Pređi na glavni sadržaj
Otkrivanje sadržaja sa SharePoint početnom stranicom

Otkrivanje sadržaja sa SharePoint početnom stranicom

Početna stranica je gde možete lako da pronađete i pristupite SharePoint lokacije i portala u okviru organizacije. SharePoint Takođe ćete pronaći vesti sa sajtova koje pratite, Predložene lokacije i, ako koristite SharePoint, vesti sa sajtova koje često posećujete i drugih vesti koje preporučuje Microsoft Graph.

Napomene: 

 • Izgled SharePoint početne stranice je nedavno promenjen.

 • SharePoint matična stranica preimenovana je kao SharePoint Početna stranica u SharePoint u sistemu Microsoft 365.

Ako je administrator omogućio, možete da kreirate sajt tima ili komunikacije (video). sa stranice " SharePoint ". Ako koristite SharePoint online, možete da kreirate i objavu vesti. Koristite pretragu da biste pronašli druge lokacije, datoteke ili osobe u organizaciji.

Napomena: Neke funkcionalnosti možda zahtijeva ispravku koju će administrator uraditi. To znači da možda još uvek ne vidite ovu funkciju ili da ona izgleda drugačije od onoga što je opisano u člancima pomoći. Ako ste administrator, morate da nadogradite kolekciju lokacija ako je i dalje u sistemu SharePoint 2010 ili 2013 mode da biste videli novu SharePoint stranicu.

Da biste prikazali stranicu " SharePoint u sistemu Microsoft 365 " u Microsoft 365:

 1. Prijavite se u Microsoft 365. Pomoć potražite u članku gde da se prijavite u Microsoft 365.

 2. U gornjem levom uglu stranice izaberite ikonu za pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 , a zatim izaberite stavku SharePoint.

  Matična stranica sistema Office 365 sa istaknutim SharePoint aplikacijom

  Ne možete da pronađete aplikaciju koju tražite? Iz pokretanja aplikacija kliknite na Sve aplikacije da biste videli abecednu listu Microsoft 365 aplikacija koje su dostupne. Odatle možete da pretražujete određenu aplikaciju.

SharePoint matična stranica

 1. Nalog Polje za pretragu gde možete da pretražujete lokacije koje ste nedavno posetili ili datoteke koje ste nedavno pregledali ili uređivali. Možete i da tražite druge lokacije, datoteke ili osobe u organizaciji.

 2. Kreiranje sajta – Mogućnost kreiranja nove sajta ako je omogućen administrator. Pogledajte članak Kreiranje nove lokacije tima ili Kreiranje lokacije za komunikaciju u usluzi SharePoint online za više informacija.

 3. Kreiranje novog posta Mogućnost kreiranja objave za vesti.

 4. SledećeSharePoint lokacije koje pratite.

 5. NajnovijimNedavne SharePoint lokacije koje ste posetili. Ako kliknete na dugme Pogledajte sve će vas odneti na stranicu koja navodi sve nedavne SharePoint lokacije koje ste posetili.

 6. Istaknute veze – Veze ka SharePoint lokacijama i portovima koje sadrži organizacija.

  Napomena: Ako ste administrator Microsoft 365, možete da konfigurišete koje veze se pojavljuju u ovom odeljku. Više informacija potražite u članku Promena liste veze na SharePoint početnom stranici.

 7. Vesti sa sajtova – Odeljak sa vestima koji prikazuje nedavne vesti sa sajtova koje pratite, lokacije koje često posećujete i druge vesti koje predlaže Office Graph. Izaberite stavku Pogledajte sve da biste videli listu 100 najnovijih članaka.

 8. Često posećuju lokacije –SharePoint lokacije koje često posećujete. Pored imena stranice i veze, videćete i nedavne informacije o aktivnostima o sajtu, na primer, ako je nešto na sajtu nedavno ažurirano. Ako su na spisku 12 ili više lokacija navedenih u ovom odeljku, videćete stavku Vidi sve veze koje, kada se klikne, će vas odneti na stranicu koja navodi sve SharePoint lokacije koje često posećujete.

