Otklanjanje problema sa sinhronizovanjem Outlook.com e-pošte

Ako ne možete da se prijavite na Outlook.com, Hotmail, Live ili MSN nalog e-pošte ili niste sigurni kako da se prijavite ili odjavite, pročitajte Kako da se prijavite u Outlook.com.

Ako ne možete da šaljete i primate e-poštu ili nije moguće povezati se Outlook.com, isprobajte ova rešenja.

Ako imate problema sa Outlook.com, prvo proveritestatus usluge. Ako status nije zelen, sačekajte da usluga počne normalno da radi i pokušajte ponovo.

Nisam primio/la e-poruku koju je neko poslao na moj Outlook.com nalog

Ako je neko poslao e-poruku na Outlook.com nalog, ali ne možete da je pronađete, pročitajte stavku pošta za pretragu i osobe u Outlook.com. Ako poruka nikad nije stigla, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste pokušali da rešite problem:

U vašoj Outlook.com listi fascikli, izaberite Neželjena e-pošta fasciklu i potražite e-poštu koja nedostaje.

Ukoliko postoje poruke koje ne bi trebalo da da su označene kao neželjene, kliknite desnim tasterom miša svaku e-poruku, a zatim odaberite Označi kao ne neželjene. Te poruke će se automatski prebaciti u prijemno poštansko sanduče.

Ako vam je prijemno sanduče puno, ne možete da primate nove poruke. Da biste napravili prostor u prijemnom poštanskom sandučetu, pokušajte da ispraznite fasciklu "Neželjena Pošta " tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša > praznu fasciklu.

Takođe možete ukloniti neželjenu e-poštu iz prijemnog sandučeta ili fascikle arhive. Čišćenje omogućava da automatski izbrišete sve dolazne e-poruke od određenog pošiljaoca, zadržite samo najnoviju poruku tog pošiljaoca ili izbrišete e-poruke tog pošiljaoca koje su starije od 10 dana. Izaberite poruku koju želite da očistite i izaberite stavku Snimak ekrana dugmeta „Počisti“. čišćenja .

Još jedan dobar način da oslobodite prostor u prijemnom sandučetu jeste čuvanje fotografija i dokumenata u usluzi OneDrive. Da biste saznali kako da sačuvate priloge u usluzi OneDrive, pročitajte članak Oslobađanje skladišta usluzi Outlook.com.

Ako se vaše poštansko sanduče filtrira na osnovu kategorija ili ako je redosled sortiranja drugačiji od uobičajenog, možda nećete videti poruke koje očekujete da vidite. Filtriranje i sortiranje dostupni su na vrhu liste poruka.

 • Za filtriranje izaberite stavku Filter, a zatim izaberite koji tip poruka želite da vidite.

 • Za sortiranje izaberite stavku Filtriraj > sortiranje po čemu želite da sortirate.

Snimak ekrana menija „Filter“ sa izabranom stavkom „Sortiraj po“.

Da biste pretražili nedavne poruke, sortirate po datumu. Da biste pretražili porukeod određene osobe, sortirate po. Redosled sortiranja možete stornirati tako što ćete ponovo odabrati opciju.

Fokusirano prijemno sanduče razdvaja vaše prijemno sanduče na dve kartice, Fokusirano i Ostalo, kako bi vam pomoglo da se fokusirate na poruke koje su vam najvažnije. Ako vam je Fokusirano prijemno sanduče omogućeno, neke poruke poslate vama možda su na kartici Ostalo. Možete da kliknete desnim tasterom miša na sve poruke koje želite da se pojavljuju u Fokusiranom i odaberite Premesti u prijemno poštansko sanduče Fokusirano ili Uvek premesti u Fokusirano prijemno poštansko sanduče. Fokusirano prijemno poštansko sanduče će znati koje poruke treba uvek premestiti na karticu Fokusirano .

Da biste saznali kako da isključite Fokusirano prijemno sanduče, pogledajte članak isključivanje Fokusiranog prijemnog poštanskog sandučeta.

