Outlook se ne odaziva, zaglavljen na adresi "obrada", prestao da radi ili zamrzava

Outlook se ne odaziva, zaglavljen na adresi "obrada", prestao da radi ili zamrzava

Da li ste dobili grešku „Outlook se ne odaziva“? Da li je Outlook zaglavljen na ekranu na kom samo piše „Obrada“? Ili da li Outlook zaustavlja ili prekine da radi kada otvarate datoteku ili šaljete e-poruku?

Postoji nekoliko mogućih razloga za to ponašanje programa Outlook. Moguća rešenja predstavili smo po redosledu od najbržih do onih koji zahtevaju najviše vremena.

Pokretanje programa Outlook u bezbednom režimu radi rešavanja ekrana „Obrada“

Ako Outlook prekine da odgovara na ekranu koji kaže „Obrada“, možete da zatvorite Outlook, pokrenite ga u bezbednom režimu, a zatim ga zatvorite i standardno otvorite da biste rešili problem.

 1. Zatvorite Outlook.

 2. Pokrenite Outlook u bezbednom režimu tako što ćete odabrati neku od sledećih opcija.

  • U operativnom sistemu Windows 10 odaberite stavku Start, otkucajte Outlook.exe /safe i pritisnite taster Enter.

  • U operativnom sistemu Windows 7 odaberite Start, u polju Pretraži programe i datoteke otkucajte Outlook /safe, a zatim pritisnite taster Enter.

  • U operativnom sistemu Windows 8, u meniju Aplikacije odaberite stavku Pokreni, otkucajte Outlook /safe, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. Zatvorite Outlook, a zatim ga otvorite normalno.

Ako Outlook nije zaglavljen na ekranu koji kaže „Obrada“ ili ovim niste rešili problem, pređite na korake u nastavku. Ako ti koraci ne funkcionišu, pogledajte odeljak potrebna vam je dodatna pomoć? na kraju ovog članka.

1. korak: Postoji li otvoren dijalog?

Neke stvari koje radite u programu Outlook traže potvrdu. Na primer, prvi put kada pokušate da odbacite sve podsetnike na listi, Outlook vas pita da li ste sigurni da želite da uradite to. Ako ne odaberete nijednu opciju sa dijaloga, Outlook vam ne dozvoljava da radite nešto drugo. Proverite da li ima otvorenih dijaloga. Kombinacija tastera Alt+Tab će vam pomoći da se prebacujete sa prozora na prozor i pomoći će vam da vidite koji dijalozi možda ne dozvoljavaju programu Outlook da se odazove.

Ako ne možete da pronađete otvoren dijalog, pređite na sledeći korak.

2. korak: Uverite se da Outlook ne radi na velikom ili dugačkom procesu

Ako pokušate da izbrišete ili premestite veliki broj poruka odjednom, Outlook može da izgleda kao da je zamrznuo, ali zaista radi u pozadini. Proverite statusnu traku na dnu ekrana. Ako Outlook izvršava neke operacije na stotinama ili hiljadama poruka odjednom, on će možda izgledati zaglavljeno. Dajte programu Outlook nekoliko minuta da završi proces i trebalo bi ponovo da počne da radi.

Ako Outlook ne radi na velikom ili dugačkom procesu, pređite na sledeći korak.

3. korak: Instalacija najnovijih Windows i Office ispravki

Outlook najbolje radi kada je ažuran. Preporučujemo da se Windows Update podesi da automatski preuzima i instalira preporučene ispravke. Popravke grešaka, nove funkcije i poboljšanja performansi redovno se objavljuju.

Ako instaliranjem najnovijih ispravki niste rešili problem, pređite na sledeći korak.

4. korak: Popravljanje Office programa

Popravka Office programa može da reši probleme sa Outlook ne odaziva ili se zamrzava. Greške u Office datotekama se automatski popravljaju.

 1. Izađite iz svih pokrenutih Office programa.

 2. Na kontrolnoj tabliodaberite stavku Programi i funkcije.

 3. Na listi instaliranih programa kliknite desnim tasterom miša na Microsoft Office 2016 ili Microsoft Office 2013, a zatim odaberite stavku Promeni.

Ako popravljanjem Office programa niste rešili problem, pređite na sledeći korak.

5. korak: Popravka Outlook datoteka sa podacima

Kada instalirate Office, alatka za popravku prijemnog poštanskog sandučeta (SCANSPST.EXE) se takođe instalira na RAČUNARU. Alatka za popravljanje prijemnog poštanskog sandučeta može da reši probleme tako što skenira Outlook datoteke sa podacima i popravi greške.

Pređite na sledeći korak ako popravkom Outlook datoteka sa podacima niste rešili problem.

6. korak: Kreiranje novog korisničkog profila

Vaš profil skladišti različite postavke koje kontrolišu izgled i doživljaj programa Outlook. Možete da kreirate novi profil, a zatim dodate naloge e-pošte u njega.

 1. Zatvorite Outlook.

 2. Odaberite nešto od sledećeg:

  • U operativnom sistemu Windows 10 odaberite stavku Start. Otkucajte Control Panel, a zatim pritisnite taster Enter. Odaberite stavke Korisnički nalozi > Pošta > Prikaži profile.

  • U operativnom sistemu Windows 8 otvorite meni Aplikacije i odaberite stavke Kontrolna tabla > Pošta > Prikaži profile.

  • U Windows 7 odaberite stavku započni > kontrolnu tablu > Pošta > Prikaži profile.

 3. Odaberite Dodaj i u polju Ime profila otkucajte ime profila, a zatim odaberite stavku U redu.

 4. Unesite e-adresu i lozinku za primarni nalog e-pošte koji koristite u programu Outlook, a zatim prođite kroz korake za kreiranje profila.

 5. Kada se profil napravi, u dijalogu Prikaz profila odaberite opciju Upitaj koji će se profil koristiti.

 6. Pokrenite Outlook i odaberite novi profil.

Ako pravljenje novog profila reši problem, možete da se vratite u dijalog Prikaz profila i izbrišete stari profil.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ako imate problema sa programom Outlook kao deo pretplate na Microsoft 365 za preduzeća, možemo da dijagnostikujemo i rešimo nekoliko uobičajenih problema sa Outlook problemima. Ako naša automatska alatka ne može da reši problem, ne koristite Microsoft 365 za preduzeća ili želite da razgovarate sa podrškom, možete da kontaktirate Desk za odgovore.

Dozvolite nam da rešimo vaš problem
Automatsko dijagnostikovanje i rešavanje problema u programu Outlook

Potrebna vam je dodatna pomoć?
Obratite se službi Answer Desk.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×