Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.
Otklanjanje problema sa sinhronizovanjem Outlook.com e-pošte

Ako ne možete da se prijavite na nalog Outlook.com, Hotmail, Live ili MSN nalog e-pošte ili niste sigurni kako da se prijavite ili odjavite, pročitajte kako da se prijavite ili odjavite iz Outlook.com.

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu ili ne možete da se povežete sa Outlook.com, isprobajte našu interaktivnu alatku za rešavanje problema.

Start

Nisam primio/la e-poruku koju je neko poslao na moj Outlook.com nalog

Ako je neko poslao e-poruku na Outlook.com nalog, ali vi ne možete da je pronađete, pročitajte pretragu pošte i kliknite Osobe u Outlook.com. Ako poruka nikada nije stigla, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste pokušali da rešite problem:

U vašoj Outlook.com listi fascikli, izaberite Neželjena e-pošta fasciklu i potražite e-poštu koja nedostaje.

Ukoliko postoje poruke koje ne bi trebalo da da su označene kao neželjene, kliknite desnim tasterom miša svaku e-poruku, a zatim odaberite Označi kao ne neželjene. Te poruke će se automatski prebaciti u prijemno poštansko sanduče.

Ako vam je prijemno sanduče puno, ne možete da primate nove poruke. Da biste oslonili prostor u prijemnom poštanskom sandučetu, pokušajte da ispraznite fasciklu sa neželjenom poštom tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na dugme Neželjena >Isprazni fasciklu.

Takođe možete ukloniti neželjenu e-poštu iz prijemnog sandučeta ili fascikle arhive. Čišćenje omogućava da automatski izbrišete sve dolazne e-poruke od određenog pošiljaoca, zadržite samo najnoviju poruku tog pošiljaoca ili izbrišete e-poruke tog pošiljaoca koje su starije od 10 dana. Izaberite poruku koju želite da očistite i izaberite stavku Počisti Snimak ekrana dugmeta „Počisti“..

Još jedan dobar način da oslobodite prostor u prijemnom sandučetu jeste čuvanje fotografija i dokumenata u usluzi OneDrive. Da biste saznali kako da sačuvate priloge u usluzi OneDrive, pročitajte članak Oslobađanje skladišta usluzi Outlook.com.

Ako se vaše poštansko sanduče filtrira na osnovu kategorija ili ako je redosled sortiranja drugačiji od uobičajenog, možda nećete videti poruke koje očekujete da vidite. Filtriranje i sortiranje dostupni su na vrhu liste poruka.

 • Za filtriranje izaberite stavku Filtriraj, a zatim izaberite tip poruka koji želite da vidite.

 • Za sortiranje izaberite stavku Filtriraj > Sortiraj po po čemu želite da sortirate.

Snimak ekrana menija „Filter“ sa izabranom stavkom „Sortiraj po“.

Da biste potražili nedavne poruke, sortirajte po datumu. Da biste potražili poruke od određene osobe, sortirajte po od. Možete poništiti redosled sortiranja tako što ćete ponovo odabrati opciju.

Fokusirano prijemno sanduče razdvaja vaše prijemno sanduče na dve kartice, Fokusirano i Ostalo, kako bi vam pomoglo da se fokusirate na poruke koje su vam najvažnije. Ako vam je Fokusirano prijemno sanduče omogućeno, neke poruke poslate vama možda su na kartici Ostalo. Možete da kliknete desnim tasterom miša na sve poruke koje želite da se pojavljuju u Fokusiranom i odaberite Premesti u prijemno poštansko sanduče Fokusirano ili Uvek premesti u Fokusirano prijemno poštansko sanduče. Fokusirano prijemno poštansko sanduče će znati koje poruke treba uvek premestiti na karticu Fokusirano .

Da biste saznali kako da isključite Fokusirano prijemno sanduče, pogledajte članak isključivanje Fokusiranog prijemnog poštanskog sandučeta.

 1. Izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pošta, a zatim stavku Neželjena e-pošta.

  Snimak pokazuje prozor neželjene e-pošte u oblasti "Pošta" Postavke.

