Otkrivanje problema sa obeleživačima

Ako ste dodali obeleživače u dokument i oni izazivaju problem, prvi korak u rešavanju problema je da proverite da li možete da ih vidite. Word ih podrazumevano ne prikazuje.

Da biste prikazali obeleživače u dokumentu, pratite ove korake.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 2. U okviru Prikaži sadržaj dokumenta izaberitestavku Prikaži obeleživače i kliknite na dugme U redu.
  Dijalog „Opcije programa Word“

  Napomene: 

  • Ako dodate obeleživač bloku teksta ili slici (ili bilo kojoj drugoj stavci), obeleživač će se pojaviti u zagradama:
   Obeleživač prikazan uz pomoć zagrada

  • Ako niste izabrali ništa kada ste dodali obeleživač (što znači da ste samo stavili kursor u oblast), obeleživač će se pojaviti kao I-kursor:
   Obeleživač prikazan uz pomoć I-zraka .

Takođe u ovom članku

Poruka o grešci se pojavljuje umesto teksta

Word prikazuje poruku "Greška! Obeleživač nije definisan." ili "Greška! Izvor reference nije pronađen." kada ažurirate polje koje ima raskinutu vezu ka obeleživaču. Originalni tekst možete da vratite u prethodno stanje tako što ćete pritisnuti kombinaciju tastera Ctrl+Z odmah nakon prijema poruke o grešci. Možete da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+Shift+F9 da biste konvertovati tekst u polju u običan tekst.

Da biste istražili raskinute vezu, pokušajte sledeće:

 • Uverite se da obeleživač i dalje postoji     Ljudi ponekad slučajno izbrišu obeleživače kada izbrišu drugi tekst. Da biste to proverili, uverite se da možete da vidite obeleživače u dokumentu.

 • Provera da li su imena polja ispravno napisana     Mnoge stavke koje koriste obeleživače – na primer, unakrsna upućivanje i indekse – umeću se kao polja. Ako ime polja nije ispravno napisano, možda ćete dobiti poruku o grešci. Da biste saznali više o kodovima polja, pročitajte tekst Kodovi polja u programu Word.

Vrh stranice

Stavka koja upućuje na obeleživač nije ispravno ažurirana

Word umeće unakrsna upućivanje kao polja. Ako unakrsno upućivanje ne odražava promene koje napravite u obeleživaču na koje se upućuje, ažurirajte polje. Kliknite desnim tasterom miša na kôd polja, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Ažuriraj polje.

Vrh stranice

Obeleživač nedostaje u unosu automatskog teksta

Kada kreirate stavku automatskog teksta koja sadrži obeleživač, uverite se da ste izabrali sav tekst koji se nalazi u obeleživaču, uključujući otvorene i zatvorene zagrade obeleživača.

Ako uskladištite tekst koji sadrži obeleživač kao stavku automatskog teksta, Word skladišti obeleživač sa unosom. Ako stavku automatskog teksta umetnete više puta u dokument, Word uklanja obeleživač iz prethodne stavke i prilaže ga najnovijem unosu.

Da biste saznali više o automatskom tekstu, pročitajte automatsko umetanje teksta.

Vrh stranice

Neočekivani rezultati prilikom uređivanja obeleživača

Stavke koje su označene obeleživačem možete da isečete, kopirate i nalepite. Možete i da dodate tekst u označene stavke i izbrišete ga iz. Ispod se nalaze promene koje možete da napravite na obeleživačima i rezultatima koje možete da očekujete.

Kopiranje obeleživača

 • Ako kopirate ceo    obeleživač ili deo obeleženog bloka teksta ili slike na drugu lokaciju u istom dokumentu, obeleživač ostaje uz tu originalnu stavku, a kopija nije označena.

 • Ako celu označenu stavku kopirate    u drugi dokument, oba dokumenta sadrže identične stavke sa identičnim obeleživačima.

Isecite i izbrišite obeleživače

 • Ako isečete celu označenu stavku,    a zatim je nalepite u istom dokumentu, stavka i obeleživač se premeštaju na novu lokaciju.

 • Ako izbrišete deo označene stavke,    obeleživač ostaje uz preostali tekst.

Dodavanje u obeleživače

 • Ako dodate tekst između bilo koja dva    znaka označena obeleživačem, dodatni tekst se uključuje u obeleživač.

 • Ako kliknete direktno    posle otvorene zagrade obeleživača, a zatim dodate tekst ili grafiku stavci, dodavanje se uključuje u obeleživač.

 • Ako kliknete direktno posle završne    zagrade obeleživača, a zatim dodate u stavku, dodavanje nije uključeno u obeleživač.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×