Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom

Koristite Kalendar za Windows 10 sa pomoću tastature i čitača ekrana da biste obavili suštinske osnovne zadatke. Testirali smo ga pomoću naratora, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Možete da otvarate i uređujete događaje u kalendaru, pridružite se sastancima na mreži i još puno toga.

Napomene: 

U ovoj temi

Podešavanje prikaza kalendara

Možete da odaberete između četiri opcije da biste prikazali kalendar: dan, sedmica, mesecili godinu . Podrazumevana opcija je mesec.

 1. Pritiskajte taster F6 dok ne čujete: "Idite na taster Today".

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete željenu opciju, a zatim pritisnite taster ENTER. Ako ne čujete željenu opciju, skrivena je u meniju Prikaži . Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dugme" Prikaži ", a zatim pritisnite taster ENTER da biste otvorili meni, a zatim pritisnite taster TAB dok ne čujete željenu opciju menija. Pritisnite taster ENTER da biste izabrali opciju.

Otvaranje, čitanje i uređivanje događaja u kalendaru

Da biste bili u toku sa vašim gustim rasporedom, možete brzo da čitate i uređujete detalje događaja.

Napomena: Možete da uređujete samo događaje koje ste vi napravili. Na primer, ne možete da uređujete pozive za sastanak koje ste primili od nekog drugog.

 1. U oblasti glavni sadržaj da biste pregledali dane i događaje, pritiskajte taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB dok ne čujete dan koji želite, a zatim pritiskajte taster TAB dok ne čujete događaj koji želite da otvorite.

 2. Da biste detaljnije pregledali događaj, pritisnite taster ENTER. Otvara se okno detalji događaja.

 3. Pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB da biste se kretali kroz detalje događaja. Ako posedujete događaj, možete da koristite tastaturu da biste uredili sadržaj polja događaja za događaje po potrebi.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera CTRL + S da biste sačuvali promene. Ako uređujete sastanak, možete ga sačuvati i poslati ažurirani poziv svim učesnicima.

Pridruživanje Skype za posao sastanku iz kalendara

Napomena: Da biste se pridružili sastanku Skype za posao kao što je opisano ispod, uverite se da imate instaliranu aplikaciju Skype za posao na računaru, da li je aplikacija pokrenuta i da ste se prijavili na Skype za posao pomoću poslovnog ili školskog naloga. Da biste se pridružili sastanku bez poslovnog ili školskog naloga, pogledajte članak Pridruživanje sastanku kao gost.

 1. Otvorite detalje o događaju sastanka u Kalendar.

 2. Pritisnite taster ALT da biste premestili fokus na traku, a zatim jednom pritisnite taster sa strelicom nadole. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "dugme" pridruži se na mreži "i pritisnite taster ENTER.

 3. Aplikacija Skype za posao se otvara. Čujete "prozor razgovora" i povezani ste sa sastankom.

  Savet: Da biste se kretali između dugmadi u prozoru sastanka – na primer, prigušajte se, otkopćajte taster TAB dok ne čujete ono što želite. Da biste pritisli dugme, pritisnite taster ENTER.

Pridruživanje sastanku kao gost

Možete da se pridružite Skype za posao sastanku kao gost, što znači da se ne prijavljujete na Skype za posao sa akreditivima poslovnog ili školskog naloga, ali i dalje treba da imate instaliranu aplikaciju Skype za posao.

 1. Otvorite detalje o događaju sastanka u Kalendar.

 2. Pritisnite taster ALT da biste premestili fokus na traku, a zatim jednom pritisnite taster sa strelicom nadole. Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne čujete "dugme" pridruži se na mreži "i pritisnite taster ENTER.

 3. Aplikacija Skype za posao se otvara. Čujete: "prozor razgovora". Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "pridruži se kao gost," i pritisnite taster ENTER.

 4. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Unesite ime", a zatim unesite svoje ime onako kako želite da se pojavljuje na sastanku i pritisnite taster ENTER da biste se povezali sa sastankom.

  Savet: Da biste se kretali između dugmadi u prozoru sastanka – na primer, prigušajte se, otkopćajte taster TAB dok ne čujete ono što želite. Da biste pritisli dugme, pritisnite taster ENTER.

Štampanje kalendara

Štampanje izabranog dana, sedmice ili kalendarskog meseca u kalendaru.

 1. U oblasti glavni sadržaj pritisnite taster F6 dok ne čujete: "Idi na danas".

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dugme" Prikaži ", a zatim pritisnite taster ENTER.

 3. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "dugme ' Odštampaj '" i pritisnite taster ENTER. Otvara se dijalog Prikaz štampanja .

 4. Da biste odabrali prikaz kalendara koji će se štampati, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "<trenutni izbor prikaza>, komprimovanje samo za čitanje", a zatim pritisnite taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete ono što želite.

 5. Da biste izabrali datume gde se pokreće prikaz, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "od" i podrazumevanog datuma, a zatim pritisnite taster SR + strelica nadesno dok ne čujete "birač datuma, a zatim pritisnite taster SR + ENTER da biste otvorili birač datuma. U birač datuma pritiskajte taster TAB dok ne čujete današnji datum, a zatim koristite tastere sa strelicama da biste premestili fokus na željeni datum, a zatim pritisnite taster ENTER da biste ga izabrali.

 6. Da biste otvorili dijalog štampanje, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Prikaz", a zatim pritisnite taster ENTER.

 7. Pritisnite taster TAB da biste pregledali opcije štampanja. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "dugme ' Odštampaj '", a zatim pritisnite taster ENTER. Kalendar je odštampan.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje u kalendaru

Tasterske prečice u kalendaru

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×