 3. Ako vidite adresu pošiljaoca navedenu u okviru Blokirani pošiljaoci i domeni, izaberite adresu pošiljaoca, a zatim izaberite stavku Ukloni Uklonite > Sačuvaj.

Ako adresa pošiljaoca nije na listi Blokirani pošiljaoci, možete da je dodate na bezbedne pošiljaoce i domene. E-pošta od kontakata sa spiska sigurnih pošiljalaca nikada neće ići u fasciklu "Neželjena e-pošta".

 1. Izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pošta, a zatim stavku Neželjena e-pošta.

  Snimak pokazuje Pouzdane pošiljaoce iz postavke Neželjene e-pošte u postavki za Outlook.com.

 3. Unesite e-adresu pošiljaoca, a zatim izaberite Dodaj > Sačuvaj.

 1. Izaberite PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pošta, a zatim stavku Pravila.

  Snimak pokazuje stranicu pravila u prikazu Pošta u Postavke za Outlook.com.

 3. Ako postoji jedno ili više pravila koja sprečavaju da vidite e-poštu koju želite, uradite nešto od sledećeg.

  • Izaberite pravilo koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Brisanje Brisanje.

  • Izaberite pravilo, a zatim izaberite stavku Uredi Uređivanje da biste promenili postavke pravila tako da lakše možete da pronađete poruke. Na primer, možda ćete da promenite radnju u pravilu iz brisanja u kategorizaciju ili označavanje zastavicom.

   Odaberite stavku Sačuvaj.

Da biste se vratili u prijemno poštansko sanduče, izaberite stavku X u gornjem desnom uglu prozora za Postavke.

Proverite da li je omogućeno prosleđivanje e-pošte.

 1. Idite na Postavke prosleđivanja.

 2. Da biste omogućili prosleđivanje, izaberite omogući prosleđivanje. Da biste onemogućili prosleđivanje, opozovite izbor u polju za potvrdu.

  Ako želite da e-pošta ode na adresu za prosleđivanje i ostane u Outlook.com poštanskom sandučetu, izaberite sačuvaj kopiju prosleđenih poruka.

Ako ste podesili drugi nalog e-pošte da biste prosledili u Outlook.com prijemno poštansko sanduče, uverite se da prosleđivanju nije istekao rok i da je ispravno podešeno. Proverite sa podrškom drugog servisa e-pošte za više informacija.

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, nalog vam je možda privremeno blokiran jer smo primetili neke neobične aktivnosti prijavljivanja. Da biste saznali kako da deblokirate nalog, pročitajte članak Deblokiranje mog Outlook.com naloga.

Sa Outlook.com nalogom možete da povežete do 20 naloga e-pošte. Ako povežete više od 20 naloga, nećete moći da šaljete ili primate poruke ni sa jednog od povezanih naloga. Da biste rešili problem, uklonite neke povezane naloge kako bi ukupan broj povezanih naloga bio 20 ili manje.

Ako ste isprobali gore navedena rešenja, a i dalje ne primate poruke od pošiljaoca, obratite se pošiljaocu. Obavestite ih da:

Outlook.com ne dozvoljava mi da pošaljem e-poštu

Ukoliko imate problema prilikom slanja poruka na Outlook.com, isprobajte ova rešenja.

Ako vam je prijemno sanduče puno, ne možete da šaljete ili primate nove poruke. Da biste napravili mesta u prijemnom poštanskom sandučetu, pokušajte da ispraznite fasciklu sa neželjenom poštom tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na neželjenu e-poštu , a zatim izabrati stavku Isprazni fasciklu.

Da biste uklonili neželjenu e-poštu iz prijemnog sandučeta ili fascikli arhive, možete da koristite opciju „Čišćenje“. Čišćenje omogućava da automatski izbrišete sve dolazne e-poruke od određenog pošiljaoca, zadržite samo najnoviju poruku tog pošiljaoca ili izbrišete e-poruke tog pošiljaoca koje su starije od 10 dana. Izaberite poruku koju želite da očistite i izaberite stavku Čišćenje.

Snimak ekrana dugmeta „Počisti“.