 1. Izaberite Postavke Postavke > Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pošta, a zatim izaberite stavku Neželjena e-pošta.

  Snimak pokazuje prozor neželjene e-pošte u oblasti "Pošta" Postavke.

 3. Ako vidite adresu pošiljaoca u okviru Blokirani pošiljaoci i domeni, izaberite njihovu adresu, a zatim izaberite stavku ukloni Uklonite > Sačuvaj.

Ako adresa pošiljaoca nije na listi blokiranih pošiljalaca, možete da ih dodate u sigurne pošiljaoce i domene. E-pošta iz kontakata na listi sigurnih pošiljalaca nikada neće otići u fasciklu Neželjena e-pošta.

 1. Izaberite Postavke Postavke > Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pošta, a zatim izaberite stavku Neželjena e-pošta.

  Snimak pokazuje Pouzdane pošiljaoce iz postavke Neželjene e-pošte u postavki za Outlook.com.

 3. Unesite e-adresu pošiljaoca, a zatim izaberite Dodaj > Sačuvaj.

 1. Izaberite Postavke Postavke > Prikaži sve postavke programa Outlook.

 2. Izaberite stavku Pošta, a zatim izaberite stavku pravila.

  Snimak pokazuje stranicu pravila u prikazu Pošta u Postavke za Outlook.com.

 3. Ako postoji jedno ili više pravila koja sprečavaju da vidite e-poštu koju želite, uradite nešto od sledećeg.

  • Izaberite pravilo koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Brisanje Brisanje .

  • Izaberite pravilo, a zatim izaberite stavku Uredi Uređivanje da biste promenili postavke pravila tako da lakše možete da pronađete poruke. Na primer, možda ćete da promenite radnju u pravilu iz brisanja u kategorizaciju ili označavanje zastavicom.

   Odaberite stavku Sačuvaj.

Da biste se vratili u prijemno poštansko sanduče, izaberite stavku X u gornjem desnom uglu prozora za Postavke.

Potvrdite da li je Prosleđivanje e-pošte omogućeno.

 1. Idite na Postavke prosleđivanja.

 2. Da biste omogućili prosleđivanje, izaberite stavku Omogućavanje prosleđivanja. Da biste onemogućili prosleđivanje, opozovite izbor u polju za potvrdu.

  Ako želite da e-pošta ode na adresu za prosleđivanje i ostane u Outlook.com poštanskom sandučetu, izaberite stavku Zadrži kopiju prosleđenih poruka.

Ako ste podesili drugi nalog e-pošte da biste prosledili u Outlook.com prijemno poštansko sanduče, uverite se da prosleđivanju nije istekao rok i da je ispravno podešeno. Proverite sa podrškom drugog servisa e-pošte za više informacija.

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, nalog vam je možda privremeno blokiran jer smo primetili neke neobične aktivnosti prijavljivanja. Da biste saznali kako da deblokirate nalog, pročitajte članak Deblokiranje mog Outlook.com naloga.

Sa Outlook.com nalogom možete da povežete do 20 naloga e-pošte. Ako povežete više od 20 naloga, nećete moći da šaljete ili primate poruke ni sa jednog od povezanih naloga. Da biste rešili problem, uklonite neke povezane naloge kako bi ukupan broj povezanih naloga bio 20 ili manje.

Ako ste isprobali gore navedena rešenja, a i dalje ne primate poruke od pošiljaoca, obratite se pošiljaocu. Obavestite ih da:

 • Njihova e-pošta nije isporučena Outlook.com.

 • Oni treba da kontaktiraju Microsoft podršku putem postmaster.live.com.

Outlook.com ne dozvoljava mi da pošaljem e-poštu

Ukoliko imate problema prilikom slanja poruka na Outlook.com, isprobajte ova rešenja.

Ako vam je prijemno sanduče puno, ne možete da šaljete ili primate nove poruke. Da biste napravili prostor u prijemnom poštanskom sandučetu, pokušajte da ispraznite fasciklu neželjene pošte tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na stavku Neželjena e-pošta i izabrati stavku prazna fascikla.

