Otvaranje i korišćenje deljenog poštanskog sandučeta u programu Outlook na vebu

Deljeno poštansko sanduče olakšava grupi korisnika da nadgledaju i šalju e-poštu sa javne adrese e-pošte kao što je info@contoso.com. Kada osoba u grupi odgovori na poruku koja je poslata u Deljeno poštansko sanduče, pojavljuje se odgovor sa deljene adrese, a ne od pojedinačne osobe. Deljeno poštansko sanduče možete da koristite i kao deljeni kalendar tima.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Savet: Da biste mogli da koristite Deljeno poštansko sanduče, Microsoft 365 administrator za vašu organizaciju mora da je kreira i doda kao člana. Više informacija potražite u članku Kreiranje deljenog poštanskog sandučetakoji opisuje šta administrator treba da radi.

Ovaj metod se preporučuje ako želite da istovremeno nadgledate e-poštu iz primarnog poštanskog sandučeta i deljenog poštanskog sandučeta. Kada dovršite ovaj zadatak, Deljeno poštansko sanduče i njegove fascikle prikazuju se u levom oknu za navigaciju svaki put kada otvorite Outlook na vebu.

 1. Prijavite se na nalog u usluzi Outlook na vebu.

 2. Za Exchange online Poštanske sandučiće kliknite desnim tasterom miša na fascikle u levom oknu za navigaciju, a zatim odaberite stavku Dodaj deljenu fasciklu. Za Exchange lokalne Poštanske sandučiće kliknite desnim tasterom miša na ime primarnog poštanskog sandučeta (kao što je Moli Dempsej) u levom oknu za navigaciju, a zatim odaberite stavku Dodaj deljenu fasciklu.

 3. U dijalogu Dodavanje deljene fascikle otkucajte ime ili adresu e-pošte osobe koja deli poštansko sanduče sa vama, a zatim kliknite na dugme Dodaj. Odnosno, otkucajte ime deljenog poštanskog sandučeta čiji ste član, na primer info@contoso.com.

Deljeno poštansko sanduče prikazuje se na spisku fascikli u usluzi Outlook na vebu. Fascikle deljenog poštanskog sandučeta možete da razvijate ili skupljate, kao i one iz primarnog poštanskog sandučeta. Deljeno poštansko sanduče možete i da uklonite sa spiska fascikli. Da biste ga uklonili, kliknite desnim tasterom miša na deljeno poštansko sanduče, a zatim izaberite stavku Ukloni deljenu fasciklu.

Da biste dobili obaveštenja o novim porukama u prijemnom poštanskom sandučetu deljenog poštanskog sandučeta, morate da Otvorite Deljeno poštansko sanduče u zasebnom prozoru pregledača.

Preporučujemo da ovaj metod koristite ako želite da vidite e-poštu za deljeno poštansko sanduče i upravljate njom u posebnom prozoru pregledača. Ovaj metod vam takođe omogućava da primate obaveštenja o novim stavkama u prijemnom poštanskom sandučetu deljenog poštanskog sandučeta.

 1. Prijavite se na nalog u usluzi Outlook na vebu.

 2. Na Outlook na vebu traci za navigaciju kliknite na svoje ime. Pojavljuje se spisak.

 3. Izaberite stavku Otvori drugo poštansko sanduče.

 4. Otkucajte e-adresu drugog poštanskog sandučeta koju želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori. U zasebnom prozoru otvara se druga Outlook na vebu sesija koja pruža pristup drugom poštanskom sandučetu.

Savet: Ako pogrešno ukucate adresu e-pošte poštanskog sandučeta, rezultat je „podudaranje nije pronađeno”. Ponovo pokušajte da otkucate adresu e-pošte.

 1. Odaberite stavku Nova pošta iznad liste fascikli. U oknu za čitanje pojavljuje se obrazac nove poruke.

 2. Na vrhu poruke odaberite stavku Još radnji > Prikaži.

  Snimak ekrana opcije Prikaži Od

  Ta opcija pokazuje da će osobe koje prime e-poruku videti da ona dolazi iz deljenog poštanskog sandučeta, a ne sa vašeg naloga e-pošte.

