Osnovni podaci o uređivanju slika

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Microsoft Office Picture Manager možete da koristite za korigovanje slika, poput popravljanja svetline, boje ili uklanjanja efekta crvenih očiju. Izaberite sve slike koje želite odjednom da ispravite da biste uštedeli vreme, a zatim kliknite na dugme „Automatski ispravi“ ili koristite neku od pojedinačnih alatki za uređivanje fotografija.

U programu Picture Manager dostupne su sledeće alatke za uređivanje:

  • Svetlina i kontrast    Omogućava prilagođavanje razlike između svetlih i tamnih nijansi. Ovu opciju možete da koristite za korigovanje slika koje se čine presvetlim ili pretamnim.

  • Boja    Omogućava prilagođavanje nijanse i zasićenje. Ovu opciju možete da koristite za korigovanje slika na kojima se boje razlivaju ili su mutne.

  • Izrezivanje    Omogućava izrezati neželjenih delova slike. Ovu opciju možete da koristite za korigovanje slika na kojima se nalaze elementi koji odvlače pažnju.

  • Rotiraj i preokreni    Omogućava rotiranje slike ili njihovo preokretanje oko trenutne ose slike. Ovu opciju možete da biste slike koje ste fotografisali postrance postavili u uspravan položaj.

  • Ukloni efekat crvenih očiju    Omogućava uklanjanje crvene boje očiju, koja je kod osoba na slici nastala zbog blica fotoaparata. Ovu opciju možete da koristite za uklanjanje efekta crvenih očiju svuda gde se pojavi.

  • Promeni veličinu    Omogućava promenu dimenzija slike. Ovu opciju možete da koristite za uvećavanje slike zbog štampanja ili njeno umanjenje zbog slanja u e-porukama ili deljenja na Internet.

Napomena: Picture Manager ne možete da koristite da biste slike učinili prozirnim, da biste u njih dodali tekst ili da biste ih skenirali.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×