Da biste uklonili neželjenu e-poštu iz prijemnog sandučeta ili fascikli arhive, možete da koristite opciju „Čišćenje“. Čišćenje omogućava da automatski izbrišete sve dolazne e-poruke od određenog pošiljaoca, zadržite samo najnoviju poruku tog pošiljaoca ili izbrišete e-poruke tog pošiljaoca koje su starije od 10 dana. Izaberite poruku koju želite da očistite i izaberite stavku Čišćenje.

Snimak ekrana dugmeta „Počisti“.

Još jedan dobar način da oslobodite prostor u prijemnom sandučetu jeste čuvanje fotografija i dokumenata u usluzi OneDrive. Da biste saznali kako da sačuvate priloge u usluzi OneDrive, pročitajte članak Oslobađanje skladišta usluzi Outlook.com.

Uverite se da su adrese e-pošte osoba kojima pokušavate da pošaljete poruku ispravno oblikovane. Ako pokušate da pošaljete poruku na pogrešno otkucanu adresu e-pošte, pojaviće se poruka o grešci.

Na primer, ako slučajno izostavite „.com“ iz adrese e-pošte, dobićete grešku nalik na ovu:

Snimak ekrana greške oblikovanja adrese u usluzi Outlook.com.

U cilju odvraćanja pošiljalaca bezvredne pošte, Outlook.com ograničava broj poruka koje se mogu poslati tokom jednog dana. Ako primite poruku da ste dostigli ograničenje broja dnevnih poruka, pokušajte sledeće:

 • Sačuvajte e-poruku kao radnu verziju i pošaljite je sledećeg dana.

 • Povećajte ograničenja poruka tako što ćete dodati bezbednosne informacije u nalog (pogledajte članak Povećaj ograničenja slanja poruke).

 • Ako je e-poruka kreirana na mobilnom uređaju, dodirnite da biste zatvorili poruku. Primićete obaveštenje koje vas pita da li želite da sačuvate ili izbrišete poruku. Izaberite stavku Sačuvaj, a zatim Sinhronizuj. Zatim možete da odete u Outlook.com na računaru, otvorite radnu verziju i pošaljite je.

Ograničenja broja poslatih poruka možete povećati tako što ćete dodati bezbednosne informacije svom nalogu. Idite na stranicu bezbednosti Microsoft naloga, izaberite Ažuriraj informacije i dodajte sledeće bezbednosne informacije svom nalogu:

Broj telefona:

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalog unesite broj telefona.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Alternativna adresa e-pošte:

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalogu kliknite na strelicu pored stavke Broj telefona, a zatim izaberite stavku Alternativna adresa e-pošte.

 3. Unesite alternativnu adresu e-pošte

 4. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Verifikacija u dva koraka:

 1. Izaberite stavku Podešavanje verifikacije u dva koraka.

 2. Unesite lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavi se.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Sa Outlook.com nalogom možete da povežete do 20 naloga e-pošte. Ako povežete više od 20 naloga, nećete moći da šaljete ili primate poruke ni sa jednog od povezanih naloga. Da biste rešili problem, uklonite neke povezane naloge kako bi ukupan broj povezanih naloga bio 20 ili manje. Više informacija potražite u članku Rešavanje problema sa povezanim nalozima u Outlook.com

Ako se od vas zatraži da verifikujete nalog kada pokušate da pošaljete e-poruku iz Outlook.com, to je zato što pokušavamo da zaštitimo vaš nalog.

Prijavite se da biste verifikovali nalog Outlook.com.

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, nalog vam je možda privremeno blokiran jer smo primetili neke neobične aktivnosti prijavljivanja. Da biste saznali kako da deblokirate nalog, pročitajte članak Deblokiranje mog Outlook.com naloga.

Outlook.comograničava broj primalaca koje možete da dodate e-poruci. Ako premašite ograničenje, poruka o grešci će vas obavestiti koliko primalaca možete da dodate e-poruci. Uklonite neke primaoce, a zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Outlook.com blokira slanje poruka kada sadržaj Outlook.com filterima neželjene e-pošte izgleda kao neželjena e-pošta. Povremeno valjane e-poruke mogu da se označe kao neželjene. Ako je poruka blokirana, pokušajte da promenite sadržaj poruke, a zatim da je ponovo pošaljete.