 9. Predložene lokacije –Predloženu SharePoint lokacije koje generiše Office Graph.

 10. Sačuvaj za kasnije – Objavljene poruke za vijesti će ovde biti prikazane. 

Napomena: Lista preporučenih SharePoint lokacija koje generiše Office Graph u predloženom odeljku može biti ograničena ako je Office Graph isključen ili nije dostupan. Administratori mogu da omoguće Office Graph tako što će omogućiti pristup Office grafikonu u Microsoft 365 centar administracije. Dok ne možete da isključite Office Graph ako ga administrator omogući, možete da uključite ili isključite upotrebu dokumenata pomoću usluge Delve. Na stranici profila (kliknite na ime ili sliku u gornjem desnom uglu izaberite moj profil. Kada se na stranici profila vratite na stavku postavke Ikona „Postavke“ > postavkama funkcije i u okviru dokumenti u usluzi delveIzaberite stavku.

Bilo koje objave na vestima možete sačuvati u odeljku vijesti da biste pročitali kasnije. Svaka objava novosti ima veze na dnu kartice koju koristite za čuvanje za kasnije.

Za kasnije čuvanje

 1. Pronađite objavu diskusije koju želite da sačuvate i kliknite na vezu na dnu kartice.

  Kliknite na ikonu da biste sačuvali za kasnije
 2. Da biste prikazali objavljene poruke koje ste već sačuvali, kliknite na dugme sačuvano za kasnije na dnu bilo koje stavke koju ste sačuvali.

  Kliknite da biste videli panel nedavno sačuvanih stavki

  Tabla se pojavljuje za brzi pristup nedavno sačuvanim stavkama. Ako se sačuvana stavka ne pojavi na ovoj listi, izaberite stavku Pogledajte sve sačuvane stavke na dnu panela da biste videli sve što ste sačuvali.

Možete da pratite SharePoint u sistemu Microsoft 365 sajt i da je karika do te stranice dodata u sledeći odeljak SharePoint u sistemu Microsoft 365 Start stranice. Lokacije su navedene redosledom po kojem su praćene lokacijom koje su nedavno praćene sa liste.

Da biste sledili sajt

 1. Pronađite SharePoint u sistemu Microsoft 365 lokaciju koju želite da koristite. Lokaciju možete da pronađete tako što ćete je potražiti u polju za pretragu na vrhu stranice "početak" SharePoint u sistemu Microsoft 365 ili tako što ćete je pronaći u jednom od odeljaka na SharePoint u sistemu Microsoft 365 početnom stranici.

 2. Ako ste na stranici " SharePoint u sistemu Microsoft 365 Start", uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na zvezdu pored imena stranice u levoj traci da biste sledili sajt. Zvezda će biti dobra da pokaže da pratite sajt.

   Kliknite na prazan Start pored stranice da biste ga sledili.
  • Ako ste na lokaciji koju želite da pratite, kliknite na Ne prati SharePoint sajt koje se nalazi na desnoj strani trake sa menijima da biste je dodali na listu pratnih lokacija.

  Karika ka lokaciji će biti dodata na listu "praćene lokacije" u levom oknu SharePoint u sistemu Microsoft 365 početnom stranici.

Možete da prestanete da pratite SharePoint lokacije i da se karika do te lokacije ukloni iz sledećeg odeljka SharePoint Start stranice.

Zaustavljanje praćenja sajta

 1. Na stranici SharePoint u sistemu Microsoft 365 Početna stranica u sledećem odeljku pronađite lokaciju koju želite da prestanete da pratite.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na zvezdu pored imena stranice na levoj traci za navigaciju. Zvezda će biti prazna, a karika ka lokaciji više se neće pojaviti na listi praćene lokacije.