Još jedan dobar način da oslobodite prostor u prijemnom sandučetu jeste čuvanje fotografija i dokumenata u usluzi OneDrive. Da biste saznali kako da sačuvate priloge u usluzi OneDrive, pročitajte članak Oslobađanje skladišta usluzi Outlook.com.

Uverite se da su adrese e-pošte osoba kojima pokušavate da pošaljete poruku ispravno oblikovane. Ako pokušate da pošaljete poruku na pogrešno otkucanu adresu e-pošte, pojaviće se poruka o grešci.

Na primer, ako slučajno izostavite „.com“ iz adrese e-pošte, dobićete grešku nalik na ovu:

Snimak ekrana greške oblikovanja adrese u usluzi Outlook.com.

U cilju odvraćanja pošiljalaca bezvredne pošte, Outlook.com ograničava broj poruka koje se mogu poslati tokom jednog dana. Ako primite poruku da ste dostigli ograničenje broja dnevnih poruka, pokušajte sledeće:

 • Sačuvajte e-poruku kao radnu verziju i pošaljite je sledećeg dana.

 • Povećajte ograničenja broja poruka tako što ćete dodati bezbednosne informacije na nalog (pogledajte članak Povećavanje ograničenja za slanje poruka).

 • Ako je e-poruka kreirana na mobilnom uređaju, dodirnite da biste zatvorili poruku. Primićete obaveštenje koje vas pita da li želite da sačuvate ili izbrišete poruku. Izaberite stavku Sačuvaj, a zatim Sinhronizuj. Zatim možete da odete u Outlook.com na računaru, otvorite radnu verziju i pošaljite je.

Ograničenja broja poslatih poruka možete povećati tako što ćete dodati bezbednosne informacije svom nalogu. Idite na stranicu bezbednosti Microsoft naloga, izaberite Ažuriraj informacije i dodajte sledeće bezbednosne informacije svom nalogu:

Broj telefona:

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalog unesite broj telefona.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Alternativna adresa e-pošte:

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalogu kliknite na strelicu pored stavke Broj telefona, a zatim izaberite stavku Alternativna adresa e-pošte.

 3. Unesite alternativnu adresu e-pošte

 4. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Verifikacija u dva koraka:

 1. Izaberite stavku Podešavanje verifikacije u dva koraka.

 2. Unesite lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavi se.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Sa Outlook.com nalogom možete da povežete do 20 naloga e-pošte. Ako povežete više od 20 naloga, nećete moći da šaljete ili primate poruke ni sa jednog od povezanih naloga. Da biste rešili problem, uklonite neke povezane naloge kako bi ukupan broj povezanih naloga bio 20 ili manje. Više informacija potražite u članku Rešavanje problema sa povezanim nalozima u programu Outlook.com

Ako budete upitani da potvrdite nalog kada pokušate da pošaljete e-poruku iz programa Outlook.com, to je zato što pokušavamo da zaštitimo vaš nalog.

Prijavite se da biste verifikovali Outlook.com nalog.

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, nalog vam je možda privremeno blokiran jer smo primetili neke neobične aktivnosti prijavljivanja. Da biste saznali kako da deblokirate nalog, pročitajte članak Deblokiranje mog Outlook.com naloga.

Outlook.comograničava broj primalaca koje možete da dodate e-poruci. Ako premašite ograničenje, poruka o grešci će vas obavestiti koliko primalaca možete da dodate e-poruci. Uklonite neke primaoce, a zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Outlook.com blokira slanje poruka kada sadržaj Outlook.com filterima neželjene e-pošte izgleda kao neželjena e-pošta. Povremeno valjane e-poruke mogu da se označe kao neželjene. Ako je poruka blokirana, pokušajte da promenite sadržaj poruke, a zatim da je ponovo pošaljete.

Information Rights Management (IRM) dozvoljava pošiljaocima da odrede dozvole za pristup za e-poruke, što može da obuhvata sprečavanje neovlašćenih osoba da prosleđuju, čitaju, štampaju ili kopiraju poruke. Da biste saznali više o ovoj funkciji, pogledajte Uvod u IRM za e-poruke.

Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta. Ako pokušate da šalje poruke sa uređaja koji koristi AUTH PLAIN potvrdu identiteta, poruke se neće slati. Za više informacija pogledajte odeljak Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta.

