaja za Veb stranice, pogledajte ovaj Uvod u Veb pristupačnosti (W3C).

Opcije za pristupačnost sistemu

Ako posedujete računar zasnovan na operativnom sistemu Microsoft, možete da postavite ili promenite opcije za pristupačnost sistemu. Mnoge od ovih opcija utiče na način na koji radite u Microsoft Office programima. Na primer, funkcija Microsoft Windows lepljivi tasteri je dizajniran za osobe koje imaju teškoće pritiskanju dva ili više tastera odjednom. Kada prečica u Office programu zahteva kombinaciju tastera, kao što su CTRL + P, lepljivi tasteri će vam omogućiti da pritisnete taster odjednom umesto tastera. Uputstva za lepljivih tastera možete pronaći na Pristupačnost uputstva za Microsoft proizvode.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×