Otvaranje beležnice u programu OneNote za Windows

Kada prvi put instalirate OneNote, bićete upitani da kreirate beležnicu. Svaki put kada otvorite OneNote, beležnica će se automatski otvoriti. Jednu beležnicu možete da koristite za sve beleške ili možete da kreirate više beležnica. Ako imate nekoliko beležnica, možete da se prebacujete između njih.

Prebacivanje između beležnica

  1. Izaberite stavke Datoteka > Otvori.

    Open a notebook from the File menu

  2. U dostupnim opcijama uradite nešto od sledećeg:

    • Ako je beležnica koju želite uskladištena na OneDrive, pronaći ćete je u okviru stavke Otvaranje iz OneDrive. Jednostavno kliknite na beležnicu da biste je otvorili.

    • Ako je Beležnica koju želite prethodno bila otvorena, kliknite na njeno ime na listi nedavno korišćenih Beležnica .

    • Ako željena beležnica nije uskladištena na istoj lokaciji kao beležnica koja vam je trenutno otvorena, kliknite na jednu od dostupnih lokacija u okviru Otvorite sa drugih lokacija.

Veći broj beležnica predstavlja koristan način da držite skupove beležaka razdvojenim. Na primer, ako radite tokom dana, a noću idete na časove, možete da imate dve beležnice pod imenom „Posao“ i „Škola“. Ako delite beleške i sa porodicom, možete da imate i dodatnu beležnicu „Kuća“ ili „Porodica“.

Možete da imate odvojene skupove beležaka na druge značajne ili korisne načine. Na primer, ako koristite OneNote za arhiviranje ponavljajućih poslovnih informacija kao što su timski izveštaji o statusu, planovi projekta ili ugovori sa klijentima, možete da kreirate odvojenu beležnicu za svaku kalendarsku godinu. Na taj način, jedna beležnica nikada neće postati previše glomazna.

Kada otvorite beležnicu, njeno ime se postavlja na listi „Beležnice“ koju možete da vidite tako što ćete kliknuti na strelicu nadole pored trenutnog naslova beležnice (samo levo od kartica odeljaka na vrhu beležaka). Kliknite na ime beležnice na listi „Beležnice“ da biste se prebacivali između beležnica.

Napomena:  OneNote automatski čuva vaš rad u svim beležnicama. Možete se prebacivati između više beležnica bez brige oko čuvanja promena. Sledeći put kada ponovo otvorite beležnicu, poslednje promene će biti tu bez obzira na mesto skladištenja beležnica.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×