Plan Access usluga u sistemu SharePoint

Više ne preporučujemo Access usluge za nove veb aplikacije i veb baze podataka.

 • U sistemu SharePoint Server ova funkcija će biti podržana u skladu sa Microsoft smernice za životni ciklus.

 • Ova funkcija se povukla sa Microsoft 365 i SharePoint online. Prestali smo da pravimo nove Veb aplikacije zasnovane na programu Access i Access Veb baze podataka u programu Microsoft 365 i SharePoint Online u junu, 2017 i isključite sve preostale Veb aplikacije i Veb baze podataka do aprila, 2018.

Ova odluka nije uticala na Access baze podataka za računare (. accdb). Baze podataka za stone računare imaju moćne funkcije zbog kojih je Access popularan za kreiranje poslovnih rešenja. Nastavićemo da ulažemo u Access Desktop baze podataka proširenjem povezivanja podataka, upravljanja bazom podataka i drugih funkcija.

Razmotrite korišćenje Power Apps aplikacija

Kao alternativa za Access Veb aplikacije i Veb baze podataka, preporučujemo da razmotrite Microsoft Power Apps da biste napravili nekodove Business Solutions za Veb i mobilne uređaje. Iako su Power Apps relativno novi proizvod, Microsoft pravi značajna ulaganja u programskim aplikacijama da bi je napravio alatku za premijeru za Business Solutions i redovno dodaje nove funkcije.

Možete da pročitate više o tome kako da ponovo kreirate postojeću Access Veb aplikaciju kao Power aplikaciju u Beloj papiru, Uvod u Microsoft Power aplikacije za programere Access Veb aplikacija.

Napomena: Power Apps još uvek nije dostupna u Microsoft 365 kojim upravlja 21Vianet ili Office 365 Nemačka.

Načini za migriranje podataka Access veb aplikacije

Najverovatnije ćete želeti da sačuvate podatke koje imate u Access veb aplikaciji. Evo nekoliko načina za migriranje podataka iz Access veb aplikacije u drugi izvor podataka.

SharePoint liste    Možete da izvezete podatke u SharePoint liste. Preporučujemo da koristite komandu „Izvezi u SharePoint liste“ dostupnu iz pregledača Access veb aplikacija. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u SharePoint.

Access baza podataka na radnoj površini    Možete da izvezete podatke u Access bazu podataka na radnoj površini. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u Access bazu podataka na radnoj površini.

Microsoft SQL Server    Možete da migrirate podatke na SQL Server:

 1. Izvezite podatke u Access bazu podataka na radnoj površini. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u Access bazu podataka na radnoj površini.

 2. Migriranje podataka Access baze podataka na radnoj površini u Microsoft SQL Server. Više informacija potražite u članku SQL Server Migration Assistant (SSMA) v7.3.

 3. Kad se podaci nalaze u sistemu SQL Server, možete i da izvršite povezivanje sa SQL Server bazom podataka ili uvoz iz nje iz Access baze podataka za računare.

Druga mogućnost je da razmotrite korišćenje SQL Azure čarobnjaka za migraciju za direktnu migraciju podataka iz back-end infrastrukture Access veb aplikacija (SQL Azure baza podataka) u SQL Server bazu podataka. Više informacija potražite u članku Migracija SQL Server baze podataka u Azure SQL bazu podataka i Pomoćnik za migraciju baze podataka.

Lokalni SharePoint Server sa Access uslugama    Ako vaša organizacija ima lokalno okruženje sa SharePoint 2016, Access uslugama i SQL serverom 2016, možete da premestite Access Veb aplikaciju sa Microsoft 365 ili SharePoint Online na lokalno okruženje. Više informacija potražite u članku Premeštanje Access Veb aplikacije sa lokacije Microsoft 365 ili SharePoint Online na lokalni SharePoint Server.

Isključivanje Access aplikacija u Microsoft 365 SharePoint okruženju

Ako ste administrator, možete da sprečite kreiranja novih Access veb aplikacija u okruženju. Više informacija potražite u članku Omogućavanje i onemogućavanje Access aplikacija u organizaciji.

Skenirajte zakupca u potrazi za Access veb aplikacijama i veb bazama podataka

Ako ste administrator, možete da koristite novu alatku da biste skenirali u potrazi za Access veb aplikacijama ili veb bazama podataka primenjenim u zakupcu. Alatka za skeniranje prikazuje spisak koji zatim možete da koristite za planiranje migracije Access veb aplikacija i veb baza podataka.

Možete da preuzmete alatku za skeniranje i saznate kako da je koristite sa ove lokacije: Skener SharePoint Access aplikacija.

Otvaranje paketa Access aplikacije za rad sa njenim sadržajem

Zip datoteka je jedna datoteka koja sadrži mnogo datoteka ili fascikli i koristi se za lako arhiviranje ili transport njih. Paket Access aplikacije je komprimovana (zipovana) datoteka, ali sa. tipom datoteke. App. Više informacija potražite u članku Kombinovanje i dekomprimovanje datoteka (zip datoteka) i Kreiranje paketa Access aplikacije.

 1. Uverite se da se datoteka Access aplikacije za aplikaciju nalazi na lokalnoj ili mrežnoj fascikli. Ako je paket Access aplikacije uskladišten u SharePoint fascikli, izaberite datoteku, izaberite stavku Preuzmi, a zatim stavite lokalnu ili mrežnu fasciklu.

 2. Kao predostroћnost kopirajte aplikaciju Access App paketa iz <datoteke>. App <filename1>. App.

 3. Promenite tip datoteke kopirane datoteke iz <filename1>. App <filename1 # C3.zip. Kada budete upitani da potvrdite, kliknite na dugme da.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na kopiranu datoteku, <filename1 C1.zip, a zatim izaberite stavku izdvoji sve.

 5. U dijalogu Ekstrasapresovanih (zipovane) fascikle izaberite stavku izdvajanje. Možete da promenite podrazumevanu fasciklu za izdvajanje tako što ćete izabrati stavku Potraži.

  Kao rezultat, sadržaj programskog paketa Access skladišti se u fascikli za izdvajanje, kao skupu pojedinačnih datoteka.

 6. Da biste primenili podatke Access Veb aplikacije na SQL Server, koristite datoteku appdb. dacpac. Više informacija o korišćenju funkcije DACPAC potražite u članku aplikacije za grupu podataka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×