Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Stalna zaštita bilo koje datoteke, bilo gde

Nabavite Word, Excel i PowerPoint plus 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu vaših datoteka.

Nadogradi odmah

Datoteke možete da dodate u OneDrive na različite načine, a zatim da im pristupite sa bilo kog mesta.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Korišćenje veb sajta OneDrive

U zavisnosti od Veb pregledača koji koristite, možete da otpremite datoteke 250GB po veličini. (Ovo ograničenje je po datoteci, nije ukupno.)

Napomena: Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke uOneDrive aplikaciju za računare umesto da koristite dugme " Otpremi " na Veb lokaciji.

 1. Na Veb lokaciji OneDrive, prijavite se pomoću Microsoft naloga, a zatim potražite lokaciju na koju želite da dodate datoteke.

 2. Izaberite stavku Otpremi.

  Otpremanje datoteka ili slika u OneDrive

 3. Izaberite datoteke koje želite da otpremite, a zatim izaberite stavku Otvori.

Saveti: 

 • Možete i da prevlačite datoteke iz istraživača datoteka ili Mac tragaиa direktno u datoteke na OneDrive Veb lokaciji.

 • U pregledaču Google Chrome ili Microsoft Edge možete i da otpremite fascikle pomoću opcije Fascikla u meniju Otpremanje odnosno da prevučete fascikle na veb sajt.

 • Saznajte više o načinima za organizovanje i pronalaženje fotografija u usluzi OneDrive.

Korišćenje istraživača datoteka ili Mac pronalazača za kopiranje ili premeštanje datoteka u OneDrive

Možete da kopirate ili premestite datoteke iz jedne fascikle u OneDrive ili iz drugih fascikli na računaru. (Kada premestite datoteke iz drugih fascikli na računaru u OneDrive fasciklu, uklanjate ih sa računara i dodajete ih OneDrive.)

U istraživaču datoteka i Mac pronalazača, ako želite da kopirate stavku umesto da je premestite, kliknite desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izaberite stavku Kopiraj, a zatim otvorite fasciklu OneDrive (ili potfasciklu) i kliknite desnim tasterom miša > nalepite kopiju stavke u OneDrive.

Da biste premestili datoteku pomoću programa Windows Explorer File, prevucite datoteke sa liste datoteka u desnom oknu da biste OneDrive u levom oknu.

Snimak premeštanja datoteke u drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

Da biste premestili datoteku pomoću programskog dodatka Mac, prevucite datoteke sa liste datoteka u desnom oknu da biste OneDrive u levom oknu (ako ste OneDrive naveli ispod Omiljene lokacije). Posle trenutka, pronalazaи će se prebaciti na prikaz postojećih OneDrive datoteka i fascikli u desnom oknu i možete da prevučete datoteku u potfasciklu po vašem izboru.

Mac pronalazač Mac prikazuje prevlačenje i otpuštanje datoteka

U operativnom sistemu Windows 10

U novim instalacijama operativnog sistema Windows 10 za mnoge korisnike koji ispunjavaju uslove, datoteke se podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive, a ne na računaru u operativnom sistemu Windows 10. To znači da tim datotekama možete da pristupite sa bilo kog uređaja koji može da se poveže sa internetom i one su zaštićene u slučaju da se računar ošteti. Podrazumevane postavke za čuvanje možete da promenite bilo kada. Saznajte kako da odredite gde se datoteke čuvaju ili da ih premestite u uslugu OneDrive.

U operativnom sistemu Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Datoteke i fascikle možete automatski da dodajete u OneDrive sa računara, bez posete veb sajtu OneDrive. Datoteke koje dodate u OneDrive na ovaj način mogu da budu na 250GB veličini. (Ako se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, maksimalna veličina datoteke je 100GB.)

Možete da čuvate direktno u OneDrive iz Microsoft Office datoteka (kao što su Word dokumenti i Excel radni listovi), PDF datoteka i drugih dokumenata. Ako računar ima ugrađenu kameru, automatski možete da čuvate kopije fotografija koje snimate direktno u usluzi OneDrive, tako da uvek imate rezervnu kopiju. Da biste bili sigurni da je računar postavljen tako da čuva automatski, proverite OneDrive postavke.

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

 2. Za dokumente izaberite stavku OneDrive, a zatim podrazumevano uključite Čuvanje dokumenata u OneDrive.

 3. Za fotografije, izaberite stavku Snimci kamere, a zatim odaberite stavku Otpremi fotografije dobrog kvalitetaili za kopije većeg rešenja, odaberite stavku otpremaj fotografije u najboljemčlanku.

Kada premeštate datoteke, uklanjate ih sa računara i dodajete u OneDrive.

 1. Kliknite na strelicu pored stavke OneDrive i odaberite ovaj računar.

 2. Potražite datoteke koje želite da premestite, a zatim prevucite nadole po njima ili kliknite desnim tasterom miša na njih da biste ih izabrali.

 3. Izaberite stavku Iseci.

 4. Kliknite na strelicu pored ovog računara i odaberite OneDrive da biste prešli na fasciklu u OneDrive.

 5. Brzo prevucite sa gornje ili donje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša da biste otvorili komande aplikacije, a zatim izaberite stavku Nalepi.

Korišćenje aplikacije OneDrive za stone računare

Ako imate Windows 7, Windows Vista ili Mac, možete da instalirate besplatnu OneDrive aplikaciju za računare za automatsko otpremanje datoteka i fascikli na OneDrive. Datoteke koje otpremite pomoću aplikacije za računare mogu da budu najviše 20GB.

Korišćenje aplikacije za mobilne uređaje

Datoteke možete da otpremate u OneDrive pomoću OneDrive aplikacije za mobilne uređaje za Android, iOS ili Windows Phone. Da biste saznali kako, pogledajte sledeće teme:

Iz sistema Microsoft Office ili Microsoft 365

U bilo kom Office dokumentu izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao, odaberite OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Čuvanje datoteke iz programa Word u usluzi OneDrive for Business

Napomene: 

 • Microsoft može da ograniči broj datoteka koje možete da otpremite u OneDrive svakog meseca.

 • Poštujte autorska prava i vodite računa o tome šta delite na mreži. Kopiranjem ili deljenjem neovlašćenog materijala krši se Microsoft ugovor o pružanju usluga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×