Osvežavanje podataka u radnoj svesci u prozoru pregledača

Osvežavanje podataka u radnoj svesci u prozoru pregledača

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kad radnu svesku koristite u pregledaču, prikazujete podatke koji su izvorni ili spoljni. Izvorni podaci su skladišteni direktno u radnoj svesci i ne zahtevaju povezivanje sa spoljnim podacima. Spoljni podaci su skladišteni na nekom drugom mestu, na primer, na serveru, i zahtevaju povezivanje sa spoljnom bazom podataka.

Šta se događa prilikom osvežavanja spoljnih podataka

Osnovni proces osvežavanja spoljnih podataka

1. Neko pokreće operaciju osvežavanja kako bi preuzeo najnovije podatke.

2. veze su napravljeni sa spoljnim izvorima podataka koji se koriste u radnoj svesci.

3. mnogo radne sveske sadrže veze sa više izvora podataka, kao što su kocke koje se nalaze u SQL Server Analysis Services, tabelama koje su uskladištene u SQL Server, podaci dostupni putem OData feeda, podataka i tako dalje.

4. U zavisnosti podataka za povezivanje i od toga kako je konfigurisano vaše okruženje, radna sveska se ažurira da bi prikazala najnovije podatke.

Važno: U zavisnosti od toga kako je određeni okruženje konfigurisano, možda, ili možda nećete moći da osvežite podatke u radnoj svesci koja je prikazana u prozoru pregledača. Na primer, i mogućnost osvežavanja spoljnih podataka zavisi od toga u velikoj meri na kako Excel uslugekonfigurisano. Za više informacija obratite se administratoru SharePoint .

Vrh stranice

Osvežavanje podataka u režimu prikazivanja i uređivanja

Ako pregledate radnu svesku u prozoru pregledača i želite da osvežite podatke, to najčešće možete da uradite u jednom od dva režima: režimu pregledanja ili režimu uređivanja.

Režim prikaza

Kada osvežite radnu svesku u režimu prikaza, jednostavno ažuriranje podataka prikazanih u radnoj svesci. Možete da učinite u prozoru pregledača ili u Excel, u samo za čitanje (ne uređuju) režimu.

U ovom slučaju, radna sveska ne prate kao promenjene datoteke. To znači da na mestu gde je radna sveska uskladištena, korisničke akreditive ne prikazuju se kao nekoga ko nedavno uređuju radnu svesku.

Word Online

Kada osvežite radnu svesku u režimu uređivanja, otvorite radnu svesku za uređivanje (u prozoru pregledača ili Excel). Radna sveska se prate kao promenjene datoteke. To znači da korisničke akreditive su prikazani kao nekoga ko nedavno uređuju radnu svesku.

Ako uređujete radnu svesku i osvežite podatke, promene se automatski čuvaju kada je došlo do osvežavanja podataka. Svako ko ima dozvole da prikažete radnu svesku će videti promene čim se radna sveska sačuva.

Vrh stranice

Definisanje opcija za osvežavanje podataka u programu Excel

Morate da koristite Excel da definišete spoljni podaci za povezivanje za radnu svesku. Nije moguće definisati takve postavke prilikom prikazivanja radne sveske u prozoru pregledača. Postavke koje ste odredili pomoću Excel se čuvaju prilikom objavljivanja radne sveske SharePoint biblioteka.

Da biste naveli opcije za osvežavanje podataka, odaberite stavku na dugme Svojstva za određene podatke za povezivanje u Excel. Sledeća tabela daje kratak opis različitih opcija za osvežavanje podataka koje možete izabrati.

Opcija za osvežavanje

Opis

Osveži svakih __ minuta

Ova opcija uzrokuje pokušaj radne sveske da osveži podatke u vremenskim intervalima koje navedete (u minutima).

Osveži podatke prilikom otvaranja datoteke

Ova opcija uzrokuje pokušaj radne sveske da automatski osveži podatke kada se radna sveska otvori.

Osvežite ovu vezu sa komandom „Osveži sve“

Kada je izabrana, ova opcija osvežava podatke kada vi ili drugi korisnici kliknu na dugme Osveži sve.

Kada potvrditi, ova opcija sprečava ovu vezu sa osvežavanje podataka kada vi ili drugi korisnici kliknu na dugme Osveži sve . Ovo je korisna kada želite da biste izbegli pojavu grešaka osvežavanja podataka, kao što su greške vremensko ograničenje za određenu vezu u Excel usluge.

Šta preduzeti ukoliko osvežavanje podataka ne uspe

U zavisnosti od toga kako je vaše okruženje konfigurisano, možda neće doći osvežavanja podataka. Na primer, ako neko kreirali radnu svesku koja koristi bezbednu, spoljne podatke za povezivanje sa lokalnim serverima, ti podaci za povezivanje verovatno neće funkcionisati u Microsoft 365. Ako naiđete na problem gde možete da osvežite podatke u prozoru pregledača, pokušajte da otvorite radnu svesku u Excel.

Takođe se možete obratiti SharePoint administratora.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×