Information Rights Management (IRM) dozvoljava pošiljaocima da odrede dozvole za pristup za e-poruke, što može da obuhvata sprečavanje neovlašćenih osoba da prosleđuju, čitaju, štampaju ili kopiraju poruke. Da biste saznali više o ovoj funkciji, pogledajte Uvod u IRM za e-poruke.

Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta. Ako pokušate da šalje poruke sa uređaja koji koristi AUTH PLAIN potvrdu identiteta, poruke se neće slati. Za više informacija pogledajte odeljak Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta.

Ne možete da pošaljete e-poruku iz aplikacije Windows Live Pošta, sa mobilnog uređaja ili iz programa Outlook na računaru

Ranije ove godine, predstavili smo novi Outlook.com koji vam pomaže da se usredsredite na ono što vam je važno, lako sarađujete i budete produktivniji. Kao deo nadogradnje, premeštamo naloge u bezbedniju i pouzdaniju infrastrukturu.

Trebalo bi da ponovo povežete Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili aplikacijom Outlook na telefonu da biste obezbedili najbolje iskustvo pri radu i rešili probleme. Dodatne informacije o tome kako da ponovo povežete nalog potražite u ovom članku.

Windows Live Pošta 2012 više se ne povezuje sa Outlook.com nalozima. Korisnici programa Windows Live Pošta moraće da koriste neku drugu aplikaciju ili veb pregledač da bi posetili sajt www.outlook.com. Ugrađena aplikacija e-pošte u operativnom sistemu Windows jeste preporučena zamena za aplikaciju Windows Live Pošta 2012 i predstavlja najčešće korišćenu aplikaciju e-pošte među Outlook.com korisnicima danas. Pročitajte više o tome zašto Windows Live Pošta 2012 neće da se poveže sa uslugom Outlook.com

Ako ste promenili lozinku za Outlook.com, možda ćete morati da promenite postavke naloga e-pošte u programu Outlook i u aplikacijama za mobilne uređaje.

Ako ste povezali Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili sa aplikacijom Outlook na telefonu i pokušate da pošaljete poruku sa prilogom koji je veći od 25 MB, Outlook neće poslati poruku.

Da biste rešili problem, pređite u otpremno sanduče i otvorite zaglavljene e-poruke. Prvo počnite od najstarije poruke. Ako poruka sadrži prilog koji je veći od 25 MB, izbrišite prilog i priložite manju datoteku ili otpremite datoteku u OneDrive, a zatim priložite vezu ka prilogu. Zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Da biste saznali više o prilaganju datoteka porukama u programu Outlook za Windows, pročitajte odeljak Prilaganje datoteke e-poruci u programu Outlook za Windows.

Ako imate problema sa primajem i slanjem poruka sa mobilnog uređaja, pokušajte da uklonite uređaj u opcijamaOutlook.com.

 1. Prijavite se u Outlook.com na računaru.

 2. Na vrhu stranice izaberite Postavke Postavke > Prikaži sve postavke programa Outlook > opšte > mobilne uređaje.

 3. Sa liste povezanih mobilnih uređaja izaberite telefon, a zatim izaberite Ukloni.

  Postavke za mobilne uređaje

 4. Izaberite stavku Sačuvaj.

 5. Idite na mobilni uređaj i potpuno ga isključite.

 6. Ponovo pokrenite mobilni uređaj posle nekoliko sekundi, a zatim ponovo izvršite sinhronizaciju poštanskog sandučeta.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Srodne teme

Opcije za mobilne uređaje u Outlook.com ili programu Outlook na
ograničenjima Veb skladišta u Outlook.com
Organizovanje prijemnog poštanskog sandučeta pomoću programa arhiv, čišćenje i drugih alatki u Outlook.com
Označi e-poštu kao neželjene ili blokade pošiljalaca u Outlook.com

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×