Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa kalendarom u programu Outlook

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite program Outlook kalendar sa funkcijom Narator, ugrađenim Windows čitačem ekrana, da biste uradili osnovne zadatke. Možete da otvarate i uređujete događaje u kalendaru, pridružite se sastancima na mreži i još puno toga.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Windows čitač ekrana, „Narator“. Da biste saznali više o naratoru, pogledajte članak Kompletan vodič za narator.

U ovoj temi

Podešavanje prikaza kalendara

Možete da birate između pet opcija za prikazivanje kalendara: Prikaz Dnevni red, Dan, Sedmica, Mesec ili Godina. Podrazumevana opcija je Dnevni red.

 1. Brzo prevlačite nagore ili nadole na ekranu jednim prstom dok ne čujete "stavke", a zatim brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete "dugme za prikaz" koje se dešava ", a zatim dvaput dodirnite ekran.

 2. Otvara se lista opcija prikaza. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željenu opciju, a zatim dodirnite dvaput ekran.

Otvaranje, čitanje i uređivanje događaja u kalendaru

Da biste bili u toku sa vašim gustim rasporedom, možete brzo da čitate i uređujete detalje događaja.

Napomena: Možete da uređujete samo događaje koje ste vi napravili. Na primer, ne možete da uređujete pozive za sastanak koje ste primili od nekog drugog.

 1. U prikazu Dnevni red, brzo prevlačite nagore ili nadole na ekranu pomoću jednog prsta dok ne čujete „Stavke“, a zatim brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete prvi događaj. Za pregledanje drugih događaja u budućnosti, brzo prevucite nadesno. Narator najavljuje naslov događaja, datum i vreme, lokaciju i organizatora kako se pomerate kroz događaje.

 2. Da biste detaljnije pregledali događaj, dodirnite dvaput ekran kada ste na događaju. Događaj se otvara u novom prozoru.

 3. Da biste čuli detalje o događaju, brzo prevucite nadesno ili nalevo.

 4. Da biste uredili događaj, u prozoru Detalji događaja brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete "dugme" Uredi ", a zatim dvaput dodirnite ekran. Brzo prevlačite nalevo dok ne čujete detalje o događaju koji želite da uredite, a zatim dodirnite dvaput ekran i izvršite željene promene.

 5. Kada završite, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako uređujete sastanak, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Pošalji ažuriranje’“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

  • Ako uređujete zakazanu obavezu, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Sačuvaj i zatvori’“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 6. Događaj se je promenjen, prozor događaja se zatvara, a fokus se premešta na prikaz Dnevni red.

Pridruživanje sastanku u programu Skype za posao iz Outlook kalendara

Napomena: Da biste se pridružili Skype za posao sastanku kao što je opisano ispod, uverite se da ste instalirali Skype za posao aplikaciju na telefonu, aplikacija je pokrenuta i prijavljeni ste u Skype za posao pomoću poslovnog ili školskog naloga. Da biste se pridružili sastanku bez poslovnog ili školskog naloga, pogledajte članak Pridruživanje sastanku kao gost.

 1. Idite u Outlook kalendar aplikaciju na telefonu.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete današnji datum, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete događaj sastanka koji želite da otvorite i dvaput dodirnite ekran.

 4. Otvara se pregled sa detaljima događaja i čujete: „Kartica Detalji, izabrana stavka”. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Pridruži se na mreži, veza“ i dvaput dodirnite ekran.

 5. Aplikacija Skype za posao se otvara. Čućete „Skype za posao, okno sa okvirom prelaza“, a zatim zvuk zvona i povezani ste sa sastankom.

  Savet: Da biste se kretali između dugmadi u prozoru sastanka (kao što je privremeno isključivanje zvuka, ponovno uključivanje i završavanje poziva), brzo prevucite nadesno. Da biste pritisnuli to dugme, dvaput dodirnite ekran.

Pridruživanje sastanku kao gost

Možete da se pridružite Skype za posao sastanku kao gost, što znači da se ne prijavljujete u Skype za posao sa akreditivima poslovnog ili školskog naloga, ali i dalje treba da imate Skype za posao aplikaciju na telefonu.

 1. Otvorite Outlook kalendar aplikaciju na telefonu.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete današnji datum, a zatim dvaput dodirnite ekran.

 3. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete događaj sastanka koji želite da otvorite i dvaput dodirnite ekran.

 4. Otvara se pregled sa detaljima događaja i čujete: „Kartica Detalji, izabrana stavka”. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Pridruži se sastanku na mreži“ i dvaput dodirnite ekran.

 5. Aplikacija Skype za posao se otvara. Čujete: „Skype za posao, okno okvira za prelaz”. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Pridruži se kao gost, dugme“ i dvaput dodirnite ekran.

 6. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Unesite ime“ i dvaput dodirnite ekran. Koristite tastaturu na ekranu da biste otkucali ime onako kako želite da se pojavi na sastanku.

 7. Kada završite, idite na dugme enter u donjem desnom uglu tastature i dvaput dodirnite ekran. Čućete „Okvir prelaza“, a zatim zvuk zvona i povezani ste sa sastankom.

  Savet: Da biste se kretali između dugmadi u prozoru sastanka, brzo prevucite nadesno ili nalevo. Da biste pritisnuli to dugme, dvaput dodirnite ekran.

Štampanje kalendara

Odštampajte izabrani dan, sedmicu ili mesec kalendara u programu Outlook kalendar.

 1. U bilo kojem prikazu kalendara, brzo prevlačite nagore ili nadole na ekranu pomoću jednog prsta dok ne čujete „Stavke“, zatim brzo prevlačite nadesno ili nalevo dok ne čujete „Dugme ’Više opcija’ skupljeno“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 2. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Odštampaj’“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Otvara se dijalog Prikaz štampanja .

 3. Da biste odabrali prikaz za štampanje, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete "_ Lt_aktuelni prikaz selection>, Kombinovanje samo za čitanje", a zatim dvaput dodirnite ekran. Brzo prevlačite nadesno dok ne čujete željeni prikaz, a zatim dvaput dodirnite da biste izabrali.

 4. Da biste izabrali datume gde prikaz počinje, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Od“ i podrazumevani datum, a zatim dodirnite dvaput ekran da biste otvorili padajući kalendar. Brzo prevucite nadesno ili nalevo da biste pregledali datume, a zatim dodirnite dvaput ekran da biste ga izabrali.

 5. Da biste otvorili dijalog za štampu, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Pregled“, a zatim dodirnite dvaput ekran.

 6. Brzo prevucite desno da biste pregledali opcije štampanja. Kada završite, brzo prevlačite nadesno dok ne čujete „Dugme ’Odštampaj’“, a zatim dodirnite dvaput ekran. Kalendar je odštampan.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za čitanje poziva na sastanak i odgovaranje na poziv za sastanak u programu Outlook 2016

Korišćenje čitača ekrana za planiranje zakazanih obaveza u programu Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po Outlook kalendaru

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×