Pasusa (karticu prelamanje redova i pasusa)

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite opcije na kartici Prelamanje redova i pasusa da biste kontrolisali kako redova i pasusa preloma između okvira za tekst ili kolone. Ove opcije primenjuju se samo na izabrani tekst ili pasuse.

Kontrola udovica/siroče     Udovica i siročića su pojedinačne redove teksta u pasusu koji štampa na vrhu ili na dnu okvira za tekst ili koloni. Da biste sprečili udovica i siročića tako što ćete uvek imati najmanje dva reda teksta na vrhu ili na dnu okvira za tekst, potvrdite izbor u polju za potvrdu udovica/siroče kontrolu .

Poveži sa narednim pasusom     Možete da sprečite dva pasusa budu razdeljena u dva okvira za tekst ili kolone. Da biste zadržali izabranog pasusa i onaj koji sledi zajedno u istom okviru za tekst ili koloni, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zadrži pasus uz sledeći .

Zadrži redove zajedno    Možete da sprečite pasusa budu razdeljena u dva okvira za tekst ili kolone. Da biste zadržali svih redova izabranih pasusa zajedno u istom okviru za tekst ili koloni, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zadrži redove zajedno .

Pokretanje u sledećem okviru za tekst    Da biste se uverili da izabrani pasus uvek započinje na vrhu okvira za tekst, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni u sledećem okviru za tekst .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×