Ne možete da pošaljete e-poruku iz aplikacije Windows Live Pošta, sa mobilnog uređaja ili iz programa Outlook na računaru

Ranije ove godine, predstavili smo novi Outlook.com koji vam pomaže da se usredsredite na ono što vam je važno, lako sarađujete i budete produktivniji. Kao deo nadogradnje, premeštamo naloge u bezbedniju i pouzdaniju infrastrukturu.

Trebalo bi da ponovo povežete Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili aplikacijom Outlook na telefonu da biste obezbedili najbolje iskustvo pri radu i rešili probleme. Dodatne informacije o tome kako da ponovo povežete nalog potražite u ovom članku.

Windows Live Pošta 2012 više se ne povezuje sa Outlook.com nalozima. Korisnici programa Windows Live Pošta moraće da koriste neku drugu aplikaciju ili veb pregledač da bi posetili sajt www.outlook.com. Ugrađena aplikacija e-pošte u operativnom sistemu Windows jeste preporučena zamena za aplikaciju Windows Live Pošta 2012 i predstavlja najčešće korišćenu aplikaciju e-pošte među Outlook.com korisnicima danas. Pročitajte više o tome zašto Windows Live Pošta 2012 neće da se poveže sa uslugom Outlook.com

Ako ste promenili lozinku za Outlook.com, možda ćete morati da promenite postavke naloga e-pošte u programu Outlook i u aplikacijama za mobilne uređaje.

Ako ste povezali Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili sa aplikacijom Outlook na telefonu i pokušate da pošaljete poruku sa prilogom koji je veći od 25 MB, Outlook neće poslati poruku.

Da biste rešili problem, pređite u otpremno sanduče i otvorite zaglavljene e-poruke. Prvo počnite od najstarije poruke. Ako poruka sadrži prilog koji je veći od 25 MB, izbrišite prilog i priložite manju datoteku ili otpremite datoteku u OneDrive, a zatim priložite vezu ka prilogu. Zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Da biste saznali više o prilaganju datoteka porukama u programu Outlook za Windows, pročitajte odeljak Prilaganje datoteke e-poruci u programu Outlook za Windows.

Ako imate problema sa primanjem ili slanjem poruka sa mobilnog uređaja, pokušajte da uklonite uređaj uOutlook.com opcije.

 1. Prijavite se u Outlook.com na računaru.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Opšte postavke PostavkeSettings> Prikaži sve postavke programa Outlook > > mobilni uređaji.

 3. Sa liste povezanih mobilnih uređaja izaberite telefon, a zatim izaberite Ukloni.

  Postavke mobilnih uređaja

 4. Izaberite stavku Sačuvaj.

 5. Idite na mobilni uređaj i potpuno ga isključite.

 6. Ponovo pokrenite mobilni uređaj posle nekoliko sekundi, a zatim ponovo izvršite sinhronizaciju poštanskog sandučeta.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Da biste dobili podršku u usluzi Outlook.com, kliknite ovde ili izaberite stavku „ Ikona pomoći za Outlook.com“ na traci sa menijima i unesite upit. Ako putem samopomoći ne rešite problem, pomerite se nadole do stavke I dalje vam je potrebna pomoć? i izaberite opciju Da.

Moraćete da se prijavite da biste nam se obratili u usluzi Outlook.com. Ako ne možete da se prijavite, kliknite ovde

Za drugu pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Ikona aplikacije „Pronalaženje pomoći“

Da biste pronašli pomoć i rešili probleme sa drugim Microsoft proizvodima i uslugama, unesite problem ovde

Postavljajte pitanja, pratite diskusije i delite svoje znanje u zajednici na sajtu Outlook.com.

Srodne teme

Opcije za mobilne uređaje na Outlook.com ili Outlook na vebu
Ograničenja skladišta u usluzi Outlook.com
Organizujte prijemno sanduče pomoću alatki"Arhiva", "Čišćenje" i drugih alatki u programu Outlook.com
Označite e-poštu kao neželjenu ili blokirajte pošiljaoceu Outlook.com

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×