 3. Kada prvi put koristite Deljeno poštansko sanduče, morate da dodate adresu u opcije koje su dostupne na padajućoj listi " od padajuće liste":

  1. Kliknite desnim tasterom miša na adresu od adrese i odaberite stavku Ukloni.

   Snimak ekrana opcije "Ukloni"

  2. Otkucajte deljenu adresu. Kada sledeći put budete odgovarali iz deljenog poštanskog sandučeta, njegova adresa će se pojaviti kao opcija na padajućoj listi.

 4. Da biste dodali primaoce, otkucajte ime bilo koje osobe iz fascikle kontakata ili sa spiska adresa organizacije odnosno otkucajte e-adresu u Za ili Cc. Kada prvi put unesete ime neke osobe, Outlook na vebu traži adresu te osobe. Ubuduće ime će biti keširano da bi se ubuduće brže pronašlo.

 5. Otkucajte temu.

 6. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

 7. Kada poruka bude spremna za slanje, kliknite na dugme Pošalji.

Kada prvi put odgovorite na poruku koja je poslata u Deljeno poštansko sanduče, morate da dodate deljenu adresu u okvir sa padajućeg menija. Evo kako to da uradite:

 1. Otvorite Outlook na vebu i idite na Deljeno poštansko sanduče.

 2. Otvorite poruku koja je poslata deljenoj adresi.

 3. Kliknite na dugme Odgovori.

 4. Na vrhu poruke odaberite stavku Još radnji > Prikaži.

  Snimak ekrana opcije Prikaži Od

 5. Kliknite desnim tasterom miša na adresu od adrese i odaberite stavku Ukloni.

  Snimak ekrana opcije "Ukloni"

 6. Otkucajte deljenu adresu i pošaljite poruku. Kada sledeći put budete odgovarali iz deljenog poštanskog sandučeta, njegova adresa će se pojaviti kao opcija na padajućoj listi.

Jedna od dobrih stvari prilikom korišćenja deljenog poštanskog sandučeta jeste to što svako ko ima pristup deljenom poštanskom sandučetu ima i potpuni pristup kalendaru. Događaje u kalendaru možete da pravite, uređujete i brišete. Koristite deljeni kalendar onako kako biste koristili svoj kalendar. Evo kratke liste stvari koje možete da uradite sa kalendarom deljenog poštanskog sandučeta:

 • Obavestite tim kada idete na odmor ili kada ćete biti odsutni.

 • Kreirajte sastanak tima.

 • Uredite događaje kalendara koje je neko drugi kreirao.

 • Otkažite sastanak koji je neko drugi kreirao.

Da biste pristupili deljenom kalendaru, uradite sledeće:

 1. Prijavite se u poštansko sanduče pomoću usluge Outlook na vebu, a zatim izaberite stavku Kalendar.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na druge kalendare, a zatim izaberite stavku Otvori kalendar.

  Snimak ekrana opcije "Otvori kalendar"

 3. U usluzi Directorypotražite deljeni kalendar koji želite da otvorite. Izaberite deljeno poštansko sanduče koje želite da otvorite i kliknite na dugme Otvori.

 4. Deljeni kalendar se prikazuje na spisku fascikli „Kalendar“.

Da biste pristupili deljenom poštanskom sandučetu na mobilnom uređaju, otvorite pregledač, prijavite se u Microsoft 365, a zatim idite na Outlook na vebu. Iz Outlook na vebu možete da pristupite deljenom poštanskom sandučetu.

Deljenom poštanskom sandučetu ne možete da pristupate u aplikaciji Outlook koja je instalirana na mobilnom uređaju. Da li želite tu funkciju? Obavestite Outlook tim inženjera. Glasajte ovde!

Samo administrator Microsoft 365 ima dozvole za podešavanje mogućnosti slanja automatskih odgovora iz deljenog poštanskog sandučeta. Za uputstva, zamolite administratora da vidi Kreiranje deljenog poštanskog sandučeta.

Takođe pogledajte

Dodavanje pravila za deljeno poštansko sanduče

Otvaranje i korišćenje deljenog poštanskog sandučeta u programima Outlook 2016 i Outlook 2013

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×