   Kliknite na zvezdu na stranici na levoj traci za navigaciju

  • Ako ste na sajtu koji želite da pratite, kliknite na Praćenje SharePoint lokacije koje se nalazi na desnoj strani trake sa menijima da biste zaustavili praćenje lokacije.

Stranica SharePoint u sistemu Microsoft 365 pokreće se sa poljem za pretragu koje vam omogućava da brzo pronađete lokacije, datoteke i osobe koje tražite. Pretraga je lična. Čak i pre nego što počnete da kucate, videćete rezultate na osnovu prethodne aktivnosti u sistemu SharePoint. Rezultati se ažuriraju dok kucate. Saznajte više o pretraživanju.

SharePoint matična stranica

 1. Polje za pretragu gde možete da pretražujete lokacije koje ste posetili ili koje ste prikazali. Možete i da tražite druge lokacije, datoteke ili osobe u organizaciji.

 2. Mogućnost kreiranja nove sajta ako je omogućen administrator. Pogledajte članak Kreiranje nove lokacije tima ili Kreiranje lokacije za komunikaciju u usluzi SharePoint online za više informacija.

 3. Veze ka SharePoint lokacijama i portovima koje sadrži organizacija.

  Napomena: Ako ste administrator za Mysajt host u SharePoint, možete da konfigurišete koje veze se pojavljuju u ovom odeljku. Više informacija potražite u članku Promena liste veze na SharePoint početnom stranici.

 4. Odeljak sa vestima koji prikazuje nedavne vesti sa sajtova koje pratite i sa sajtova koji su vam nagovestili na osnovu aktivnosti. Izaberite stavku Pogledajte sve da biste videli listu najnovijih članaka.

 5. SharePoint lokacije koje pratite.

 6. Predloženo SharePoint lokacije koje prikazuju najviše 8 aktivnih sajtova.

Možete da pratite SharePoint sajt i da je karika do te stranice dodata u sledeći odeljak SharePoint Start stranice. Lokacije su navedene redosledom po kojem su praćene lokacijom koje su nedavno praćene sa liste.

Da biste sledili sajt

 1. Pronađite SharePoint lokaciju koju želite da koristite. Lokaciju možete da pronađete tako što ćete je potražiti u polju za pretragu na vrhu stranice "početak" SharePoint ili tako što ćete je pronaći u jednom od odeljaka na SharePoint početnom stranici.

 2. Idite na sajt koji želite da uradite tako što ćete kliknuti na ime sajta. Kada se nalazite na sajtu, kliknite Ne prati SharePoint sajt na desnoj strani trake sa menijima da biste je dodali na listu pratnih lokacija. Karika ka lokaciji će biti dodata na listu "praćene lokacije" u levom oknu SharePoint početnom stranici.

Možete da prestanete da pratite SharePoint lokacije i da se karika do te lokacije ukloni iz sledećeg odeljka SharePoint Start stranice.

Zaustavljanje praćenja sajta

 1. Na stranici SharePoint Početna stranica u sledećem odeljku pronađite lokaciju koju želite da prestanete da pratite.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na zvezdu pored imena stranice na levoj traci za navigaciju. Zvezda će biti prazna, a karika ka lokaciji više se neće pojaviti na listi praćene lokacije.

   Kliknite na zvezdu na stranici na levoj traci za navigaciju

  • Ako ste na sajtu koji želite da pratite, kliknite na Praćenje SharePoint lokacije koje se nalazi na desnoj strani trake sa menijima da biste zaustavili praćenje lokacije.

Početna stranica obuhvata moderno polje za pretragu koje vam omogućava da brzo pronađete lokacije, datoteke i osobe koje tražite. SharePoint Čak i pre nego što počnete da kucate, videćete rezultate i rezultate se ažuriraju dok kucate. Saznajte više o pretraživanju u sistemu SharePoint Server.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×